Spring naar bijdragen

Yvan

Forum member
  • Aantal bijdragen

    476
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Yvan geplaatst

  1. Yvan

    ik ben blij omdat....

    ik vandaag na een maand weer op het vliegtuig stap (Saigon-Bankok-A'dam-Brussel) en na 21 uur vliegen m'n Jeepje weer zie. Batterij erin en eerst een rondje tuffen.
  2. Jawel; Met de contactsleutel van UIT ( eerste stand na stuurvergrendeling ) naar AAN ( als je dashboard-lampjes gaan branden ; niet starten ) AAN-UIT-AAN-UIT-AAN ( binnen 5 seconden ) dan een paar seconden wachten. Daarna zou je check engine lampje moeten gaan knipperen. Elke reeks knippers is een getal. Elke twee getallen zijn een code. Het begint vaak met 12 ( accu losgeweest ) en eindigt met 55 ( end of codes ) Met dank aan de zoekfunctie.
  3. RC12ECC van Champion zou 't moeten wezen.
  4. Yvan

    achterbank cj/yj

    pb-tje.....Lastig dat nachtelijk onderhoud. Kan er hier niet op dan overdag.....
  5. Yvan

    achterbank cj/yj

    Heb een YJ zwarte achterbank. Wordt nooit meer gebruikt. Gratis af te halen in Zeeuws Vlaanderen. Wel ff geduld,zit tot 5 maart in HCMC(voormalig Saigon)/Vietnam.
  6. Yvan

    baanvastheid

    Fijn om te horen. Was ook het enige wat er aan je Jeep te vinden was. Spreken nog wel 's af bij jou in de buurt. Hadden wel erg lekkere broodjes daar!!!!
  7. Yvan

    baanvastheid

    Zit me ff te vervelen hier op 't hoefijzerfabriekje in Saigon HCMC/Vietnam en was postjes aan het doornemen. Hoe is deze nu afgelopen? Ben niet nieuwschierig maar wil graag alles weten:blush: Groetjes,Ben hier 2 Jeepdingen tegengekomen inmiddels maar plaatje schieten ging niet lukken.
  8. Helaas niks tot minimaal 5 Maart. Vanuit Vietnam gaat dat ff niet lukken. hahahaha Gelukkig hebben we de foto's nog om eens naar te kijken. Groetjes vanuit warm en zonnig HCMC/Saigon.
  9. Goedemorgen. Lang geleden dat ik aanwezig was maarja....druk druk druk. Ben nu op werkvakantie in Saigon(HCMC)/Vietnam dus lekker onthaasten bij +30 graden en iets meer vrije tijd. Nog geen Jeep gezien hier........Moet toch wel iets zijn tussen 9 miljoen mensen hier in de stad. Groetjes,Yvan.
  10. Bij deze dus wel:P;http://nl.wikipedia.org/wiki/Valkuilen
  11. Yvan

    29-30-31 augustes axel

    Kan ik nog niet zeggen maar je hoort het in de loop van de week. Nu we het toch over Axel hebben.......; http://www.legervoertuigen.nl/agenda/agenda.htm Ook ff kijken.
  12. Yvan

    baanvastheid

    Heb alles nagelopen en nagetrokken gisteravond en daarbij geen aanwijsbare oorzaak gevonden. eigenlijk is alles spelingvrij met uitzondering van het stuurhuis. Gehele stuurinrichting is nagelopen op spelingen maar niets gevonden verder. De nieuwe schokbrekers/stuurdemper vond ik nogal erg.....euhmm....mja orgineel dus wat fragiel zeg maar. Wat me ook nog opviel is dat de Caster-angle best groot is. Mijn is ong. 0 graden dus vertikaal en die van Stijn staat duidelijk achterover (gok 5 tot 7 graden)
  13. Hier erg mooi en fijn weer!!! ........om binnen te zijn.
  14. Yvan

