Spring naar bijdragen

Shetlander

Forum member
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Shetlander geplaatst

  1. Hoeft niet natuurlijk... Maar wanneer treedt het precies op? Tijdens het op laten komen van de koppeling? Of op het moment dat je alleen wat gas bijgeeft?
  2. Shetlander

    link webshop

    Da's niet met ASP....
  3. Als ik dit zo lees, zou ik de stationairsteller eens controleren/reinigen. Als die vast zit of defect is, kan de motor te laag stationair draaien. Het is geen onbekend probleem bij een Jeep....
  4. Mooie review, Mav!!! Zelfs met slecht weer knapt m'n vakantie hier van op! ( gelukkig heb ik ook goed weer, dus dubbelop!!!) Allemaal sparen voor een Patriot ( erbij...)dan maar?
  5. Zolang er nog een ontluchting op de as zit, volstaat een boutje. Zoniet moet er een aansluiting voor de ontluchting in. Bij de D35 assen zijn er ook verschillen voor wat betreft de ontluchting van de as: Sommigen hebben dat blokje middels de ontluchtingsaansluiting vastzitten en anderen hebben er een boutje inzitten en zit er een aparte aansluiting voor de ontluchting.
  6. Jouw XJ is uit '97, dus vermoedelijk al uitgevoerd met OBD II motorelectronica. Bij die electronica staat bij foutcode 42: Dus de conclusie van de dealer samen met je aanwijzing dat je meter raar doet én de knippercode in de auto samen, geeft je bijna 100% garantie dat de tankvlotter aan het einde van z'n leven is. ( de meter in je dash wordt nl niet door de vlotter aangestuurd maar door de PCM, die op zijn beurt wel "in contact" met de vlotter staat) Schuren zou ik niet aan beginnen , maar gewoon vervangen. Doordat je op LPG rijdt, zal de vlotter lang op dezelfde plek hebben staan "trillen", waardoor de weerstand gewoon doorgesleten is.
  7. Als een motor zo heet is geweest, kan de koppakking inderdaad de geest geven. Vaak is de kop dan echter ook wat krom, zodat die gevlakt moet worden. Indien de motor zelf is afgeslagen, is de kans op ergere schade groot. Heb je 'm zelf afgezet dan kan het meevallen. Hoeveel compressiedruk had de betreffende cilinder nog?
  8. Omg... Die roze wolken... lichtroze houden!! Zodra ze donkerroze worden dreigt er echt zwaar weer!
  9. Dan zal de pignonkering aan de beurt zijn... Check meteen even de lagers...
  10. Lekt hij nu aan de bak ( tranfercase) of aan de achteras? De pignonkering zit namelijk in de achteras. En in de vooras natuurlijk:rolleyes:
  11. Klinkt alsof er teveel freon in zit... bij hoge temperaturen loopt de persdruk dan te hoog op, en slaat de compressor af. Na afkoelen werkt het dan weer gewoon. Even terug naar je aircostation dus... drukken meten.
  12. oude typen knipperautomaten zijn weinig meer dan een bimetaal contact en een verwarmingselementje. Bij een te grote stroom , door de extra lamp van de aanhanger bijvoorbeeld, zal dat elementje verbranden en blijft de automaat in staan. Defect. Je zou een relay kunnen gebruiken om je aanhanger knippers te schakelen, of een moderne elektronische knipperautomaat gaan gebruiken. Daarvoor moet je dan wel een min draadje naar de automaat trekken, omdat de oude bimetaal uitvoeringen die niet nodig hadden en de elektronika van een moderne wel.
  13. Is dit gebeuren enkel voor leden van JCN, JCD, JCB of ORC? Of kunnen anderen zich ook aanmelden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...