Spring naar bijdragen

verbod op terreinauto's


marc van rossem
 Share

Recommended Posts

Het blijkt dat het parkeerverbod in de nijmeegse binnestad niet geldt voor de jeep Grand Cherokee. Volgens opgave van de fabriek, lees de folder maar is de breedte 1836 mm, minder dus dan de 1840 die als grens wordt gesteld.

Verder vindt ik het vooral stemmingmakerij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Reacties 111
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

klikkerdeklik

GroenLinks begrijpt hoe ze het spel moet spelen. In de Nijmeegse gemeenteraad roept het wat onzinnigs over het bannen van terreinwagens en heel Nederland staat op zijn kop. Goede pr-stunt, maar Nijmegen doet er verstandig aan de nationale overheid over dit soort zaken te laten beslissen. Als GroenLinks het echt meent met de aanpak van luchtvervuiling en onveiligheid zou het zich niet beperken tot die paar 'statussymbolen'.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

kom met z'n allen stemmen:

Stem op de Groen Links site tegen het "grote auto" beleid.

Auteur: Teun de Bullbar (---.speed.planet.nl)

Datum: 21-10-2004 17:04

http://www.groenlinks.nl/lokaal/nijmegen/n...2004-10-19.3353

Als je straks nog met je SUV, terreinwagen, Mercedes S klasse, Audi A8, je grote Renault, spacewagon of SUV e.d. naar de stad wilt, stem dan nu tegen.

Poll staat rechtonder op de groen links site KLIK HIER

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is de CPN terug?

Zelf liep ik aan een partij van ongeveer 60 jaar geleden te denken..... mad.gif

Het blijkt dus dat wij "aso's" zijn.... Maar dan wel de enige aso's die zich krom betalen aan belastingen! sad.gif

Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen... ze praten steeds over "terreinwagens" en "4x4's" , maar de meeste autotypen die er genoemd worden zijn geen (echte) terreinwagens en al helemaal geen 4x4..... laugh.gif

ff een paar knipsels:

art1.jpg

art2.jpg

art3.jpg

Bron: De Gelderlander

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ach vind het gewoon zonde om er kwaad over te worden. Zielige jaloerse mensen. Gunnen een ander het licht niet in de ogen. We kunnen ook gaan zeuren over de supersnelle bestelwagens die op de linker rijstrook wonen en ga zo maar door. Ja je mag niet in een veilige auto rijden en bent haast verplicht voor je omgeving om Smart te gaan rijden of een Mini dan ben je bij een aanrijding tenminste zelf ook je benen kwijt. Dus kies een gevaarlijke auto of voertuig zodat je je medemens niet meer zeer doet dan je zelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net gekeken naar RTL boulevard. Daar gaf Bram Moscowisz te kennen dat Amsterdam ook plannen heeft om suv voertuigen te weren. Nu wil het geval dat Bram zelf een landrover rijd en het er dus ook niet mee eens is. Hij geeft ook aan dat het bij wet bijna niet haalbaar is om grote voertuigen te weren omdat deze voertuigen reeds zijn goedgekeurd.

Dit kan nog leuk worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by pierre@Oct 21 2004, 20:51

tongue.gif De pc Hoofstraat, waar is dat?Kunnen we ons daar niet met z'n allen treffen?

Schijnt toch leuk te zijn. Kunnen we die misselijke koppen van de SP bekijken.

Jawohl Herr Marainissen, wir brauchen ein VW und Arbeit macht frei !!!

<div align="right">

Het lijkt me wel leuk ! Koffie drinken op pc hoofdstraat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

tja, 4 euro per uur parkeren, 6 euro voor een cappuchino (gewone koffie is te ordinair), 8 euro voor een stukje diepvries appeltaart, dan 5 minuten te laat bij je auto komen, heb je wel een mooie gele wieldop á €250,= (die je na betaling weer moet inleveren).

Amsterdam heeft het............(als het niet gejat is biggrin.gif )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat betreft de PC Hooftstraat. Als je daar met 25 Jeeps staat is die hele straat volgeparkeerd. Zo groot is het daar niet. En inderdaad alles is niet te betalen. Ik vrees ook dat ik dan op zijn minst mijn haar waterstofperoxide blond moet verven.

