Spring naar bijdragen

REAL STRANGLER

Forum member
 • Aantal bijdragen

  978
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  51

Alles door REAL STRANGLER geplaatst

 1. REAL STRANGLER

  Wiring Harness, deuren en klep XJ '97

  Nog een tip.... om de een of andere reden vond Jeep het een goed idee om een kabelboom onder de vloerbedekking bij de pedalen van de dorpel naar de tunnel te maken. Heb al eens meegemaakt dat de mantel daarvan beschadigd was...... Succes, siert.
 2. REAL STRANGLER

  Kan ik een achterbank van een TJ in een YJ plaatsen

  Zoals gezegd, de TJ achterbank is te breed. Wel heb ik al eens hoofdsteunen geïnstalleerd op een bankje. Dat is eigenlijk goed te doen, 2 hoofdsteunen van de sloop in ongeveer de juiste kleur, ritssluiting van de rugleuning los, bekleding eraf en dan 4 pijpjes lassen op de bovenste ijzeren pijp. Succes, siert.
 3. REAL STRANGLER

  Bovenste Radiator slang trekt vacuum.

  Denk dat je gelijk hebt, of de dop of een verstopping naar het vaatje. Succes, siert.
 4. REAL STRANGLER

  Ombouw naar LED of Xenon koplampen

  Ja, dat mag tegenwoordig. Vroeger moesten we naar het keurmerk van lampen kijken , nu hoeft dat niet meer maar moeten we het lichtbeeld en de staat van de units controleren. Dus..... leef je uit. Succes, siert.
 5. REAL STRANGLER

  het grote "van harte Beterschap Topic"

  Goed te horen Per dat je weer opknapt! Tot snel , Siert.
 6. REAL STRANGLER

  Vervangen wiellagers

  Probeer nu eerst eens het wiel wat te liften en draai het eens rond met de hand. Vind het heel vreemd dat je wel een slag ziet, maar niet voelt.... Succes, siert.
 7. REAL STRANGLER

  Hoi

  Is het nu wel slim om een Jeep te kopen van 1250 Euro en daar dan vervolgens een daktent, koelkast , kleurtje enz aan te spenderen? Ik had dat geld liever aan de Jeep uit gegeven... Succes, siert.
 8. REAL STRANGLER

  Keerring stuurhuis YJ

  Met een goede priem of desnoods een stalen spijker een gaatje inslaan en dan een spaanplaatschroef indraaien. Vervolgens met een tang eruit trekken. Succes, siert.
 9. REAL STRANGLER

  Speling van de achterbanden

  Het lijkt misschien wel een cm , maar het is vast wel iets minder want anders was je al iets verloren..... Een beetje, zeg 2 a 3 mm is normaal. Dat komt doordat de steekassen wat afslijten op de kop, of de c clips wat inslijten of het asje van de satelliet wieltjes wat slijt. In ieder geval maar eens het diff deksel eraf halen, asje uit de klok halen, c clips eruit en dan de steekassen. Kijken waar de slijtage zit. Succes, Siert.
 10. REAL STRANGLER

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Trillingen bij 80 km hebben vaak een oorzaak in de vooras en bij 100 km in de achteras...... oude monteurs wijsheid..... Succes, siert.
 11. REAL STRANGLER

  Mijlen en kilometers en ODB2

  Ga maar voor de nieuwe wijzerplaat, een andere klok werkt niet zo direct. Moet eerst weer ingelezen worden nl. Verbruik uitlezen via OBD lijkt me op je Jeep niet mogelijk, hoogstens een schatting. Succes, siert.
 12. REAL STRANGLER

  halve deur

  De stalen frames heb ik niet, de canvas bekleding met ruiten heb ik nieuw liggen in kaki. Stuur maar een pm..... Siert.
 13. REAL STRANGLER

  Zoektocht naar originele radio-casette voor m'n YJ...

  Usa2you werkt prima, maar zoals Masis al zegt heb je niets aan die radio in Europa. Heb je Boris al gesproken van Cherokeeparts?
 14. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Die 2 bouten haal je los van onder af, met een paar verlengstukken over de bak heen. Natuurlijk met een kniestuk. Siert.
 15. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Wat mij betreft liever een goede standaard oliepomp dan een Chinese high volume......
 16. REAL STRANGLER

  Kachel

  Zoek even naar open versus gesloten koelsysteem ivm dat tankje.
 17. REAL STRANGLER

  Kachel

  Even omdraaien, het water achter op het blok is lekker heet en gaat dus ,net zoals thuis, boven in de radiateur. De waterpomp pompt het afgekoelde water onder weg.
 18. REAL STRANGLER

  Schokdemper en wegligging

  Vuistregel.... des te kleiner de band en des te zwaarder de auto , des te hoger de druk moet zijn. Daarom ook dat bv de bandjes van een autoambulance soms wel op 4 bar moeten. Omgekeerd is natuurlijk ook waar, een Jeep van 1500 kilo op 12,5 x 33 heeft vaak al genoeg aan 1,8.
 19. REAL STRANGLER

  Schokdemper en wegligging

  2,8 bar? Probeer eens 1,8 bar en dan na een proefrit in kleine stapjes omhoog naar maximaal 2,2. Misschien valt dan je gebit er niet meer uit..... Succes, siert.
 20. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  Mischien handig om te weten, als er op de kop van de bout een getal staat, bv 10.9 of 8.8 is het een metrische bout. Staan er streepjes, is het een Inchmaat.
 21. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  Klopt, sleutelmaat 13/16" is ongeveer 21 mm.
 22. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Beste Arjan,ik trek even aan de bel.... 20mm, 21 past ook wel..... je hebt toch wel een doppenset met inch maten? En een moment sleutel?
 23. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Met een bandje onder het blok door , balkje van links naar rechts wat uitsteekt bij de schermen en hopla..... 2 man lift het blok er zo uit. Succes, Siert.
 24. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Maar ik bedoel, waarom koop je kleppen ed ? Nieuwe cilinderkop wordt compleet met kleppen en zo geleverd.... Siert.
 25. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Arjan, ik begrijp het niet, je ging toch de cilinderkop vervangen?
×