Spring naar bijdragen

Behoorlijk Benadeeld - Wat Is Jullie Mening?


Nikonised
 Share

Recommended Posts

  • Reacties 66
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Als je vaak iets verkoopt heb je ook meer kans op klachten.

Op zich niets mis mee; het gaat erom hoe je de klachten oplost.

Ik zie hier 2 partijen waarvan de aankoop niet aan hun verwachtingen voldoet. Of dit aan de advertentietekst of toelichting ligt doet er mi niet veel toe.

Lessen die zowel verkoper als koper hieruit kunnen trekken:

-Zorg voor een duidelijke omschrijving van de producten, ook van de gebreken!

-Als koper: vraag het hemd van het lijf en legt het vast (bij mondelinge overeenkomst, even bevestigingsmailtje)

-Luister als verkoper naar de klachten van de koper: je reputatie als betrouwbaar wordt sneller afgebroken dan opgebouwd

En wellicht de belangrijkste:

-Niet tevreden: Breng de spullen terug en geef aankoopbedrag terug; koop ongedaan, geen reden tot zure gevoelens; hooguit jammer van de moeite en vertraging.

Ik hoop dat de 3 partijen uit dit topic er alsnog uit kunnen komen; het is jammer als een mooie Jeep hobby stress en agressie oplevert.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit ben ik niet met je eens ! Ik ken Steven niet en heb ook geen zaken met hem gedaan, maar een paar opmerkingen richting zijn kant wil nog niet zeggen dat alles "niet helemaal netjes gaat"

Wel bij de feiten blijven.

Dit ben ik niet met je eens ! Ik ken Steven niet en heb ook geen zaken met hem gedaan, maar een paar opmerkingen richting zijn kant wil nog niet zeggen dat alles "niet helemaal netjes gaat"

Wel bij de feiten blijven.

Evert, ik ken de goede man ook niet alleen juist de weergegeven feiten doen mij tot die conclusie komen. Dat er iets fout kan gaan kan gebeuren. Dat het probleem dan niet opgelost wordt bevestigd dat je juist hier alle registers open moet trekken om een debacle te voorkomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

foutje,

Dan zouden er al veel meer topics zoals deze zijn geopend..

Das te meer vind ik het onbegrijpelijk dat jij je zo laat kennen.. ik zou nog niet eens durven op dit forum iets te verkopen dat niet klopt..omdat op dit forum mensen dezelfde passie delen. Blijkbaar is er in die tijd dat jij een goede verkoper was iets met je gebeurd dan...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een goed verkoper informeerd zijn koper, ook al is deze een betweter. Een goed verkoper zorgt dat hij niet in dit soort discussies terecht komt. Een goed verkoper geeft service, zelfs op dat wat hij weggeeft. Dan heeft hij de wet aan zijn kant. In dit geval denk ik dat de koper gelijk krijgt indien de wetgever daarnaar wordt gevraagd.

Overigens, 700 euro of 160 euro, ik blijf t veel geld vinden. Vind je dat niet, waarom dan geen service, of neem alles terug. Verdien je feitelijk weer 160 euro.

Mijn conclussie: ik vind dat de verkoper in gebreke is gebleven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schrik hier toch wel even van deze discussie.

ik heb in januari een YJ gekocht van een Nederlandse verkoper die volledig in orde was.

Ja hoor, tot bij de keuring waar bleek dat het complete onderstel speling had. ik gaf 7000 Euro voor deze zogezegt nette Jeep en toen ik verhaal wilde halen zei die doodleuk dat het wel een Jeep van 20 jaar oud was.

Een herstellingskost van +/- 2000 Euro die ik gelukkig zelf heb gedaan voor een 500 Euro.

om deze herstelling te doen kocht ik stukken bij een medeforummer waar een klein stukje bij te kort zat, waarop antwoord dat die in elke materiaalwinkel te koop zijn.

Een vriend ruilt zijn CJ voor een TJ, en bij nader onderzoek blijkt die ook helemaal niet te zijn zoals verwacht.

Wat doe je eraan?

De verkoper moet duidelijk zijn, de koper moet zich informeren. indien één van de partijen niet voldaan is kan je trachten tot een akkoord te komen.

Ik lees dat die assen rollend onder een CJ moesten kunnen mits aanschaf van schijven en klauwen. Is dit gelukt?

Zo ja, dan denk ik dat Steven niet heeft gelogen.

