Jump to content

Mitchell2.24v

Forum member
 • Posts

  1442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mitchell2.24v last won the day on January 7 2021

Mitchell2.24v had the most liked content!

About Mitchell2.24v

 • Birthday 04/12/1973

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1994

Mitchell2.24v's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Hoi Sander,

  Ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Zodra ik er wel aan begin zal ik de boel documenteren!

  Groeten,

  Michiel

 2. hey mitchell,

  ik zag je threat over de 242 swap, en vroeg me af of je dit nu gedaan hebt?

  zoja, ik heb al geruime tijd eentje thuis klaar voor te swappen.

  zou je mij misschien niet een beetje kunnen vertellen van het hoe en wat?

  graag hoor ik hier over.

  groet Sander.

 3. Ik was vandaag te druk voor een paar mooie foto's, dus dat komt binennkort! Maar... Vanavond bij JeepEd geweest, en ik kan melden dat de auto prima aan de nieuwe dorpels is op te hijsen. We hebben de brug onder de dorpels gezet, en de hele auto kwam perfect omhoog. Ook onder de auto ziet het er heel netjes uit! Wat mij betreft heeft Patrick heel goed werk geleverd Ik had helaas geen camera bij me, maar de volgende keer zal ik dat wel vastleggen!
 4. Zo, gistermiddag de Jeep met nieuwe Onverwoestbareâ„¢ Rockers opgehaald, en ik ben zeeeer tevreden over het resultaat! Zal vandaag even een foto maken hier voor de deur. Ook gisteravond de voorstoelen van een ZJ met ruim de helf minder kilometers opgehaald. Die kunnen er dus binnenkort bij mij in.
 5. Ik ben voor mijn dorpels ook bij een schadebedrijf geweest, en voor twee kanten zou ik 1200 euro kwijt zijn. Voor een kant kwamen zij toen uit op 900 euro
 6. Ik kan me niet voorstellen dat het bij een WK significant anders zit dan bij een ZJ of een WJ. Zoals je hier kunt zien, gaan de schijven over de grote moer heen: Zodra je het wiel eraf hebt, kun je het direct zien.
 7. Dat bedrag heb ik inbderdaad ook gehoord. En na de volgende Jeepdag kun je die 1200 euro nog een keer gaan uitgeven. Als ik die orpels strak zelf een likje verf geef, zit ik nog niet op 1200 euro. En ach, ik heb wel eens gehoord dat je een Jeep niet met verstand moet benaderen
 8. Als het om een ZJ gaat, heb je voor de remschijf die grote moer helemaal niet nodig. Je haalt het wiel eraf (5x dop 19), dan de remklauw los (2x dop 13) en je trekt de schijf er zo vanaf. De schijf wordt namelijk geborgd door de wielbouten/moeren. Die grote moer is 36mm, en zit doorgaans heeeeel erg vast. Die moet los om je wiellager en steekas eruit te halen. Maar gelukkig niet voor de remschijf.
 9. Het is een klap geld, dat klopt. Voor mij is het echter een afweging. Ik kan dit niet zelf, en zit momenteel wat krap in de tijd, dus dan is laten doen een alternatief. Bovendien zijn rocksliders ook niet goedkoop, en voor zover ik weet, gaan die onder de dorpels. Die zijn nu echt rot en moeten sowieso vervangen worden... Voor mij is dit niet duurder dan laten uitdeuken / spuiten, en daarna rocksliders plaatsen.
 10. Het project ligt door omstandigheden toch weer (te lang) stil, maar er komt toch wat schot in de zaak. Over een paar weken ga ik mijn dorpels laten verwijderen, en komen er kokerbalken voor in de plaats. Als er mer mensen interesse hebben, zie mijn andere topic (klik) Verder heb ik een setje nieuwe(re) stoelen op het oog, zodat we ook bij langere ritten weer lekker kunnen zitten. Ik wilde ook de achteras vervangen voor een nieuwer exemplaar, maar dat is helaas door mijn eigen onoplettendheid niet gelukt. Aan een andere oplossing wordt nu gewerkt.
 11. Hallo Allemaal, Het is eindelijk zo ver, ik ga (moet, i.v.m. de huidige staat van mijn dorpels & APK) mijn gedeukte, verroeste dorpels eindelijk laten vervangen door kokerbalken. Aangezien ik dat niet zelf kan, ben ik op zoek gegaan naar iemand die dat voor me kan doen. Daarvoor ben ik uiteindelijk uitgekomen bij LasKlus. Patrick van LasKlus heeft eerder een Jeep van kokerbalken voorzien (zie zijn website), en is ook op het forum aanwezig. Als er meerdere mensen zijn die interesse hebben in deze conversie, dan kan dat een kostenesparing opleveren. De exacte besparing hangt af van hoeveel auto's het om gaat, maar kan tot een paar honderd euro per auto oplopen. Als je dus interesse hebt, laat het weten! Voor één auto (de mijne) kost het € 745,- excl. BTW. Bij meerdere auto's kan dat bedrag dus omlaag. Wanneer het zover is, zal ik foto's plaatsen. Oh, en als dit bericht niet hier thuis hoort maar op de markt, dan spijt me dat. Aangezien ik zelf niets verhandel en het om (min of meer) zelfbouw gaat, leek dit me een geschikte plek.
 12. Blij omdat... ik zojuist vier wielen in (op?) het water had (in plaats van twee, zoals Raven graag wilde), en aqua planing dus ook goed kan aflopen. Het scheelde niet veel, maar ik had heel eventjes een boot en net geen aanvaring Later ff getest, op het droge remt ie prima
 13. Jeep naar de APK gebracht, en zonder goedkeuring weer mee naar huis genomen
 14. Op de een of andere manier zie ik deze post nu pas. Lekker op tijd Maar goed, die dorpels moeten nog steeds gebeuren, en dat ziet er goed uit! Inmiddels heb ik gekozen voor de 242, en ik heb er ook al eentje liggen. Tevens heb ik een losse 249 liggen, zodat ik alles op het gemak kan uitzoeken en voorbereiden. De Airco is nog steeds niet gefixed, maar wel bijna. Alle onderdelen zijn in huis, en het plan de champagne is er ook al. Dat moet binnen een paar weken geregeld zijn. Kortom het heeft allemaal iets te lang stil gelegen, maar het leeft nog wel. Hopelijk snel meer (en vooral substantiele) updates.
×
×
 • Create New...