Jump to content

REAL STRANGLER

Forum member
 • Posts

  1393
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

Everything posted by REAL STRANGLER

 1. Bij zo een prijs, 5700 euro, zou ik zonder probleem naar Kwattakwatta rijden als het daar wel betaalbaar is. Ongelooflijk veel geld! Succes in je zoektocht en houdt ons op de hoogte. Siert.
 2. Dankzij een aardige Jeeper in Rotterdam heb ik een prima andere spiegel. De twee RVS spiegels zijn nog in de aanbieding.
 3. Hallo, ik zoek een originele zwarte spiegel. Heb nog 2 prima RVS spiegels in de aanbieding. Zelf ben ik niet zo van de bling-bling, vandaar. Stuur maar een pb, Siert.
 4. Ja, je hebt pech ben ik bang. Waarschijnlijk is de voeler zoals jij het noemt, nu krom. Je kunt het dif wel terugplaatsen zonder de sensor eerst te demonteren maar dan moet je met een ijzerdraadje oid wel de pin ingedrukt houden. Succes, Siert.
 5. Bram, weet je zeker dat je nu 3.07 hebt? Ik denk het nl niet. Even tanden tellen voor de zekerheid.... Verder, heb je de nodige ervaring en gereedschappen om zelf te re-gearen? Onderschat het niet, als je alleen maar speelt met de Jeep is het misschien niet zo kritisch en kun je een eind komen met een vloeitje, een sigaar en veel Bavaria, maar als je duizenden kilometers wilt rijden met een stille en betrouwbare Jeep moet het wel zorgvuldig gebeuren. Succes, Siert.
 6. Maar, eerst een goede reset. Dan liefst met een andere accu starten, met een uitlees apparaat in de obd poort. Dan goed kijken welke storing er als eerste inkomt! Vaak is de eerste de aanwijzing. Succes, Siert.
 7. Wat maakt feestdagen prettig? Mooi 2024 allen. Siert
 8. Helaas, bekend probleem. Nieuwe klauwen is de enige oplossing. Reviseren heeft weinig zin omdat nieuwe klauwen niet duur zijn. Succes, Siert.
 9. Na het primen snel de brandstofslang dicht klemmen met de drukmeter aangesloten.
 10. Beloof niets, maar wat ik zeker zou proberen is om de boel te resetten. Accupolen los halen en even tegen elkaar houden. Na 5 minuten weer vast en proberen maar. Succes, Siert.
 11. Zeker, ken je deze ... https://www.kroon-oil.com/nl/ .
 12. De Wrangler 4.0 6 cilinder motor heeft veel weg van een scheepsdiesel, met alle voor- en nadelen vandien. Ijzeren kop en onderblok, ruime toleranties. Dus is 10W30 veel te dun. 10W40 of 10W50 en natuurlijk minerale olie en geen synthetische. Om de 5000 km wisselen en je motor rustig op temperatuur laten komen is het devies. Denk dat je met Kroon goed zit. Succes, Siert.
 13. Na het demonteren van de remklauw en remschijf, 32 mm. Let op, zit vast! Daarna de naaf lossen, .liefst met krachtdop 12 kant en maat 13. De steekas kan blijven zitten. Dat is mooi want dan komt er geen vuil in het diff als je hem weer monteert. Dan moet je wel een ashoes spreider lenen of huren. Succes, Siert.
 14. Hallo! Door opruiming magazijn heb ik de volgende spullen te koop. Alles nieuw of bijna nieuw. Voor een CJ met V8. Graag een bod naar waarde voor alles in 1 koop. Stuur maar een pb als je belangstelling hebt. Groeten van Siert.
 15. Van dat sneetje krijg je op deze plaats niets. Gewoon monteren! Beetje olie op as, vet in de keerring, monteren met een grote hamer en een stuk steigerpijp oid. Succes, Siert.
 16. Hmm, rond geworden.... je gebruikt toch wel de juiste usa maten sleutels hoop ik? Koop anders bij de gereedschaphandel eens 3/8, 1/2 en 9/16 dop- en steek-ring sleutel. Dat zijn de 3 meest gebruikte en afwijkende maten. ( ongeveer 9,5 12,5 en 14,5 mm ) Succes, Siert.