Wat betreft die R&P, tja, de installatie is geen fluitje van een cent, zelfs voor specialisten een hele klus.

Ik geloof dat Steven oprecht was en uitging van de kennis van de koper. Gezien de aanschafprijs denk ik dat zelfs met die 160 USD de koper nog een goede deal heeft gedaan. Je rijdt met een Jeep en weet dat het centen kost.

Iedereen voelt zich wel eens bekocht, maar als al deze verhalen hier worden gepubliceerd dan hebben we niets anders meer om over te praten.

En laat ons eerlijk wezen, ik rijdt zelf met een V8 en dat bedrag giet ik met de glimlach in mijn benzinetank :-) Bovendien kan je die R&p nog verkopen waardoor die as nog goedkoper wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb zelf nog een andere hobby. En het leuke is dat je die handel ook op marktplaats en tweedehands ziet staan.

Altijd voor de hoofdprijs.

Mijn mening is vaak. Wacht een paar maanden langer. Dan heb je daarna meer plezier met je nieuwe spulen.

En als je voor tweedehands ga, bereid je dan heel goed voor.

Op internet is tegenwoordig alles te vinden.

(alleen wie zegt dat dat waar is??)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Van een 20 jaar oude Jeep mag je niet alles verwachten (he ik heb een 3 jaar oude Jeep en daar mankeert nog wel eens wat aan ;-) Maar als je nadrukkelijk gevraagd hebt of de de boel werkend er onder te bouwen is, de verkoper reageert hier bevestigend op, en dat blijkt dan niet zo te zijn dan is er - in juridische zin - sprake van dwaling. Je hebt je beslissing op onjuiste gronden genomen en hebt dus het recht om de koop ongedaan te maken. Maakt niet uit of de verkoper dit bewust of per ongeluk fout heeft gedaan. Ik kan me best voorstellen dat Steven zich niet gerealiseerd heeft dat zonder de lockers het niet ging werken.

Blijft natuurlijk het feit dat Fred met een relatief kleine extra investering wel goed werkende assen kan hebben, dus ook niet direct belang heeft bij het terugdraaien van de verkoop. Dus mannen, lul niet langer, geef elkaar een Jeephand en deel de meer-kosten en ga ieder je weg.

bewerkt door nkijkuit
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Van een 20 jaar oude Jeep mag je niet alles verwachten (he ik heb een 3 jaar oude Jeep en daar mankeert nog wel eens wat aan ;-) Maar als je nadrukkelijk gevraagd heb of de de boel werkend er onder te bouwen is, de verkoop reageert hier bevestigend op, en dat blijkt dan niet zo te zijn dan is er - in juridische zin - sprake van dwaling. Je hebt je beslissing op onjuiste gronden genomen en hebt dus het recht om de koop ongedaan te maken. Maakt niet uit of de verkoper dit bewust of per ongeluk fout heeft gedaan. Ik kan me best voorstellen dat Steven zich niet gerealiseerd heeft dat zonder de lockers het niet ging werken.

Blijft natuurlijk het feit dat Fred met een relatief kleine extra investering wel goed werkende assen kan hebben, dus ook niet direct belang heeft bij het terugdraaien van de verkoop. Dus mannen, lul niet langer, geef elkaar een Jeephand en deel de meer-kosten en ga ieder je weg.

:worshippy:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iedereen kan uit zoeken dat dana 44 assen een carrier break hebben. Er is niets verkeerds aan de gears buiten de assumptie van de verkoper dat de koper lockers/ carriers had aan de juiste kant van de carrier break. 3.07 gears betekend een carrier die gebruikt can worden voor gears up to 3.92 in een dana 44. 4.10 gears heb je of thick gears uit een rubicon nodig(kan zijn dat je de bout gaten in de carrier moet op boren tot 7/16")

Anders heb je een carrier of locker nodig die voor 4.10 gears and up is. Nou als de koper de verkoper verteld heeft dat ie lunch box lockers had, dan is er sprake van een mis representatie. Als dat het niet het geval is en de rest van de assen en steekasses is zo als de verkoper het heeft aan geboden dan is er geen mis representatie. Een beetje research voor je gebruikte of zelfs nieuwe onderdelen koop gaat een heel eind. Dit is een zaak van life and learn. Een carrier is tussen de 50 tot 75 dollar on E Bay

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben het ook wel nkijkuit eens in dezen. Steven heeft de set als werkend geheel verkocht, dat hij 'zich niet gerealiseerd heeft dat' is vervelend voor hem maar moet hij wel oplossen. Regel een paar van de missende onderdelen, zodat het geheel wel werkt en zorg dat je deze klant te vriend krijgt/houdt. Dat hij 'serieus verlies' op de onderdelen maakt is zijn eigen probleem, niet van zijn klanten. Overigens is bovenstaand verhaal anders als klant bewust heeft afgezien van de aankoop van de bijbehorende passende onderdelen omdat hij 'dacht' dat hij nog wel passende onderdelen zelf had. Verhaal over de motor doet imho niet ter zake en is al zo uit de hand gelopen, dat er nu niets zinnigs meer over te zeggen valt.

