Spring naar bijdragen

Andrea

Forum member
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Andrea geplaatst

  1. Andrea

    Filmpjes topic

    Ik heb alleen het filmpje gezien, maar daar kun je niks meer mee. Hopelijk mogen we de velgen en winterbanden eraf halen.
  2. Andrea

    Filmpjes topic

    We hebben in november de 'blower' laten repareren, die werkte niet meer en daar zat sluiting. Daarna probleemloos blazen, maar het zou daar vandaan kunnen komen. Gaat de verzekering daar nader naar kijken?
  3. Andrea

    Filmpjes topic

    Gelukkig niet, mijn vriend was net omgekleed op de sportschool toen het alarm afging. Tja, zonde is nogal een understatement. Willen of aandurven zijn 2 verschillende dingen helaas. 2 jaar, meer dan 33.000 euro verder... Ik hoop dat mijn vriend nog voor een diesel wil gaan. Enige voordeel van de crisis, die kosten niet veel meer. Erg: ik zou niet weten wat ik anders zou willen!
  4. Als je een 4.7 op gas wilt, zou ik de G3 zelf laten inbouwen en de kleppen/koppen gelijk laten aanpassen. Anders in ieder geval informeren of dit gedaan is bij de installatie; zo niet, sparen voor het vervangen. Geweldige wagen, veel problemen gehad helaas.
  5. Ongeschikte kleppen voor een G3-installatie? Onze 4.7 V8 Overland 2002 had dit een jaar geleden ook. Lang zoeken voor er bekend was wat het probleem was. Lampje deed bij ons precies hetzelfde. Kan heel lang goed gaan met gas (Flashlube enzo), maar ook erg mis. Kostte ons ruim 5000 euro, dus als je hem net hebt gekocht ergens, zou ik informeren of de kleppen zijn aangepast bij de inbouw van de installatie. Standaard kunnen ze er niet best tegen. Achteraf via Google geleerd dat het een bekend euvel is bij auto's ouder dan 2005, 2004 ongeveer. Hoop voor je dat dit het niet is overigens...
  6. Andrea

    Filmpjes topic

    Zit net de verzekeringspolis te lezen: allrisk verzekering met aanschafwaardegarantie. Is nog enige troost, behalve dat we nu geen Jeep meer hebben en het waarschijnlijk niet meer aandurven er weer 1 te nemen... Mijn droomauto.
  7. Andrea

    Filmpjes topic

    Kortsluiting, voorkant uitgebrand dus total loss.
  8. Vandaag laten doen aan onze GC: blussen... http://12seconds.tv/v/73SBB Hij was eindelijk weer goed, na een jaar van drama's en een godsvermogen aan reparaties. Wat nu?? We deden hem niet weg vanwege de 'investering' in reparaties en de verminderde waarde, buiten het rijplezier natuurlijk.
  9. Andrea

    Filmpjes topic

    http://12seconds.tv/v/73SBB Onze GC, 2 uur geleden...
  10. De kleppen kunnen problemen geven bij gas (ook G3), heeft ons meer dan 5000 euro gekost dit jaar. Weet nog of hij inmiddels voor de deur staat, maar misschien nuttig om even te informeren bij de verkoper....
  11. Houd er rekening mee dat het zomaar kan zijn dat je kleppen het gas toch niet verdragen... revisie à €4500,- was bij ons het gevolg, omdat we de GC met Prins G3+Flashlube hebben aangeschaft, maar deze 'bijwerking' niet kenden. Na 60.000 km was het gedaan... Gelukkig een hoop bespaard op de brandstof in het jaar dat we hem hadden, heft elkaar weer een beetje op. Gewaarschuwd mens...
  12. Als je er 1 koopt op gas: navragen of de kleppen aangepast zijn. Als je er 1 koopt en gas erin zet: kleppen aanpassen. Dat is de tip die wij hadden moeten lezen ergens, vóór aanschaf... Verder een heerlijke auto voor weg én terrein! Grappig dat je voor de Laredo gaat, die viel absoluut af voor ons.
  13. Andrea

    ik ben blij omdat....