 17. Als je de c clip er uit hebt, trek je de steekas er zo uit. Op de steekas zit de askeerring die je wilt vernieuwen. Helaas zit die achter het wiellager en dat zit opgesloten met een persbus. Oplossing... je koopt een wiellager set, daar zit de keerring bij. Als je de steekas los hebt, maak je met een slijptol een groef in de persbus. Met een koudbeitel tik je de ring kapot. Dat doe je ook met het lager. Nieuwe lager en persbus een beetje verwarmen, dan tik je ze er zo op met een pijp. Succes, Siert.
 18. Waarom heb je een slide hammer nodig denk je? Voor een standaard achteras van een Grand zeker niet. Succes, Siert.
 19. Hoi. Je hebt een probleem. Ten eerste heb je vermoedelijk een 3.8 motor, de 3.6 kwam pas in 2012. Maar dat maakt niet uit. De melding permanent uitschakelen gaat niet, in de USA is dit direct afkeur bij de Smog-test. Normaal zorgt het EVAP systeem voor het afvoeren van benzinedampen van de tank ed. De PCM geeft op door de computer te bepalen tijdstippen de zg Pursevalve het commando te openen waardoor de dampen verbrand worden in de motor. Voor CARB in Californië was dit niet genoeg, er moest ook nog een controlesysteem voor de luchtdichtheid komen van dit systeem. Het slimste wat men kon bedenken was, de Pursevalve af en toe sluiten, en een beetje overdruk creëren op het systeem, ook weer door de computer te bepalen wanneer, en dan controleren of de druk niet weg valt. Als de druk dus wel weg valt , krijg je de melding van een klein of groot lek. Bv Gascap. Omdat dit in de USA dus afkeur is en vaak gebeurt, hebben de garages daar een rookgenerator waarmee ze dus vanaf de Pursevalve onder lage druk rook in de leiding blazen en dan kijken waar die ontsnapt. Ik hoop dat je met perslucht niet de boel verergert hebt.... het is een onderdruk systeem. Dan de oplossing, Je haalt de twee slangen los van de Pursevalve. Met een slangetje op 1 van de 2 aansluitingen controleer je of de Pursevalve niet lekt. Als er geen stroom op staat , moet die dicht zijn. Als die dicht is, zit er dus een lek in het systeem, Je gaat naar een hele stille plek, moeilijk in Nedeland... dan sluit je een 12volt luchtbed pompje aan op de leiding die van achter komt bij de Pursevalve, de andere leiding gaat het inlaatspruitstuk in. Je kruipt onder de jeep met een plantenspuit met zeepsop, en dan maar zoeken. Als het een groot lek is, hoor je de lucht blazen, bij een klein lek bellen blazen... Op de tank zijn drie plaatsen die kunnen lekken, verder de beluchtingsslang van de tank vulpijp, alle leidingen enz... Succes! Nogmaals succes, Siert. Laat je weten hoe het afloopt?
 20. Een stripje ijzer op de juiste breedte in de gleuven en dan de tang doet wonderen. Daarna kun je vaak de dop weer herstellen. Succes, Siert.
 21. Hoi, Weet je zeker dat je naar 7 polig wilt? Voor een fietsendrager of bakkie is dat prima, maar voor een caravan oid is dat niet genoeg. Slimmer is direct naar een set te gaan , speciaal voor jouw model Jeep. Let op, dan heb je nog geen permanente plus, die moet je apart nog trekken. Succes, Siert.
 22. Ja, heb ik liggen. Stuur maar een pb. Siert.
 23. Hoi Rick,

  Ik heb zat wranglers omgebouwd naar schijven dus ik wil wel even kijken of er nog een an- kerplaat ligt, wordt wel maandag.

  Siert.

 24. Ok, ik neem aan dat je de achterlichten wel open hebt gehad om te controleren? Het lijkt me toch echt dat er ergens iets tegen de massa komt. Boven je parkeerrem pedaal zit een 16 polige stekker, als je die loshaalt zijn je achterlichten volledig afgekoppeld. Dan kun je dus bepalen of het voor of achter zit. Succes,Siert.
×
×
 • Create New...