Spring naar bijdragen

chero25

Forum member
 • Aantal bijdragen

  325
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutral

Over chero25

 • Verjaardag August 13

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lisse

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Inschakelen
 1. chero25

  Vergelijkingstest Jeep XJ Landrover Freelander

  Zeker leuk! Heb ze beide gehad. De LR was in de praktijk de veel slechtere auto. De V6 was zeer storingsgevoelig en ook de rest van de auto was niet best. Nu 17 jaar later is de Jeep natuurlijk de absolute overwinnaar van deze test.
 2. chero25

  2.5L geen klepdekselpakking?

  Dit vond ik in de factory repair manual. Kennelijk moet je de hele klepdeksel vervangen. NOTE: The original dark grey gasket material should NOT be removed. If sections of the gasket material are missing or are compressed, replace the engine cylinder head cover. However, sections with minor damage such as small cracks, cuts or chips may be repaired with a hand held applicator. The new material must be smoothed over to maintain gasket height. Allow the gasket material to cure prior to engine cylinder head cover installation.
 3. Mijn benzine XJ 2.5L (2000) lekt olie langs de klepdeksel. In mijn zoektocht naar een nieuwe pakking doe ik een vreemde ontdekking. Volgens de officiële parts fiche van de 2000 XJ heeft de 2.5L helemaal geen klepdekselpakking. Zou dat kunnen kloppen? Hoe krijg je dan een lekkage verholpen? Gewoon toch een pakking er tussen van een ouder bouwjaar?
 4. Bij Savali (Fiat/Alfa/Jeep dealer) kan je voor 480 euro die 140pk laten tunen naar 170pk. Dat lijkt mij meer dan voldoende.
 5. chero25

  Mooie TJ, maar...

  Met originele Rugged Ridge vloermatten
 6. chero25

  Mijn 3e XJ

  Na ruim een jaar zoeken heb ik sinds kort weer een XJ. Dit keer een zwarte 2000 2.5i Sport. Import uit Zwitserland. Af fabriek van heel veel extra's voorzien. Normaal is een 2.5i zeer karig uitgerust, deze heeft alles wat een 4.0 Classic ook heeft. Echt bijzonder is de lichte alcantara bekleding. Die heb ik nog niet eerder gezien. Zelfs de portieren zijn er mee bekleed. De XJ heeft betrekkelijk weinig gelopen (138.500km) en is structureel gezond. Er zit natuurlijk wel wat werk aan, de auto heeft lang stilgestaan. Hopelijk lukt het mij deze wat langer te houden :-) Willem 20180331_154156.pdf
 7. chero25

  Cherokee XJ

  Kan op slot, ik ben voorzien.
 8. chero25

  Cherokee XJ

  Na een jaartje zoeken naar een speld in een hooiberg (een goede XJ voor weinig), nog steeds niets gevonden. Heel wat XJ's bekeken. De een was nog slechter dan de ander. Er zullen best goede zijn maar die passen niet in mijn budget. Bijna had ik beet. Een oudere heer bood zijn nieuw gekochte 1999 4.0L aan voor een zeer schappelijke prijs. De dag voor de bezichtiging (en zekere aankoop), belde hij mij op dat een vriend de XJ had gekocht voor een hogere prijs. Die vriend wist ongetwijfeld dat hij een koopje had :-( Kortom we zoeken door.
 9. chero25

  Velgmaat Jeep Compass

  17" ? Dan zou het moeten passen.
 10. chero25

  reserve wiel hoes

  Die hoes is voor binnen. Volgens mij zoekt hij er een voor buiten (YJ).
 11. chero25

  tj orgineel met v8?

  Hier een goed voorbeeld van hoe een eenvoudige 2.5 TJ kan veranderen in een beest van een V8. Deze TJ kocht ik in 2009. Een jaar later verkocht ik 'm aan de Jeepstore. Daar werd de V8 ingebouwd. Nu te koop voor 21K. Voor foto's zie link. http://www.autoexact.nl/jeep-wrangler-v8-extreme/ Ik heb geen binding met dit autobedrijf. Het is alleen leuk om mijn lapisblue Jeepje te volgen.
 12. chero25

  Cherokee XJ

  Onlangs heb ik mijn Patriot ingeruild voor een nieuwe Fiat 500S (geen mat groene). Ik gebruikte de Patriot alleen voor woon-werk verkeer en daar was hij niet leuk genoeg voor. Daarmee is er weer een tijdelijk Jeeploos tijdperk aangebroken. Nu ben ik op zoek naar een redelijk goede Cherokee XJ benzine (geen diesel of gas). Liefst van het laatste model (97-01). 2.5L of 4.0L maakt niet heel veel uit (liefst 4.0). Km.stand minder dan 250.000. Mijn budget is niet zo hoog (max 8.000). Shoppen bij de specialisten wordt dus lastig. Wie heeft er een in de aanbieding of weet er een? Heel veel haast heb ik niet. groeten, Willem
 13. Afgelopen vrijdag m'n Patriot verkocht. Nu op zoek naar een leuke "echte" Jeep :-)

   

 14. chero25

  Comeback Jeep Wagoneer...?

  Kijk voor het echte FCA nieuws op Allpar.com Hier vind je alle wetenswaardigheden van de Mopar producten.
 15. chero25

  Einde van de Haagse ME Wranglers

  Er staan inmiddels 3 ex politie Wranglers op Marktplaats. Op alle foto's is goed te zien dat ze voor dagelijks gebruik totaal ongeschikt zijn. Enkele handelaren dachten daar kennelijk snel geld mee te verdienen. Gaat nooit gebeuren. Ik schat dat er per Jeep 5000 euro werk aan zit.
×