Kortom: @steven, regel een paar van die dingen en zorg dat je de volgende keer eea van te voren je wel gerealiseerd hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verhaal over de motor doet imho niet ter zake en is al zo uit de hand gelopen, dat er nu niets zinnigs meer over te zeggen valt.

Verhaal over de motor wordt door Steven zelf aangewakkerd. Dus zit hij er zelf ook mee. Anders had hij het niet aangekaard!

Tis heel simpel. Als je iets verkoopt moet het goed zijn tenzij anders aangegeven. Of je er wel of geen kijk op hebt doet er niet toe dan. Blijkt het achteraf niet goed te zijn moet je zelf de verantwoording op je nemen en er zorg voor dragen dat het alsnog goed geregeld wordt.

bewerkt door michel1972
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Da's waar, al heb je zelf ook de plicht jezelf goed te informeren maar ik zeg al, het is als een complete set aangeboden en dat was het bijna ;)

Motor is een lullig verhaal maar daarover weten we hier veel te weinig om er iets nuttigs over te zeggen, zou er dus ook maar gewoon niet over beginnen als ik Steven was. Iedereen die iets verkoopt heeft wel eens met klachten te maken, het netjes op te lossen is de kunst en daarmee kan je je onderscheiden van de rest. Kost soms geld en meestal wat moeite maar dat hoort er bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Van een 20 jaar oude Jeep mag je niet alles verwachten (he ik heb een 3 jaar oude Jeep en daar mankeert nog wel eens wat aan ;-)

Ik zie het al, dus 2 maten en 2 gewichten. Ik geef 7000 Euro aan een Jeep waarvoor ik wel drie keer gemaild heb als er echt geen gebreken waren en waar op de verkoper steeds zei dat die tip top in orde was. Dus 500 Euro kosten moet ik er maar bij nemen.

bij Steven heb je 60 Dollar kosten, terwijl die assen toch werken en hier zou een zware fout zijn begaan.

Zijn jullie heiliger dan de Paus?

Ik heb nu een jeep van 20 en die is nu tip top. Mocht ik hem verkopen dan zou ik dat ook durven beweren zonder schaamrood.

Had ik hem doorverkocht zonder het probleem op te lossen, dan was ik fout.

Bovendien kocht ik hem ook aan een "zogenoemde'" specialist, die hoort zulke problemen te weten en te communiceren bij verkoop.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet niet welke specialist , maar heb je de naam van de verkoper ook even gegoogled voordat je ging kijken ?

Heb je info gevraagd over de jeep hier op het forum ?

Kortom heb je jezelf geinformeerd over je aankoop ?

In het geval is van dit topic is het probleem toch iets anders, dus geen 2 maten.

De mensen op het forum "kennen" elkaar een beetje, sommige zelfs persoonlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wimbo, volgens mij heb je het verhaal niet helemaal goed gelezen, of je begrijpt niet wat er gebeurd is. Steven heeft bewust de set verkocht terwijl hij al wist dat het niet compleet was. Of de set nu 100 of 1000 euro heeft gekost doet niet terzake! Jij hebt nu over 60 dollar terwijl het 88 dollar per stuk is en dan liggen ze nog niet thuis op de stoep vanuit Amerika.

Het is net wat EJG zegt, mensen op dit forum "kennen" elkaar, soms inderdaad persoonlijk. Dan krijg je automatisch, misschien ook blijkbaar onterecht, het idee dat je niet van een vreemde koopt.

Stel ik zou wat verkopen en het blijkt niet naar teveredenheid te zijn, zou ik en wellicht ook meerdere forum-verkopers, zeker proberen tot een oplossing te komen.

Steven vind dit blijkbaar niet belangrijk. ik vind dat je zo niet met elkaar omgaat! Wat ik nog vreemder vind is dat hij zoals ie beweerd al 16 jaar aan het verkopen is, dan zal hem dat ook geen windeieren hebben gelegd, dat ie dan nog zijn "goede" naam op het spel zet..

