Spring naar bijdragen

Roo4JK

Supporting Member
 • Aantal bijdragen

  945
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  19

Roo4JK last won the day on January 10

Roo4JK had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

46 Good

Over Roo4JK

 • Verjaardag 09/09/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sassenheim
 • Interests
  Jeeps, Downhill MTB, Moab Utah, Fotograferen, Darts, F1, Travelling, Z.O. Azie, Girlfriend, Jungle, Wildlife and Nature.

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  2007

Recente profielbezoeken

2 800 profielweergaven
 1. Roo4JK

  Offroad tenttrailer

  Staat er nog eentje te koop...
 2. Roo4JK

  Offroad tenttrailer

  Goed gespot Albert !! Nette prijs. Dit is ook de grootste versie qua tentopbouw. (Traildog is grote, Scoutdog de kleinere) Echter heeft deze een zelfbouw keuken. (hoeft geen nadeel te zijn hoor) Dus niet die prijzige van 3Dog. En de disselbak is ook niet origineel. Zit enkel geen luifel of voortent bij. (zijn nog te bestellen) Van dit bouwjaar vind ik persoonlijk het tentdoek (nog) sterker dan de huidige series... met beide ervaring. Zit standaard 10 jaar garantie op alles, tentdoek kan ook nog makkelijk 15-20 jaar mee. (mits je hem droog opvouwt binnen een paar dagen ect.) Dissel is ook vrij hoog, ideaal voor verhoogde Jeeps. (zie foto, kon ff geen betere vinden waarbij hij recht staat....) Dit is de site van 3Dog Camping: http://www.3dogcamping.eu/nl/ mocht je meer informatie willen. Modellen zijn niet zo veel veranderd tov dit bouwjaar. Zijn 3 dealers in Nederland. Ommen, Schijndel en De Zilk. Zo'n 3Dog Offroader tenttrailer bevalt mij erg goed, heb inmiddels ruim 4,5 jaar ervaring ermee. Ook 2e hands gekocht btw. PS ik heb evt. nog een passende luifel liggen.... (keukenerker noemen ze dit ook wel)
 3. Roo4JK

  Probleempje wisser achter ruit

  Hoi Frans, Je hebt dit bericht bij het 'verkeerde' Wrangler model geplaatst. Jij hebt een TJ ipv een JK(U).... 2006 is het laatste bouwjaar v/d TJ. (JK=2007-2018) De meeste JK rijders (zoals ikzelf) hebben weinig tot geen verstand van TJ's, maar dit geldt meestal ook andersom. Techniek is vaak ook net even anders, zeker elektrisch. Zodoende heb je vermoedelijk nog geen reactie ontvangen. Kan je adviseren om dit bericht ook bij TJ/LJ te plaatsen, zie ook: http://www.jeepforum.nl/forum/16-tj-lj-wrangler-technisch-forum/ (ter info: een Wrangler LJ heeft een langere wielbasis dan een TJ en zijn vrij zeldzaam in NL. Zijn ook korter op de markt gebracht dan de YJ, TJ of JK) Verschil tussen de modellen leer je vanzelf wel. Niet druk om maken. 😎 Qua Problemen met het contactslot, hoor je niet vaak bij een JK. TJ geen idee? Weet wel dat zuinig moet zijn op de originele sleutels. Hoor wel eens problemen om die van een TJ bij te laten maken vanwege oa de startonderbreker die erin zit. Zijn iig vrij kostbaar, als ze nog te bestellen zijn. 2006 zou geen probleem mogen zijn. Ikzelf had vorig jaar ook problemen met starten omdat hij een tijdje had stilgestaan.. Na ca. 20x aan/uit starten hij weer. Daarna gelukkig geen last meer van gehad. Wellicht heeft je Wrangler een tijdje stil gestaan bij de vorige eigenaar en zit er aanslag op de contacten... Maar zoals ik al schreef, ik heb weinig verstand van TJ's. Qua ruitenwisser, bij een Jeep gaat wel geregeld het dak eraf. Dus die stekkers worden een stuk vaker gebruikt dan bij 'normale' auto's. Doordat ze vaker worden losgetrokken ect. heb je hierin ook sneller last van storingen in de stekker of zelfs draadbreuk. Heb je al contactspray geprobeerd? Bij mijzelf werkt de stekker nog wel (al gebruik ik de ruitenwisser en verwarming eigenlijk nooit), Bij mij is wel de aansluiting v/d ruitensproeier afgebroken in de hardtop…. Plus bij mij zit de hardtop er enkel in de wintermaanden op en ligt de stekker de andere maanden open achterin. Wat de kans op corrosie op de contacten verhoogd. En ik weet dat ik hierin zeker niet de enige in bent die het grootste deel v/h jaar met een softop rijdt. Succes met de probleempjes v/d TJ en veel rij plezier. PS welkom hier op het Jeepforum en wellicht tot ziens ergens in 'het veld'.... Oja, ze zijn hier gek op foto's. 😉 Groet Roo Zie net dat je bij "Even voorstellen" al meerdere reacties gehad hebt van meer technische Jeepers, Top !!
 4. Roo4JK

