Jump to content

Newbe

Forum member
 • Posts

  2715
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Newbe

 1. Ik heb altijd gedacht dat voor een ZJ 1.500 kg. toch niet te zwaar zou zijn en een jaar of 6 lang ben ik twee keer per jaar met de caravan naar GB geweest. Twee jaar geleden was het uit met de pret en stond in bij Salisbury met een oververhitte bak. Oliepeil was toen veel te laag en gaandeweg begon hij steeds harder te lekken toen ik met een slakkegangetje naar Harwich ben gereden. Precies na Hoek van Holland stond ik in de middle of nowhere met een bak die definitief was overleden. Naar een automaatspecialist gebracht en het eerste wat hij vroeg: "met een caravan gereden?" Hoe dan ook, hij beweerde dat je met een "redelijke" aanhanger die OD uit moet zetten en dat hij dit al veel vaker had gezien bij US-cars. Nadat hij bij de garage was gebracht bleek dat al die bijgevulde olie keurig netjes naar de tussenbak was geperst. Op een of andere manier heeft het nooit meer gereden als daarvoor en een half jaar geleden heb ik hem verkocht. Netjes gezegd dat de bak problemen had gegeven en een milde prijs laten betalen. Onlangs hoorde ik dat de bak in zijn geheel vervangen is. Gelukkig had ik nog steeds de XJ, en daarmee "behelp" ik me al een paar jaar op vakantie.
 2. Ik heb hem opgeruimd. Draadje kan op slot
 3. Bij de ZJ wordt geadviseerd om met aanhangers de overdrive uit te schakelen. Ik en wat dat betreft ongewild ervaringsdeskundige geworden, want na 350 km. en vergeten uit te schakelen kwam de bak definitief aan een einde. De display jammerde inderdaad dat er oververhitting was.
 4. Ongetwijfeld technisch geen enkel probleem. Als je uit bent op een belastingvoordeel: dat geldt pas voor auto's vanaf 1997 helaas. Technisch zal het beter zijn, maar gezien de meerkosten is terugverdienen een lastiger verhaal. Een paar jaar geleden heb ik het eens uitgezocht, maar een "ouderwetse" installatie zou sneller terug verdiend zijn.
 5. Inderdaad zijn lange afdalingen met een automaat een kwelling voor de bak. Maar dan heb je het wel over afdalingen die kilometers lang zijn, en dat zijn er niet veel. Ik weet niet waarom, maar Amerikaanse bakken schijnen er veel gevoeliger voor te zijn dan Europese of Japanse. Chrysler adviseert om bij zwaardere aanhangers de overdrive niet te gebruiken. Ik heb een caravan van 1.500 kg. en het enige dat ik een keer vergeten ben was om die uit te schakelen, met als gevolg een overleden bak. De man van de automatische bakken zei meteen; overdrive gebruikt zeker? Dat geldt zeker niet alleen voor de afdalingen. Vraag me er verder niet te veel over, ik ben redelijk A-technisch, maar weet wel dat het een gevoelige aanslag op het vakantiebudget is geweest.
 6. @Blazer73: Met die 5.9 zal het vast wel lukken, maar gebruik de overdrive absoluut niet! Na 300 km. met overdrive (vergeten af te schakelen) was de bak definitief om hals. De olie kwam hem aan alle kanten de neus uit en op een of andere manier was de tussenbak tot aan de bovenkant gevuld met ATF.
 7. Die van mij uit 1991 is twee weken geleden goed nagekeken. Heeft 160.000 gelopen en volgende week rijd ik vol vertrouwen de ferry op (met 1.500 kg. caravan) om een paar weken in GB door te brengen. Het grootste deel van de rit gaat in stand 2, want D is vaak n
 8. Vanavond verkocht! Draadje mag wel op slot denk ik.
 9. Ik vermoed dat het in het diff zit. In de regel is het een gierend/fluitend geluid. Bij die kilometers is dat goed mogelijk. Laat het checken en wacht niet te lang, want de visco in de tussenbak volgt anders binnen niet al te lange tijd. Eventueel kan tijdelijk de aandrijfas worden weggenomen.
 10. Mogelijk. Welk type en bouwjaar Grand Cherokee hebben we het over?