Dat is de strekking van het verhaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat het nu nog ergens over, jonge jonge jonge wat weer een drukte, natuurlijk deugt er nooit iets van een deal waarbij het merk jeep is betrokken, of onderdelen hiervan,

Ik zal de Willy's Overland fabrieken een berichten over de wanprestatie die is geleverd in 1949, het lijkt toch nergens op, sorry dat ik hier dus straal de gek mee heb, wat een slap gelul allemaal, van achter je schermpje een beetje op een forum wat zitten te posten over een ander, waarvan wij niet weten hoe het nu werkelijk zit, en dat er dan ook nog mensen zijn die daar dan weer op reageren, en natuurlijk is het geschrevene van de omstanders weer wet. nou doooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeei

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat het nu nog ergens over, jonge jonge jonge wat weer een drukte, natuurlijk deugt er nooit iets van een deal waarbij het merk jeep is betrokken, of onderdelen hiervan,

Ik zal de Willy's Overland fabrieken een berichten over de wanprestatie die is geleverd in 1949, het lijkt toch nergens op, sorry dat ik hier dus straal de gek mee heb, wat een slap gelul allemaal, van achter je schermpje een beetje op een forum wat zitten te posten over een ander, waarvan wij niet weten hoe het nu werkelijk zit, en dat er dan ook nog mensen zijn die daar dan weer op reageren, en natuurlijk is het geschrevene van de omstanders weer wet. nou doooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeei

Aitze,

Jij hebt toch een eigen bedrijfje waarbij ik aanneem dat jij ook dingen koopt of verkoopt?

Misschien kan jij de mensen dan uitleggen hoe ze de zaken moeten oplossen als er iets in een verkoopdeal is fout gegaan.

bewerkt door michel1972
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat het nu nog ergens over, jonge jonge jonge wat weer een drukte, natuurlijk deugt er nooit iets van een deal waarbij het merk jeep is betrokken, of onderdelen hiervan,

Ik zal de Willy's Overland fabrieken een berichten over de wanprestatie die is geleverd in 1949, het lijkt toch nergens op, sorry dat ik hier dus straal de gek mee heb, wat een slap gelul allemaal, van achter je schermpje een beetje op een forum wat zitten te posten over een ander, waarvan wij niet weten hoe het nu werkelijk zit, en dat er dan ook nog mensen zijn die daar dan weer op reageren, en natuurlijk is het geschrevene van de omstanders weer wet. nou doooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeei

Fred vroeg zelf in zijn openingspost om meningen hoe 'men' tegenover hun probleem staat.

Gelukkig hebben we nu internet waardoor mensen die 400 (of zelfs een enkele duizenden) km van elkaar vandaan wonen toch van gedachten kunnen wisselen.

Misschien is het beter om niet te reageren als de manier waarop je niet aanstaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fred vroeg zelf in zijn openingspost om meningen hoe 'men' tegenover hun probleem staat.

Gelukkig hebben we nu internet waardoor mensen die 400 (of zelfs een enkele duizenden) km van elkaar vandaan wonen toch van gedachten kunnen wisselen.

Misschien is het beter om niet te reageren als de manier waarop je niet aanstaat.

Ik heb de openingspost nog eens goed door gelezen, waar slaat het eigenlijk op, het forum vragen of de naam bekend moet worden van de vermeende oplichter, doei het toch gewoon, wat toch een drukte, de reactie van de moderator begrijp ik niet helemaal, maar dat geeft niet, waarom kan ik hier beter niet op reageren, ik geeft toch ook een mening?

Wat een topic :thumbsup:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb de openingspost nog eens goed door gelezen, waar slaat het eigenlijk op, het forum vragen of de naam bekend moet worden van de vermeende oplichter, doei het toch gewoon, wat toch een drukte, de reactie van de moderator begrijp ik niet helemaal, maar dat geeft niet, waarom kan ik hier beter niet op reageren, ik geeft toch ook een mening?

Wat een topic :thumbsup:

Het enige wat Fred vraagt is je mening op zijn probleem... ik begrijp werkelijk niet waarom je nou weer zijn vraagstelling in twijfel trekt.

Zo kun je op alle slakken zout leggen.

Laat nou eens een topic gewoon gaan zonder oordelen over andermans problemen of overdenkingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Nieuwe aanmaken...