Jump to content

REAL STRANGLER

Forum member
 • Posts

  1383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Everything posted by REAL STRANGLER

 1. Beloof niets, maar wat ik zeker zou proberen is om de boel te resetten. Accupolen los halen en even tegen elkaar houden. Na 5 minuten weer vast en proberen maar. Succes, Siert.
 2. Zeker, ken je deze ... https://www.kroon-oil.com/nl/ .
 3. De Wrangler 4.0 6 cilinder motor heeft veel weg van een scheepsdiesel, met alle voor- en nadelen vandien. Ijzeren kop en onderblok, ruime toleranties. Dus is 10W30 veel te dun. 10W40 of 10W50 en natuurlijk minerale olie en geen synthetische. Om de 5000 km wisselen en je motor rustig op temperatuur laten komen is het devies. Denk dat je met Kroon goed zit. Succes, Siert.
 4. Na het demonteren van de remklauw en remschijf, 32 mm. Let op, zit vast! Daarna de naaf lossen, .liefst met krachtdop 12 kant en maat 13. De steekas kan blijven zitten. Dat is mooi want dan komt er geen vuil in het diff als je hem weer monteert. Dan moet je wel een ashoes spreider lenen of huren. Succes, Siert.
 5. Hallo! Door opruiming magazijn heb ik de volgende spullen te koop. Alles nieuw of bijna nieuw. Voor een CJ met V8. Graag een bod naar waarde voor alles in 1 koop. Stuur maar een pb als je belangstelling hebt. Groeten van Siert.
 6. Van dat sneetje krijg je op deze plaats niets. Gewoon monteren! Beetje olie op as, vet in de keerring, monteren met een grote hamer en een stuk steigerpijp oid. Succes, Siert.
 7. Hmm, rond geworden.... je gebruikt toch wel de juiste usa maten sleutels hoop ik? Koop anders bij de gereedschaphandel eens 3/8, 1/2 en 9/16 dop- en steek-ring sleutel. Dat zijn de 3 meest gebruikte en afwijkende maten. ( ongeveer 9,5 12,5 en 14,5 mm ) Succes, Siert.
 8. Als je de c clip er uit hebt, trek je de steekas er zo uit. Op de steekas zit de askeerring die je wilt vernieuwen. Helaas zit die achter het wiellager en dat zit opgesloten met een persbus. Oplossing... je koopt een wiellager set, daar zit de keerring bij. Als je de steekas los hebt, maak je met een slijptol een groef in de persbus. Met een koudbeitel tik je de ring kapot. Dat doe je ook met het lager. Nieuwe lager en persbus een beetje verwarmen, dan tik je ze er zo op met een pijp. Succes, Siert.
 9. Waarom heb je een slide hammer nodig denk je? Voor een standaard achteras van een Grand zeker niet. Succes, Siert.
 10. Hoi. Je hebt een probleem. Ten eerste heb je vermoedelijk een 3.8 motor, de 3.6 kwam pas in 2012. Maar dat maakt niet uit. De melding permanent uitschakelen gaat niet, in de USA is dit direct afkeur bij de Smog-test. Normaal zorgt het EVAP systeem voor het afvoeren van benzinedampen van de tank ed. De PCM geeft op door de computer te bepalen tijdstippen de zg Pursevalve het commando te openen waardoor de dampen verbrand worden in de motor. Voor CARB in Californië was dit niet genoeg, er moest ook nog een controlesysteem voor de luchtdichtheid komen van dit systeem. Het slimste wat men kon bedenken was, de Pursevalve af en toe sluiten, en een beetje overdruk creëren op het systeem, ook weer door de computer te bepalen wanneer, en dan controleren of de druk niet weg valt. Als de druk dus wel weg valt , krijg je de melding van een klein of groot lek. Bv Gascap. Omdat dit in de USA dus afkeur is en vaak gebeurt, hebben de garages daar een rookgenerator waarmee ze dus vanaf de Pursevalve onder lage druk rook in de leiding blazen en dan kijken waar die ontsnapt. Ik hoop dat je met perslucht niet de boel verergert hebt.... het is een onderdruk systeem. Dan de oplossing, Je haalt de twee slangen los van de Pursevalve. Met een slangetje op 1 van de 2 aansluitingen controleer je of de Pursevalve niet lekt. Als er geen stroom op staat , moet die dicht zijn. Als die dicht is, zit er dus een lek in het systeem, Je gaat naar een hele stille plek, moeilijk in Nedeland... dan sluit je een 12volt luchtbed pompje aan op de leiding die van achter komt bij de Pursevalve, de andere leiding gaat het inlaatspruitstuk in. Je kruipt onder de jeep met een plantenspuit met zeepsop, en dan maar zoeken. Als het een groot lek is, hoor je de lucht blazen, bij een klein lek bellen blazen... Op de tank zijn drie plaatsen die kunnen lekken, verder de beluchtingsslang van de tank vulpijp, alle leidingen enz... Succes! Nogmaals succes, Siert. Laat je weten hoe het afloopt?
 11. Een stripje ijzer op de juiste breedte in de gleuven en dan de tang doet wonderen. Daarna kun je vaak de dop weer herstellen. Succes, Siert.
 12. Hoi, Weet je zeker dat je naar 7 polig wilt? Voor een fietsendrager of bakkie is dat prima, maar voor een caravan oid is dat niet genoeg. Slimmer is direct naar een set te gaan , speciaal voor jouw model Jeep. Let op, dan heb je nog geen permanente plus, die moet je apart nog trekken. Succes, Siert.
 13. Ja, heb ik liggen. Stuur maar een pb. Siert.
 14. Hoi Rick,

