Spring naar bijdragen

Interfan

Forum member
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Friesland

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wrangler
  • Bouwjaar
    1987

Recente profielbezoeken

878 profielweergaven

Interfan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Wegens ombouw Wrangler YJ 4.2 van automaat naar AX15 ben ik op zoek naar een spacer plate en een transmission mount, zie afbeeldingen.
  2. Heb inmiddels een as gevonden. Mag op slot.
  3. Ik zoek een in goede staat verkerende Dana 35 non c-clip met een 3.07 overbrenging voor mijn Wrangler uit 1987.
  4. Ik heb een Wrangler YJ uit 1987. De achteras is een Dana 35 zonder c-clip welke volgens mij van 87 tot 89 gebruikt is. Ik ben begonnen om de wiellagers en keerringen te vervangen. Jaren geleden had ik al eens 2 complete setjes (Crown) gekocht met daarin het lager, de borgplaat, de borgring en de buitenkeerring. Onderdelen op de as gemonteerd, de binnenkeerring vervangen vervolgens de as in de asbuis geschoven. Toen de de borgplaat vastzetten met de 4 moeren. Dat vastzetten lukte niet, de keerring stak nog een stukje buiten de grondplaat van de rem. De bijgeleverde buitenkeerring is dus te dik, zo'n 3 mm. Lijkt weinig maar genoeg om te zorgen dat de borgplaat niet geheel vastgezet kan worden. Vervolgens een nieuw setje (in een doosje van Timken) bij een andere leverancier gekocht. Wat blijkt, hier zit wel de juiste (dunnere) keerring bij. Ik had nog een keerring nodig en bestelde een los exemplaar bij dezelfde leverancier. Eerst maar even meten en laat deze nou weer te dik zijn! Ik vraag me af of er ook forumleden zijn die bij het vervangen van de wiellagers van een Dana 35 zonder c-clip tegen hetzelfde probleem zijn aangelopen.
  5. Ik heb het raam nu voor het aluminium paneel gehouden en ben er nu zeker van, dit gaat niet passen. Het raam uit de sloper is kleiner. Bovendien zat dit raam volledig in een raamrubber terwijl dat alumium paneel in een soort sponning zit. Die hardtops zijn dus niet gelijk.
  6. Op mijn YJ uit 1987 zit een hardtop met daarin aluminium panelen i.p.v. ramen. Een sloop hardtop op de kop getikt met daarin getinte ramen. Nu blijkt dat deze ramen niet passen. Mijn vraag is dan ook: bestaan er verschillende maten zijramen voor een YJ-hardtop? Wanneer er maar
  7. Interfan

    Family Bar

    Ik had die ook gezien, maar ik woon in het noorden en om dan 330 km heen en 330 km terug te rijden om dat ding op te halen is me net iets te ver. Het valt me trouwens op dat veel goed gebruikt spul in het zuiden te vinden is.
  8. Interfan

    Family Bar

    Ben ook weer op zoek naar een family bar. Vorige week op marktplaats een compleet exemplaar gezien (vraagprijs was toevallig ook
  9. Bezwaar maken tegen de aanslag en een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel. Waarom moet een auto die aantoonbaar weinig km rijdt en dus weinig van de openbare weg gebruik maakt de volle mep betalen, terwijl een bedrijfsauto die veel km maakt, elke dag op de weg is en dus veel meer vervuilt, tegen een gereduceerd tarief mag rijden. Ik heb er geen bezwaar tegen om te betalen wanneer ik van de openbare weg gebruik maak, maar waarom moet ik dan 216 euro per kwartaal dokken en buurman met zijn dieselbusje met dubbele cabine slechts een paar tientjes, omdat hij toevallig ondernemer is. Dus iedereen gewoon de volle mep betalen. Ook de camper, al sta je driekwart jaar in de stalling. Daar staat die CJ van mij namelijk ook 340 dagen per jaar. Sorry, maar ik ben gewoon een beetje pissed off.
  10. Net een YJ van 1987 aangeschaft omdat die in de overgangsregeling valt en in februari 2013 belastingvrij wordt, of toch niet. Nu dus 850 euro per jaar afdragen aan de staat terwijl ik nog geen 1000 km per jaar rij. Per 1 januari 2012 was net een nieuwe regeling ingevoerd die nu al weer afgeschaft wordt. Ik vind dit jojo-gedrag van de overheid onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Maar wie ben ik. Ik heb nog wel een advies voor de nieuwe regering: schaf ook het lage grijs kenteken tarief af. Het grijs kenteken wagenpark bestaat voor een groot gedeelte uit stinkende dieselbusjes die tegen betaling van een fooi de nederlandse wegen mogen berijden. Oh ja , vergeet ook de campers niet, die nu voor het kwart tarief mogen rondtoeren. En laten we eerlijk zijn, die oude geimporteerde diesels hebben het voor ons verpest.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...