Spring naar bijdragen

aandrijfas gc in tussenbak??


Recommended Posts

<_<hallo,

ik heb onlangs een achteras d44 vervangen voor een d35

bij mijn zj van 96 .

helaas was er nu een nieuw probleem : een enorme bonk als ik van een drempel af kom, volgens een vriend van mij is nu de tussenas te kort .

als ik de tussenas meet zit hij toch nog zo,n 5.5 cm op de priesas van de tussenbak geschoven en dat lijkt mij voldoende??

weet iemand hoeveel dit minimaal moet zijn? het was bij mijn vorige achteras zo,n 8 cm maar of die 2.3 cm die hij er verder uit is gekomen nu zo,n verschil uitmaakt????????

vr gr,Tom

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moet je per see over een drempel ofzo rijden om die bonk te horen of is 't te simuleren bij stilstand? (Springend gezinnetje achterop de GC ofzo.....roep maar wat)

Denk dat als dat lukt je beter kunt luisteren/kijken wat er gebeurt.

Misschien je schokbrekers te lang voor je huidige as..........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik even het verhaal van jouw aandrijfas overneem naar mijn cherokee heb ik nu dus het volgende na mijn aanpassing.

Ik ga van een chrysler achteras naar een dana 44 achteras. Doordat de dana 44 as wat groter is als de chrysler as qua diff wordt mijn aandrijfas bijna 2 cm meer ingeschoven als met de chrysler as.

Jij kwam van een dana 44 en gaat naar een dana 35 as. Ik kan bij jou dus voorstellen dat het tegenovergestelde gebeurd en dat jouw aandrijfas dus 2 cm meer naar buiten is gekomen als voorheen. Het kan dus best zo zijn dat hij tijdens het rijden en met name tijdens het in en uitveren tegen zijn maximale uitslag staat en daardoor die bonk geeft.

Tis maar een idee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

het is opgelost! : het bleek een bout te zijn van de achteras ophanging die ik verkeerd om terug had geplaatst!:yes: als de auto inveerde kwam hij tegen een balk van de bodem aan !!:) viel dus achteraf mee! ben ff naar de specialist Maasbach in amersfoort geweest en heel goed geholpen!! binnen 5 min de oorzaak gevonden! heeft meteen ook de diff, gewisseld bleek ook versleten! daarom een beetje gekraak in de bochten , Erwin bedankt! aandrijfas was prima zo nix mis mee!

iedereen bedankt voor de reacties!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja had een de diff kapot in kroatie nieuwediff bij jeep in zagreb kostte 1500 euries maar was ook niet op voorraad en de monteur van de garage waar ik was had een vriend die had een complete as van een 95er kostte 700 plus onderbouwen 300 maar ja heb nu wel schijven achter alleen beetje duur was op weg naar huis en dan moet je wel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hallo ik zit met het volgend probleem zingend + schavend geluid uit diff of tussenbak ,dus om het een en ander uit te sluiten heb ik de achterkant van de auto op bokken gezet ,en was de de bedoeling aan de wielen te draaien om geluid ergens vast te stellen .

Nou krijg ik toch met geen mogelijkheid de wielen gedraaid ik snap hier niks van .

tussenbak in vrij gezet ,automaat in vrij gezet, handrem in vrije stand.

dan moet je de wielen toch kunnen draaien ,of zit ik er helemaal naast??

het gekke is trouwens ook dat als ik de tussenbak,met draaiende motor in neutraal heb staan, en ik de automaat in parkeerstand wil zetten ik een partij tanden aan het poetsen ben ,volgens mij hoort dit niet ,iemand een idee wat er aan de hand is ?????? alle hulp is welkom

groet Ricardo :whistle:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...