  AEV procal / Superchip Flashpaq

  Volgens mij werkt het wel bij een diesel, al heb ikzelf een benzine... dus geen ervaring hierin. Staan ook te koop voor benzine en diesel op een aantal Europese sites: https://offex.pl/modu-programator-rozmiaru-ko-procal-aev-jeep-wrangler-jk-en.html https://shop.asp-eberle.com/de/shop/aev-pro-cal-id-0490.26?number=0490.26 Weet ook dat meerdere diesel rijders hem hebben, maar ik weet hun ervaringen niet. Succes en groet Roo 😎
 5. Roo4JK

  Jeep Club Experience 29 April

  Moderators …..Volgens mij mag deze nu wel los v/d bovenkant... en die andere ook. Beide waren in april 😎
 6. Roo4JK

  Jeep (wild) Tour Berkelland 25 november

  Check !! 😎
 7. Roo4JK

  Jeep jk rubicon met 6.4 hemi

  Hij is VET geworden Rice !! Mag je best een 'beetje' trots op zijn met je team. 😎
 8. Roo4JK

  Kosten verzekering

  Je hebt gelijk Wijnand. Olav Wiggers, waar hij ook verzekerd is, had het er destijds ook al over om iig na 3 jaar te doen.... Is er enkel nog niet van gekomen. Zit binnenkort nog een kleine upgrade aan te komen en zal het daarna laten doen. Spreek je.
 9. Roo4JK

  Kosten verzekering

  Voor mijn JK X 3.8 (2007) met 75% no-claim (=max, 20j.) en WA Volledig Casco, betaal ik €55,45 per maand incl. inzittende, rechtsbijstand, assurantiebelasting (btw). Per jaar dus €662,55 Limiet van 20.000km p/j. Heb hierin ook extra accessoires in mee verzekerd. Bedrag weet ik ff niet... meen €5000 of zo. Zal hem eigenlijk een keer moeten laten taxeren.. Via Wigger bij Turien & Co, dus met ook offroad dekking. Lees net dat de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% is gegaan vanaf 1-1-2018.... vond het al zo veel. Voorheen zat ik altijd rond de €50 per maand... is dus puur die btw verhoging. Wordt door de regering bepaald.... en bedankt manneh..
 10. Roo4JK

  wiggers

  Apart.... Ik ben nog wel via Turien verzekerd.. Is een slechte zaak. Ik stuur je ff een PM.
 11. Roo4JK

