Spring naar bijdragen

mcx61

Forum member
  • Aantal bijdragen

    45
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

mcx61 last won the day on September 6 2011

mcx61 had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    CJ-7
  • Bouwjaar
    1980

mcx61's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik heb dezelfde motor met 33" banden, op gas 1 : 4, benzine zal iets zuiniger zijn maar voornamelijk korte stukjes
  2. mcx61

    Optimotor

    Het lijkt me toch vrij eenvoudig aan te tonen in een gecontroleerde omgeving met twee identieke motoren die een gelijk toerental draaien, meet het verbruik en je weet direct of het werkt, 10% zuiniger zou wereldnieuws zijn. Een paar flesjes uitdelen en de reacties afwachten is toch niet objectief.
  3. Ik m'n Audi met z'n 4-wielaandrijving 10x veiliger dan de Jeep. Die Jeep glibbert aan alle kanten, daar kun je met dit weer niet fatsoenlijk mee rijden. Het heeft wel weer een hoog fungehalte, elke bocht is feest.
  4. Als deze mailwisseling jullie enige contact is geweest snap ik wel dat hij zich er niet druk om maakt. Jij geeft aan wat er aan mankeert en hoe het opgelost kan worden, jij vraagt hem niet om de Jeep terug te nemen en alles te repareren.
  5. Wat je met dit topic bereikt is een waarschuwing voor anderen, een goede zaak! Nu nog een zaak opstarten, ruim een half jaar na aankoop, lijkt me zinloos, zeker omdat je er ook al aan gesleuteld hebt. Het enige wat nu nog kan bereiken is de bedrijfsnaam regelmatig in dit topic noemen zodat die hoog scoort in Google.
  6. 17k is een hoop geld om zonder proefrit of keuring te kopen, als ik het verhaal lees heb je er wel wat verstand van. Dat je het hierbij laat zitten snap ik niet, zwart maken op internet lost het probleem niet op, opstarten die procedure.
  7. mcx61

    Piepende Riem

    Bedankt voor de tips!
  8. mcx61

    Piepende Riem

    De riem piept de eerste 10-15 minuten, met name nu het wat kouder is. Is dit een teken van ouderdom? Zover ik weet heeft dit blok 90k gelopen. Is er iets anders wat je tegen het piepen kan doen? Het gaat om een CJ-7 met 4.0HO blok uit '95
  9. mcx61

    Zj Of Wj?

    Die eigenaar heeft het iig niet geweten, anders gaat hij niet van Hardenberg naar Haarlem en laat je een kwartier rijden. Pure pech. Als je een keuring laat doen voor deze auto kun je misschien nog een goeie deal maken.
  10. mcx61

    Stotteren / Afslaan 4.0 Ho

    Ik heb het nu een paar weken aangekeken maar er is toch ergens een lekkage. Of er is iets met het overloopvat of ergens bij de radiator. Het gaat niet hard maar toch iets om na te kijken.
  11. Leuke trips organiseert 4x4vak... Noordkaap lijkt me erg mooi.
  12. Milieu-onvriendelijk of verbruik heeft zo bar weinig met de grootte van de auto te maken. Wel weer voordelig voor een CJ.
  13. mcx61

    Stotteren / Afslaan 4.0 Ho

    Afgelopen weekend een paar honderd kilometer gereden en de auto loopt weer heerlijk. Direct starten op benzine, overschakelen naar gas zonder problemen. Gewoon stom van me dat ik dat niet gecontroleerd hebt. De auto is naar de garage en gasspecialist in de buurt geweest en ook zij wisten het niet, dat valt me wel tegen, is een Jeep zo speciaal qua motor? De gasinstallatie schijnt wel apart te zijn en is bedoelt voor een vrachtwagen. @Karel Kachel... die gebruik ik nooit, rij ook altijd met een raam open, ik kan niet wachten tot de hardtop eraf kan De temp-meter doet het gewoon. de vorige eigenaar zei dat gas sneller reageert dan de metertjes. De motor werd wel een stuk warmer want die stond na het rijden minuten lang na te blazen, dat is nu hooguit 10 seconde.
  14. mcx61

    Stotteren / Afslaan 4.0 Ho

    Of iemand dit topic nog volgt weet ik niet maar waarschijnlijk is de oorzaak gevonden. Vanmiddag Roberto, de vorige eigenaar gebeld en het eerste wat hij zei was "koelvloeistof bijvullen". Gechecked en er ging bijna 5 liter koelvloeistof in Testrit gemaakt en de motor loopt soepel. Komend weekend uitgebreid testen. 5 liter lijkt me best veel dus misschien zit er wel ergens een lekkage. In ieder geval een punt om elke maand te controleren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...