Jump to content

Newbe

Forum member
 • Posts

  2715
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Newbe last won the day on December 5 2013

Newbe had the most liked content!

About Newbe

 • Birthday 08/13/1951

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hoorn

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1991

Newbe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Ik heb altijd gedacht dat voor een ZJ 1.500 kg. toch niet te zwaar zou zijn en een jaar of 6 lang ben ik twee keer per jaar met de caravan naar GB geweest. Twee jaar geleden was het uit met de pret en stond in bij Salisbury met een oververhitte bak. Oliepeil was toen veel te laag en gaandeweg begon hij steeds harder te lekken toen ik met een slakkegangetje naar Harwich ben gereden. Precies na Hoek van Holland stond ik in de middle of nowhere met een bak die definitief was overleden. Naar een automaatspecialist gebracht en het eerste wat hij vroeg: "met een caravan gereden?" Hoe dan ook, hij beweerde dat je met een "redelijke" aanhanger die OD uit moet zetten en dat hij dit al veel vaker had gezien bij US-cars. Nadat hij bij de garage was gebracht bleek dat al die bijgevulde olie keurig netjes naar de tussenbak was geperst. Op een of andere manier heeft het nooit meer gereden als daarvoor en een half jaar geleden heb ik hem verkocht. Netjes gezegd dat de bak problemen had gegeven en een milde prijs laten betalen. Onlangs hoorde ik dat de bak in zijn geheel vervangen is. Gelukkig had ik nog steeds de XJ, en daarmee "behelp" ik me al een paar jaar op vakantie.
 2. Ik heb hem opgeruimd. Draadje kan op slot
 3. Bij de ZJ wordt geadviseerd om met aanhangers de overdrive uit te schakelen. Ik en wat dat betreft ongewild ervaringsdeskundige geworden, want na 350 km. en vergeten uit te schakelen kwam de bak definitief aan een einde. De display jammerde inderdaad dat er oververhitting was.
 4. Ongetwijfeld technisch geen enkel probleem. Als je uit bent op een belastingvoordeel: dat geldt pas voor auto's vanaf 1997 helaas. Technisch zal het beter zijn, maar gezien de meerkosten is terugverdienen een lastiger verhaal. Een paar jaar geleden heb ik het eens uitgezocht, maar een "ouderwetse" installatie zou sneller terug verdiend zijn.
 5. Inderdaad zijn lange afdalingen met een automaat een kwelling voor de bak. Maar dan heb je het wel over afdalingen die kilometers lang zijn, en dat zijn er niet veel. Ik weet niet waarom, maar Amerikaanse bakken schijnen er veel gevoeliger voor te zijn dan Europese of Japanse. Chrysler adviseert om bij zwaardere aanhangers de overdrive niet te gebruiken. Ik heb een caravan van 1.500 kg. en het enige dat ik een keer vergeten ben was om die uit te schakelen, met als gevolg een overleden bak. De man van de automatische bakken zei meteen; overdrive gebruikt zeker? Dat geldt zeker niet alleen voor de afdalingen. Vraag me er verder niet te veel over, ik ben redelijk A-technisch, maar weet wel dat het een gevoelige aanslag op het vakantiebudget is geweest.
 6. @Blazer73: Met die 5.9 zal het vast wel lukken, maar gebruik de overdrive absoluut niet! Na 300 km. met overdrive (vergeten af te schakelen) was de bak definitief om hals. De olie kwam hem aan alle kanten de neus uit en op een of andere manier was de tussenbak tot aan de bovenkant gevuld met ATF.
 7. Die van mij uit 1991 is twee weken geleden goed nagekeken. Heeft 160.000 gelopen en volgende week rijd ik vol vertrouwen de ferry op (met 1.500 kg. caravan) om een paar weken in GB door te brengen. Het grootste deel van de rit gaat in stand 2, want D is vaak n
 8. Vanavond verkocht! Draadje mag wel op slot denk ik.
 9. Ik vermoed dat het in het diff zit. In de regel is het een gierend/fluitend geluid. Bij die kilometers is dat goed mogelijk. Laat het checken en wacht niet te lang, want de visco in de tussenbak volgt anders binnen niet al te lange tijd. Eventueel kan tijdelijk de aandrijfas worden weggenomen.
 10. Mogelijk. Welk type en bouwjaar Grand Cherokee hebben we het over?
 11. Kijkers genoeg, maar kennelijk weinig interesse. Ik weet dat de auto niet meer perfect is, maar daar is de prijs ook naar. Zeker als k de vraagprijzen op MP bekijk. Ik wacht rustig af.
 12. Ik zet ze eerst op mijnalbum.nl en daarna kan je ze met de bijbehorende link op het forum plaatsen.
 13. Ik probeer het nog maar een keertje. Intussen bijna 189.000 km. en APK tot januari 2015. http://www.jeepforum.nl/topic/26788-grand-cherokee-52v8-1997/ Die
 14. Ik ben bang dat die tekening me boven pet gaat. De achterste sensor was defect en de meter gaf geen temperatuur aan, maar voor de rest waren er geen problemen. Die sensor is vervangen en de meter functioneerde weer. Zoals ik het schreef is het me uitgelegd. Zit er soms verschil tussen een '91 en '93, en hoe moet ik dat zien, want op de tekening staat 1x temp.sensor en 1 x temp. sending unit?
×
×
 • Create New...