    Ogdak's Xj

    Hoog & droog(er)
  15. Yvan

    29-30-31 augustes axel

    Kom wel ff kijken......
  16. Yvan

    baanvastheid

    Vandaag ff met de Jeep van Stijn/Defsomeday gereden en idd;kloppen doet ie niet...... Rechtuit op snelheid gevoelig op de wind en in het bochtenwerk heb je 't gevoel alsof er uberhaubt geen stang onder de wagen zit. Moeilijk te omschrijven maar bij insturen lijkt ie in eerste instantie niet te reageren on vervolgens scherper te sturen dan je wilt waarbij de auto overheld en de neus iets omlaag lijkt te gaan op de buitenkant. 't effect is best moeilijk te omschrijven en zelf ben ik m'n hoge stugere YJ en een orginele TJ gewend. Mag de stabilisatiestang zijdelings in de rubbers schuiven? Mijne doet dat nauwelijks of niet.;die van Stijn daarintegen heeft slijtsporen die aanduiden dat ie ruim 10 mm van links naar rechts gaat. Is dit normaal bij orgineel of een aanwijzing dat er iets mis is wat 't onvoorspelbare gedrag kan verklaren? Verder +/_ 4 mm. zijdelingse speling op 't stuurhuis...... Wordt ongetwijfeld vervolgd en als er iemand een helder momentje heeft horen we het graag. 'k Twijfel of 't stuurhuis alleen dit kan veroorzaken.
  17. Yvan

    baanvastheid

    Je zit in de buurt dus kunnen eventueel 's afspreken om 't euvel te onderzoeken. Dan heb je ook nog Zino in de omgeving van Moerbeke....... Groetsels,Y.
  18. Moet je per see over een drempel ofzo rijden om die bonk te horen of is 't te simuleren bij stilstand? (Springend gezinnetje achterop de GC ofzo.....roep maar wat) Denk dat als dat lukt je beter kunt luisteren/kijken wat er gebeurt. Misschien je schokbrekers te lang voor je huidige as..........
  19. Nee,verders niets nodig. Dat verhaal met de internal puller slaat op de Dana 35 zonder C-clips. Degene die onder jou Jeep (hoort te) zit(ten) is daar de opvolger van. Je begint dus te lezen vanaf pag. 8-14 Bij Models with a C-clip. Die clips voorkomen dat je steekassen uit de buis komen. Bij 't voorgaande model waren er geen C-clips maar retaining plates die 't spul op hun plek hielden. Voor jou niet van toepassing dus....
  20. Zoals ik het lees (en vorig topic) is 't in de achteras te doen. Heb ik geen dop 36 bij nodig.
  21. Als 't idd Dana 35c is sleuteltje ¼" Heb eerste keer geprutst met europese maten maar dat kwam dus niet goed en alsnog de goede sleutel gehaald. Daarna pen eruit,assen iets naarbinnen om de C-clips eruit te vissen. Vervolgens trek je soepel je steekas eruit. Succes.
  22. Dat die dingen zo oud kunnen worden joh.... Ontopic ; Had m'n lijstje hier al op de eerste pagina staan.
  23. Revolutionary planetary gear system boasts an 10,000 lb. line rating and 218:1 gear ratio 5.5 hp, 12-volt, Series Wound Motor ------------ Revolutionary planetary gear system boasts an 8,000 lb. line rating and 172.8:1 gear ratio 5.5 hp, 12-volt, series wound motor Zelfde motor,andere overbrengingen waardoor de 10.000 lbs trager zal lopen. Verder lijkt 't me wel iets mocht de huidige overlijden. Bronvermelding: http://www.smittybilt.com/product/index/38.htm
  24. Onder gaan liggen met de bak in neutraal om 's (al dan niet met "hefboom") de as links/rechtsom te draaien misschien? Hoor je vast wel waar 't kloink klinkt.....
  25. *--Denkt dat jou stortdouche nu hier aanbeland is--*
×
×
  • Nieuwe aanmaken...