    We sinds een weekje eindelijk weer in onze Jeep rijden, nadat hij 6 weken in reparatie is geweest. Jeep was op de oprit gezet door garagist, eerste wat ik deed toen ik thuiskwam met de huurauto was spullen neergooien en een rondje maken. Zag er ongeveer zo uit: (definitieve factuur komt nog ) En nu gauw weer de zon in, ook zoiets waar je blij van wordt! Theo, wat is er met jouw Overland?
  14. Hahaha zó herkenbaar, zulke kosten voor alleen vervoer móet je wel vergoeilijken...
  15. Je al sinds 26 januari in een huurauto rijdt omdat 'ie een beetje gereviseerd moet worden... Wat zullen wij blij zijn vd/volgende week! De koppen liggen eindelijk glimmend klaar op de werkbank, is de monteur ziek...
  16. Oh, heb net van de week afgesproken met vrienden... Hmmm misschien maar meenemen dan, het is hier een kwartiertje vandaan!
  17. Tja, dit huurblikje stuurt op zich nog wel goed, brengt je van A naar B en we kunnen er ook van alles in kwijt, maar je maakt niet echt de indruk een autofanaat te zijn, op zijn minst... Maar goed, het was een interessante huurprijs voor een maand, dus we houden het nog even vol. Voordat de Jeep naar de dokter moest, waren we net aan het kijken voor een 2e auto voor erbij, dus we hadden opeens niets! Met de gasinstallatie zelf (Prins dus) hebben we nog geen enkel probleem gehad overigens, dus ook die ervaringen verschillen.
  18. Ik heb in een paar topics over gas gepost, dus misschien stond het hier niet bij, maar die 80.000 is mét FlashLube gereden... Ik weet niet wat de vorige eigenaar voor rijstijl had, maar wij hebben sinds de GC geen snelheidsboete meer ontvangen en behalve een paar keer lekker optrekken in de eerste 2 weken, rijden we zeer beschaafd. Het is dus geen wondermiddel en biedt zeker geen zekerheid op niet-inslaan, al zal het allicht uitmaken. Schijnt dat je zonder Lube al na 30.000 voor grote problemen kunt komen te staan... Kleppen komen woensdag pas aan bij revisieboer, dus eind van de week nog geen Jeep in eigen garage helaas...
  19. Hmm, als de gasinbouwboer ze niet heeft aangepast, zou ik er vanuit gaan dat je 'zachte' hebt, onze 4.7 V8 uit 2002 iig wel dus (hopelijk eind van de week niet meer). NB: ons oliepeil is tot op heden ook altijd prima geweest!
  20. Probleem is niet zozeer het merk of de motor, maar of er wel of niet geharde koppen inzitten. Auto's vanaf 2005 ongeveer, zeker Europese, zijn hier over het algemeen meer mee uitgerust. Amerikanen doen/deden niet echt aan milieuvriendelijker brandstof en met hun benzineprijzen hoefden ze ook niet echt. In Europa is gas ook de laatste jaren pas veel populairder geworden. Ik heb inmiddels heel wat gegoogled en ben veel ervaringen tegengekomen die hetzelfde zijn als de onze (ook hier op het forum, inclusief beschrijvingen van het vervangen, met foto's van de rotte koppen), maar het kan inderdaad gelukkig ook lang goed gaan met de koppen. Voor het overige schijnt het zo te zijn dat gas minder slijtage voor de motor oplevert, dus dat is dan mooi meegenomen. Blijven we gewoon nog 2 ton op gas rijden!
  21. Hmm, wij hadden dus vorig jaar al meer geld uitgegeven voor een nieuwere, gingen eerst voor een 1999 en het is een 2002 geworden. Verder is 'ie echt geweldig, dus toen we voor die reparatie kwamen te staan, werd ik niet blij van het idee dat hij weg zou moeten na minder dan een jaar. Totdat we de verschillende inruilbedragen hoorden, want toen was het eigenlijk geen optie meer om hem weg te doen... Zal blij zijn als de huurauto weer weg kan, wat een (Mercedes C200 d 1994, wit met 71 pk)!
  22. 80.000 op gas, waarvan wij 50.000 in het laatste jaar. Niet bij de dealer geweest, daar hebben we geen goede ervaringen mee. De second en third opinion hebben we al gehad en er was al van alles geprobeerd, vandaar dat hij nu uit elkaar ligt bij de garage en geloof me: helemaal aan gort! http://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gas#Usage_in_vehicles Echt een bekend probleem dus... Bedankt voor je reactie, super als mensen wel een boel km's kunnen maken zonder dit probleem!
  23. Geen van jullie problemen met de cilinderkoppen gekregen? Sinds wij dit aan de hand hebben, ben ik op een missie. Als je de inbouw al duur vindt, word je van de bijkomende problemen helemaal verdrietig... Zie mijn andere reacties! *wil weer rijden!*
  24. Hi, Jack! Als Erwin komt knutselen, mogen wij er dan naast komen staan? Hier ook malfunctions, bijrijder verbrandt de bil echt in Hi (Lo is te doen) en bestuurder is nog nooit warm geweest. Techniek -/- hier, maar de interesse is er zeker om eens wat zelf te kunnen fixen! Groetjes Andrea
  25. 200.000 op gas en dan 'pas' deze problematiek? Schreef net in een topic over G3 over onze GC Overland 2002, die heeft de 80.000 net gered, waarvan wij er 50.000 hebben gereden... mét Flash Lube. Kilometerstand is nu 197.000. Nadeel van de kredietcrisis dus, we hadden een jaar moeten wachten met kopen en ons verder moeten inlezen, dan hadden we die geharde koppen gelijk laten doen en hadden we een hoop centjes in de zak gehouden. Maar ja, het is de droomauto en het slaat financieel nergens op om hem weg te doen nu, dus hopelijk is het euvel nu verholpen en gaat 'ie gewoon nog een paar jaar zonder zulke grote drama's mee. In ieder geval gaan we meer tijd maken voor JeepAcademy's, dan hebben we de uitgaven niet alleen aan 'vervoer' gedaan maar ook aan de hobby en liefhebberij (en misschien een sleutelcursus) ! Al besloten wat het wordt en een idee van de kosten? Hier wordt het >4000,-. Gr. Andrea
×
×
  • Nieuwe aanmaken...