 11. Kijkers genoeg, maar kennelijk weinig interesse. Ik weet dat de auto niet meer perfect is, maar daar is de prijs ook naar. Zeker als k de vraagprijzen op MP bekijk. Ik wacht rustig af.
 12. Ik zet ze eerst op mijnalbum.nl en daarna kan je ze met de bijbehorende link op het forum plaatsen.
 13. Ik probeer het nog maar een keertje. Intussen bijna 189.000 km. en APK tot januari 2015. http://www.jeepforum.nl/topic/26788-grand-cherokee-52v8-1997/ Die
 14. Ik ben bang dat die tekening me boven pet gaat. De achterste sensor was defect en de meter gaf geen temperatuur aan, maar voor de rest waren er geen problemen. Die sensor is vervangen en de meter functioneerde weer. Zoals ik het schreef is het me uitgelegd. Zit er soms verschil tussen een '91 en '93, en hoe moet ik dat zien, want op de tekening staat 1x temp.sensor en 1 x temp. sending unit?
 15. Die op het thermostaathuis is verbonden met de CPU en de andere is uitsluitend voor de meter op het dashboard.
 16. Bij mijn XJ zit die sensor ook links achter op de hoek (rijrichting!). Het is lastig bijkomen als hij vervangen moet worden en wellicht is daarom voor die doorverbinding gekozen. Bij demontage brak die van mij af, maar het is allemaal goed gekomen.
 17. Ik heb hier nog een ABS rem-pomp liggen. Komt uit het beroemde Bendix systeem dat er bij mij uit is gehaald. Is dus tevens de booster. Het was het enige onderdeel dat maar bleef functioneren. Afhalen voor
 18. Michel, dank je wel. Ik heb er een vragenformulier gedeponeerd en wacht het even af.
 19. Dat bevestigt precies wat ik al dacht. Ik denk dat de regeltjes die samenhangen met de tachograaf ook nog eens een hoop administratieve rompslomp met zich brengen en zeker omdat ik de auto zowel zakelijk als priv
 20. @Michel1972: Klopt, maar een grijs kenteken diesel in die gewichtsklasse kost hetzelfde indien het een ondernemer betreft. Verbruik gehalveerd en brandstof een paar dubbeltjes goedkoper. Tel maar uit.
 21. In Nederland zal het met de caravan inderdaad wel los lopen, dat is ook in de regel geen beroepsgoederenvervoer. Maar er is ook een bewering dat de aanwezigheid van een trekhaak al voldoende kan zijn. Daarbij komt, dat die vrijstellingsregeling alleen in NL van kracht is. Kennelijk zit er binnen de Europese regelgeving nog enige marge. Maar ik ga er van uit dat er in Duitsland veel minder soepel mee zal worden omgegaan. Die leven wat meer met de letter van de wet. Een boete van ruim
 22. Dat grijze kenteken mag best op je eigen naam staan, bij een eenmanszaak kan het zelfs niet anders. Het gaat er om of je als ondernemer ingeschreven bent en dan zijn de grijs kenteken regels van toepassing tenzij je dat niet wilt.
 23. Jofer, daar gaat het om: het maximale gewicht, maar niet van het voertuig alleen, maar van de totale combinatie. Dus als de auto een MTM heeft van 2.200 kg. en de caravan 1.500 kg. heb je een TTM (toegelaten trein massa) van 3.700. Dus........ Bij vracht auto's gaat het om de MTM die boven de 3.500 kg. ligt, dan is het een vrachtauto en heb je rijbewijs C nodig. Tja, makkelijker kunnen ze het niet maken kennelijk.
 24. Ik overweeg de aanschaf van een grijs kenteken Cherokee diesel (MRB, weet je wel). Maar nu kom ik op het caravan forum tegen dat er mogelijk een verplichting voor een tachograaf bestaat: bedrijfsauto.com - Veel bestelauto's moeten ook een tachograaf. Maar wanneer nu wel en wanneer nu niet? Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) - Wel of niet gebruiken van de tachograaf voor rij- en rusttijden Het is knap ingewikkeld allemaal, maar de bedoeling is wel dat ik 2 keer per jaar met de caravan op stap kan, en dan vooral naar het buitenland. Wat is jullie mening en wie weet daar meer van?
×
×
 • Create New...