Spring naar bijdragen

Hylke

Forum member
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Hylke geplaatst

  1. Heb je nog iets aan een setje 31"?
  2. Ik zag uiteindelijk in een van z'n latere replies dat hij inderdaad een grijs kenteken heeft. In mijn geval heeft mijn CJ een geel kenteken en gaat mijn verhaal nog steeds op. Ik weet het verschil tussen spoorbreedte en de breedte van je voertuig. Bij een geel kenteken mag je dus blijkbaar breder gaan, zolang als dat je de wielen genoeg afdekt. Bij een grijs kenteken ben je dus echt gebonden aan de maximale breedte. Zelf heb ik op de achteras spacers zitten omdat ik vind dat voor het zicht de wielen te ver binnen de spatborden vallen. Komt doordat de achteras smaller is dan de vooras. Mag dus officieel ook niet, de spoorbreedte verandert daardoor (standaard vastgelegd door de RDW) en spacers zijn zowieso al een afkeurpunt, ook al vallen de wielen nog steeds (net) binnen de spatborden. En nogmaals om meer verwarring uit de weg te ruimen: fenders zijn spatborden, fender flares zijn de spatbordverbreders. De CJ is inderdaad standaard 150 cm breed inclusief fenders, en 160 als je de fender flares meetelt.
  3. Waar op je kenteken staat vermeld hoe breed je Jeep mag zijn? Wordt bij mij niks over gemeld op mijn kenteken. Alleen gewicht, laadvermogen en wielbasis. De RDW vermeldt alleen wat mijn spoorbreedte is, niet hoe breed je Jeep is. Je Fender Flares horen bij je carrosserie, dus zolang je banden niet te ver daar buiten uitsteken was het dacht ik in orde. En voor het geval dat ff opgezocht: spoorbreedte wordt vanuit het midden van de band gemeten, de breedte van de band zelf heeft daar dus niks mee te maken.
  4. Wiel/band combinatie mocht dacht ik maximaal 3 centimeter uitsteken buiten je Fender Flares. (Spatbordverbreders) Als ze alleen buiten de Fenders (Spatborden) uitsteken dan moet je je Fender Flares verbreden. Oh, en kruiskoppeling van je stuurstang bij de stuurkolom is niet los te vervangen. Onderkant wel dacht ik.
  5. Ik heb nog vier velgen met band liggen. Zijn over van een donorjeep, dus ik ben niet bekend met de leeftijd van die banden. Profiel moet ik even nakijken, dat weet ik pas donderdagavond. En ik woon niet in de buurt van Limburg... Toch interesse?
  6. Mooi werk! En lekker om een plek te hebben waar je droog kan werken. Heb je verwarming of kan je je garage stoken? En waar heb je die ontluchtingsnippel gehaald? Welke maat is dat?
  7. Ja, ik heb wat liggen. Krijg je de vijfde er ook bij.
  8. Voor de motorsteun even gegoogled: www.pirate4x4.com/forum/wanted/609153-engine-mount-yj-2-5-passengers-side-bracket-frame-isolator-assy.html Het beugeltje op de onderste foto uit het rijtje van jouw link is een beugel voor op de as van de pedalenbox. Die twee stukken draadeind steken dan door de firewall. De overige twee foto's herken ik niet.
  9. Hylke

    Veertjes Handrem Cj 7

    Hoi, Heeft iemand nog veertjes liggen voor de handrem van een CJ 7, in de remtrommel? Ik heb een tijd geleden de setjes gekocht om de achterremmen te vervangen, en ben er nu pas aan toe gekomen. Blijkt dat de Omix-ada setjes die veer niet hebben, en de Crown setjes wel. Het zijn rechthoekige veertjes die de arm tussen de remschoenen op spanning houden. Ik hoop dat iemand wat heeft liggen, zou er liever geen compleet nieuwe sets voor kopen.
  10. Die van mij is uit 1981 (volgens rdw, vin zegt 1978) en op benzine, en bij 1580 kg is de keuze tussen 1/4 (1/3) tarief en volle mep gauw gemaakt. En voor de paar keer dat ik in de sneeuw wil rijden stuur ik wel over het erf of het weiland (eigen terrein). Verder zal ik die 120 euro wel tot de max benutten.
  11. Een aanvullend: voor die grens zou dan een kwarttarief gelden. Alles van 39 jaar en jonger zou dan dus het volle pond moeten betalen. Word ik nog niet blij van.
  12. Nette brief, helemaal mee eens. Laatste nieuws is blijkbaar een grens van 40 jaar over de hele linie. (Benzine, diesel, LPG) Volgens KNAC. Dan schors ik die CJ nog een keer voor negen jaar.
  13. Euh... T4? Dus 4 versnellingen.
  14. Origineel luchtfilter huis gehaald, thanks Sickboy! Van de zomer die Motorcraft 2150 dan proberen af te stellen.
  15. Hylke

    Leverancier Jeep Spullen

    Kijk ook even bij jeepstuff.nl, daar heb ik die stoelen ook voorbij zien komen. Rechtstreeks bestellen bij Quadratec.com, 4WD.com (4 Wheeldrive Hardware) of Rigidsteel.com kan heel goed. Je moet alleen rekening houden met shipping.
  16. Hylke

    APK keuring

    Op welke plekken?
  17. Hylke

    Een beetje meer humor

    Standaardpolitie uitrusting voor vlamingen: synoniemenboek vlaams-nederlands. Trottoir Uitspraak: trɔtˈwar Zelfst. Naamw. verhoogd voetpad langs een straat. Synoniem: stoep `op het trottoir lopen`
  18. Hylke

    Vraag Over Verzenden

    Of ergens halverwege afspreken en de kosten delen.
  19. Velgen, velgen, velgen! Okay, ik heb interesse in die velgen. Zijn dat er vier of vijf? En waar zit je?
  20. Hylke

    Werkplaats Boek

    Ik zou inderdaad voor een FSM (Factory Service Manual) gaan. Die behandelt alle onderdelen van zowel de CJ als de Cherokee/Wagoneer en J10/20. Met even zoeken kan je een origineel FSM vinden, en er zijn ook kopieën voor handen. Een FSM is veel uitgebreider dan de Haynes of Chilton, hoewel ik die ook heb en ze tijdens het werk aan en rond de Jeep wel handig vind om even gauw iets op te zoeken, zoals aantrek momenten. De (slechte) plaatjes die in de Haynes of Chilton staan komen uit de FSM en zien er daar veel beter uit.
  21. Autotrader.com (Amerikaans), Autotrader.ca (Canadees) Er wordt ook een witte XJ aangeboden hier op het forum. Maar ik denk dat je ervan uit kan gaan dat met wat voor model auto ook, dat zodra deze belastingvrij is, er standaard al zo'n beetje het dubbele voor gevraagd wordt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...