  wiggers

  Weet niet of je kan kiezen, vermoed van niet. Zo bedoelde ik het ook niet... Maar niet iedereen zit bij dezelfde maatschappij en is de datum v/d verzekeringshulpkaart ook niet hetzelfde. (mijne is nog wel groen bij Turien en loopt van 1-9-2018 t/m 1-10-2019) Volgens mij bekijkt Wiggers waarbij ze de beste afspraken kunnen maken voor jouw Jeep/voertuig. Of voorheen pechhulp erin zat, weet ik eigenlijk niet. Ben lid v/d ANWB, dus heb er nooit naar gekeken. Begreep wel van Wiggers dat ze steeds meer moeite hebben om maatschappijen te vinden waarbij ze offroad niet uitsluiten.. De mijne is ook extra verzekerd qua accessoires, wellicht had Allianz daar moeite mee en zat ik al bij een andere (HDI) ipv Allianz icm Allrisk voor een JK uit 2007. Maar als je vragen hebt, kan je Wiggers het beste gewoon ff bellen.
 12. Roo4JK

  Bandenvraag

  NICE !!
 13. Roo4JK

  wiggers

  Verschilt per Jeep, model, jaartal en type verzekering ect. Wiggers/4x4Polis werken met meerdere maatschappijen. Dit is bij mij al de 3e of 4e maatschappij bij Wiggers in 8 jaar. Ik zit momenteel ook bij Turien&Co. Volgens mij alweer ruim 1 jaar, m'n oude groene kaart was ook al Turien&Co. Daarvoor HDI, en Allianz zegt mij ook wel wat. Weet ze niet eens allemaal meer... Ik ben Allrisk verzekerd btw. En mijn tenttrailer, ook via Wiggers, zit bij de Europeese Verzekering. Als de voorwaardes v/d maatschappij veranderen, veel duurder worden of bij andere beter af zijn, stapt Wiggers over naar een andere maatschappij. Persoonlijk ben ik allang blij dat ze betaalbare offroad verzekeringen aanbieden. Dit is volgens mij in België en Duitsland niet mogelijk.... Krijg alle papieren, in mijn ogen, altijd netjes op tijd binnen. Groene kaart komt volgens mij ca. 1 maand voordat de andere afloopt. Ik heb hem iig binnen voor 2019. Oude verliep op 1-10 en de nieuwe was er eind augustus. Mocht de jouwe te laat zijn, moet je ze gewoon ff bellen. De keren dat ik de verzekering nodig had, is het netjes opgelost door Wiggers en de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Laatste keer zelfs boven verwachtingen.. 😎
 14. Roo4JK

  dak dragers en daktent JK

  Onze sleurhut heb ik er binnen 1 jaar er al uitgegooid, niet mijn ding. Zeker niet achter m'n JK. Achterbank zit er bij mij sowieso nooit in. Enkel in hoge uitzondering.... (pas 4x in 8 jaar) Had niet verwacht dat je daktenten zou kunnen huren. Weet dat je in het verleden wel dit type tenttrailer kon huren in Duitsland. Scandinavië ben ik nog nooit geweest. Weet wel dat er meerdere met tenttrailer zijn geweest, maar hun positieve ervaringen staan op een ander platform. Ben zelf wel in de Spaanse Pyreneeën, Franse Alpen, Zwitserland en Oostenrijk geweest met deze combi. Succes met zoektocht naar het juiste dak draag systeem. Wellicht is de DIMA4x4 beurs in België dit weekend iets voor je, meer info: http://www.dima4x4.be/ Vermoed dat je er daar wel meerdere 'live' kunt bekijken.
 15. Roo4JK

  dak dragers en daktent JK

  Zitten voor en nadelen aan dakdrager met daarop een daktent. Zeker in combinatie met een 2 deurs is bijv. je opbergruimte redelijk beperkt. Ikzelf ben voor een offroad tenttrailer gegaan en dit bevalt prima. Natuurlijk zijn de kosten v/d veerboot en de aanhanger aanzienlijk hoger.... Maar zou dit toch ook in overweging nemen. (Foto's zijn van op weg naar en op Corsica afgelopen zomer)
×