Jump to content

REAL STRANGLER

Forum member
 • Content count

  1049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Everything posted by REAL STRANGLER

 1. REAL STRANGLER

  Remmen help

  Even checken, je hebt geen wiellager speling? Wiel vrij van de grond, boven en onder beet pakken en voelen of er speling is. Succes, Siert.
 2. REAL STRANGLER

  Remmen help

  Dankjewel Ab.
 3. REAL STRANGLER

  Remmen help

  Een bekend probleem van deze remmen is het inslijten van de "rails" waar de blokken over schuiven. Dan ontstaan er kuiltjes waar de remblokken in blijven hangen. Heb zo snel geen foto bij de hand, maar als je de rails bekijkt zie je het direct. Even vollassen en glad slijpen helpt! Succes, Siert.
 4. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  Prima hoor om de bandenboer een beetje omzet te bezorgen hoor, maar aan een bladveer Jeep kun je niet zo veel uitlijnen. Voorwielsporing afstellen en stuur recht zetten heb je toch zelf al gedaan! Heel veel fijne km's gewenst, je hebt mooi werk geleverd. Siert.
 5. REAL STRANGLER

  Help...death wobble

  Uitboren van de trackbar is lastig omdat de bus in rubber is gegoten. Maar beide oplossingen zijn prima, alleen hebben ringen vaak veel speling. Daarom kies ik hier meestal voor een stevig plaatje ijzer met een zuiver gat wat ik even vast las. Succes, Siert. Oh ja, kijk ook even de stuurhuis bevestiging na, stuurhuizen zitten wel eens los....
 6. REAL STRANGLER

  Help...death wobble

  Het gat van de bout van de trackbar op de vooras wil nog wel eens uitlubberen.... Succes, Siert.
 7. REAL STRANGLER

  Help...death wobble

  Onderzoeken wat de oorzaak is, is gratis! Misschien wel verstandig toch even te kijken, death wobble is gevaarlijk. Je hulpje laat je de motor starten, voet op de rem, met het stuur rustig kleine slagen maken van links naar rechts. Ondertussen kijk en vooral VOEL je elke kogel en ander bewegend deel. Succes, Siert.
 8. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Je weet weer een hoop meer, fijn dat het niet de kop is! Succes, Siert.
 9. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  No probleem, als je weet welke druk er ontstaat bij de verbranding is 8 bar niets. Gelet je compressie verlies verwacht ik dat minder, zeg eens 4 a 6 ook al werkt.
 10. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Kijk, daar wordt St Nicolaas blij van.... Cilinder op vonken zetten en dan de compressor kraan open! Succes, Siert.
 11. REAL STRANGLER

  auto rijdt stug

  He Michel, Zolang er maar niet 3 van die honden mee hoeven zoals die van jou zal het wel lukken.
 12. REAL STRANGLER

  auto rijdt stug

  Als de beste sleutelaar dit niet weet, zou ik voor mijn toekomstig Jeep- onderhoud in ieder geval een ander adres zoeken... Maar goed, nu jouw probleempje, in de veer zit een rubber aanslag, die moet blijven. Die zit in een ijzeren kommetje, dat moet dus ook blijven. Daar boven zit een vermoedelijk kunstof blok van een cm of 5 hoog, die moet er tussen uit! Dat doe je door het rubber uit het kommetje te trekken en de bout in het midden van het kommetje er uit te draaien. Nu kan je het blok wegnemen. Dan, eventueel met een kortere bout, het kommetje weer vast en het rubber er weer in. Succes, Siert.
 13. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Gaat je lukken, porselijn van de bougie slaan, lucht aansluiting van een perslucht tool afdraaien, die twee aan elkaar knutselen. Succes, Siert.
 14. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Om te bepalen of het de zuigerveren zijn of de kleppen, zoals je weet verdenk ik al langer het inslijpen van de kleppen , kun je een zg cilinder lektest doen. Je maakt met behulp van een oude bougie of compressiemeter een perslucht aansluiting , zorgt dat de cilinder op vonken staat en dan de compressor erop. De lucht ontsnapt dan naar het carter of naar in en uitlaat. Succes, Siert.
 15. REAL STRANGLER

  auto rijdt stug

  De beste sleutelaar is helaas vergeten de bumpstops aan te passen....... Dat zijn de aanslagrubbers in de veren, standaard heb je daar kortere waardoor je veerweg hebt en pas bijna op het einde van die veerweg komen die in aktie Succes, Siert. .
 16. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  De richtingaanwijzer schakelaar is gewoon te koop. Alarmlicht schakelaar is daar onderdeel van, deze verbind eigenlijk links en rechts met elkaar. Zie foto. Succes, Siert.
 17. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Kijk, dat is mooi!
 18. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  Dat is een prima relais, kennelijk ook geschikt voor Led. Vermoedelijk heb je een Europese draadboom, vandaar de verschillen. In dat geval is de storing van de alarmknipperlichten een mechanische en geen electrische denk ik. Neem aan dat je de alarmknipperlichten activeert op de stuurkolom of heb je een dashboardschakelaar?
 19. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  Remco vergist zich, de Hazard Flasher is rond en zit onderaan het zekering blok. Succes, Siert.
 20. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Het snelste is denk ik even langs het dyno en starter revisie bedrijf bij jou in het dorp.... Succes, Siert.
 21. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Heb je wel een zg 6PK riem gebruikt?hierbij een foto van een pully zoals die eruit hoort te zien. Succes, Siert.
 22. REAL STRANGLER

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Ja, dat kan. Ik onderschat je capaciteiten niet, maar heb je de tekening op de Jeep gevolgd? Heb je de pullys allen met de hand laten draaien, behalve die van de krukas natuurlijk... Ze moeten natuurlijk ALLEN makkelijk draaien. Houdt dan eens een liniaal langs de pullys om te kijken of ze mooi op lijn liggen. Als laatste, had je de spanning goed? Succes, Siert.
 23. REAL STRANGLER

  Resurrection of the Mohawk...

  Meestal betekent te snel knipperen een te lage belasting van de knipperautomaat, door bv een kapotte lamp of door het gebruik van led lampjes.... Succes,Siert.
 24. Wat je nodig hebt , is een stukje U profiel, een stukje pijp, een bankschroef en een hamer. De procedure kan je nu vast wel zelf bedenken...... Succes, Siert.
 25. REAL STRANGLER

  auto rijdt stug

  Hmm, er rijdt niets comfortabeler dan de originele veren en schokdempers. Kennelijk hebben "ze" er iets anders onder gezet. Hopelijk hebben ze niet de hogere veren die er onder zaten ingekort, dan wordt het een stug verhaal. Dus.... wat is er onder gegaan? Succes, Siert.
×