  Ik heb zat wranglers omgebouwd naar schijven dus ik wil wel even kijken of er nog een an- kerplaat ligt, wordt wel maandag.

  Siert.

 15. Ok, ik neem aan dat je de achterlichten wel open hebt gehad om te controleren? Het lijkt me toch echt dat er ergens iets tegen de massa komt. Boven je parkeerrem pedaal zit een 16 polige stekker, als je die loshaalt zijn je achterlichten volledig afgekoppeld. Dan kun je dus bepalen of het voor of achter zit. Succes,Siert.
 16. Ok, volgende vraag, branden je koplampen dus al VOORdat je de lichtschakelaar indrukt? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat gebeurt er als je de alarmknipperlichten inschakelt? Wat gebeurt er als je een groot licht sein geeft? Succes, Siert.
 17. Het juiste advies is simpel, zoek een andere garage! Liefst een die wel wat van Jeeps weet. Succes, Siert.
 18. Mike, http://www.usastuurhuisrevisie.nl/ Succes, Siert.
 19. Zeker, tot nu toe alleen 12 polig op de JK gemonteerd. Was altijd plug en play... Mijn idee, ruk de stekkers los en begin met de massa, dan achterlicht links , dan rechts. Grootste kans op storing is Mistachterlicht. Succes, Siert.
 20. OK, we hebben het dus over een TJ uit 2003? Neem aan dat je daar een aftermarket Mistachterlicht op hebt. Hoe heb je die dan aangesloten? Zelf zou ik eerst controleren of je nu wel een goede sterke massa hebt in je aanhanger stopcontact. Succes, Siert.
 21. Beste, gelet de staat van je remmen is de Cherokee kennelijk toe aan wat goed onderhoud. Kwalen zoals je beschrijft gaan helaas meestal niet vanzelf over. Succes, Siert.
 22. Je gaat lekker! Je gebruikt wel nieuwe moeren voor de yokes hè, en goed op koppel vast zetten. Succes, Siert.
 23. Ken je de Nederlandse uitdrukking 'Mosterd na de maaltijd ? Je kunt de spatplaat opschuiven richting de tc met een paar tikjes van de hamer. Dan heb je wat meer ruimte voor je wrench. Succes, Siert.
×
×
 • Create New...