Maar ff serieus. Ik begin toch wel heel pissig mad.gif te worden op al die mensen die wat tegen onze mooie bolides hebben. Ze moeten toch maar eens een proefritje maken en dan zullen ze wel anders piepen.

Ik ben van mening dat onze auto's juist veiliger zijn. Je hebt een veel beter overzicht. wink.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Denk niet dat het uitvoerbaar is wat ze willen want dan mogen ook busjes er niet meer in en hoe moeten een hoop mensen dan hun werk doen.

Wat denk je dat al dat geouwe..... nu al gekost heeft. Is echt een hersendode die dit heeft verzonnen. Denk dat het veiligst is iedereen in een Hummer vol met airbags en autos zonder bullbars verbieden. blink.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

oops dubbel.......maar humor is het wel wink.gif

hoorde trouwns net op nieuws dat het niet door gaat

Originally posted by Kameel@Oct 22 2004, 11:34

De (eigen) poll van Groen Links heeft deze tussenstand:

Hier kun je stemmen.

<div align="right">

Poll

De poll op de website van GroenLinks Nijmegen over dit voorstel is verwijderd. Door het grote aantal automatische stemmen liep de website vast en was de uitslag geen realistische weergave meer. 

laugh.giflaugh.giflaugh.gif
Link naar opmerking
Deel via andere websites

LAATSTE NIEUWS: (-AU-) wink.gif

Het college van B&W van Nijmegen heeft vanmiddag in een persverklaring laten weten dat het de motie over terreinwagens naast zich neer legt. Het college wil geen parkeerverbod in het centrum van SUV's maar zal wel de problemen met deze auto's aankaarten bij het ministerie. GroenLinks Nijmegen betreurt het collegestandpunt.

Het college legt de motie dus naast zich neer, terwijl de gemeenteraad deze in meerderheid heeft aangenomen (voor: GroenLinks, PvdA, VSP en deel van de SP). GroenLinks wil van het college op korte termijn weten waarom het de motie niet geheel wil uitvoeren. Het college is geen voorstander van een parkeerverbod in de binnenstad voor grote, voor personenvervoer bedoelde, terreinwagens (breder dan 1,85 m.). Het college geeft hier voor geen juridische onderbouwing. Dit terwijl het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft aangegeven dat zo'n verbod wel degelijk mogelijk is. De discussie hierover zal dus nog terug komen in de gemeenteraad.

De fractie van GroenLinks Nijmegen heeft de mediahype hierover niet voorzien. Door allerlei berichten in de media is er een aantal misverstanden gerezen. GroenLinks heeft niet gepleit voor afschaffing van grote terreinwagens, maar alleen het centrum van Nijmegen willen vrijwaren van dergelijke milieuvervuilende en verkeersonveilige wagens. Nijmegen zou daarin niet uniek zijn; in Londen en Parijs worden dergelijke maatregelen ook voorbereid. Uiteraard is het nooit de bedoeling geweest om mensen die aangewezen zijn op dergelijke auto's te weren uit de binnenstad. Bij de daadwerkelijke uitwerking van een parkeerverbod zal daar een oplossing voor moeten worden gezocht.

Tenslotte betreurt GroenLinks dat de term aso-bak is gebruikt. We wilden de bezitters of de gebruikers van deze auto's niet stigmatiseren. Het was onverstandig om deze term te gebruiken en het heeft de aandacht afgeleid van het eigenlijke doel. Het ging ons om de toenemende groei van het aantal grote terreinwagens in te dammen. Dat komt ten goede aan het milieu en de verkeersveiligheid.

Bron: Website GroenLinks laugh.giflaugh.gif

Voorlopig lijkt het er op dat er toch ook een paar slimmeren in het college zitten....

( of zou de burgemeester in een X5 rijden??? tongue.gif )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach het kan toch niet.

Het verbod op terreinwagens is niet mogelijk op type goedkeuring in Nederland.

Dus alle auto`s (ook terrein jongens) die een type goedkeuring hebben kan geen verbod op worden gedaan.

De goedkeuring wil zeggen dat de auto op Nederlandsebodem mag rijden dus ok parkeren.

Helaas dit gaat dus niet door.

BULL

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Nieuwe aanmaken...