Spring naar bijdragen

Mjoeb

Forum member
  • Aantal bijdragen

    564
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Mjoeb geplaatst

  1. Is inmiddels weer voor elkaar! Weer een jaartje apk met nieuwe banden.
  2. Heren het is weer zover, de YJ moet weer voor de apk. Heb nu dus een goed setje apk bandjes (met velgen) nodig, 31-ers of 33-ers. Mijn keur-setje is helaas niet meer geschikt. Iemand in ZuidHolland (of daar buiten) nog iets voor me beschikbaar. Mijn dank is alvast groot.
  3. Hoi sickboy, kun je de foto's ff per pm sturen.
  4. Mjoeb

    Gewicht Wrangler

    Wanneer zal/kan dat redelijkerwijs gecontroleerd kunnen gaan worden?
  5. Mjoeb

    Filmpjes topic

    ..nooit genoeg van... ...lust er wel pap van! http://www.jeepforum.nl/public/style_emoticons/default/ohmy.gif Aldus Jacobse.
  6. Mjoeb

    Filmpjes topic

    Misschien al eerder geplaatst... was hem hier nog niet tegen gekomen.
  7. Ha Marcel, de grepen zijn inmiddels (al een tijdje) gearriveerd. Was ik je nog vergeten te melden. Bedankt.
  8. Tja, is al weer een tijdje terug dat het voor mij speelde. De keurmeester zal het toen inderdaad zo uitgelegd hebben. Mijne staat uiteindelijk met 1429kg in de papieren. Mooi dat het is gelukt overigens.
  9. Let op, er moet wel een (bijna) volle tank zijn en een reservewiel is ook verplicht! Misschien ook leuk om te weten: bij het weglaten van de deuren hoef je voorin ook geen gordels te hebben. In de officiële keuringsregels staat dat elke zitplaats naast een deur een gordel dient te hebben. http://www.jeepforum.nl/public/style_emoticons/default/tongue.gif Is overigens wel veiliger met gordels, zonder deuren.
  10. Mail voor de deurhandles is onderweg.
  11. Wat is precies het probleem met jouw banden voor de APK?
  12. Op een van de rotorbladen van de waterpomp moet een "R" ingestanst staan bij een tegengesteld draaiende pomp. Als alleen de onderkant van de radiateur warm wordt lijkt het er op dat hij niet meer zo lekker doorstroomt. Dan koelt hij ook niet lekker meer. Bij het schoonspoelen van het systeem idd wel de thermostaat eruit halen. Stroomt een stuk beter door.
  13. Busje "koelsysteem- wasmiddel" in de radiateur, ca 20 min op bedrijfstemp. laten lopen (liefst rijdend), max 24 uur laten staan. Daarna grondig doorspoelen met water, aftappen en vullen met koelvloeistof. Is iig alles weer lekker schoon van binnen. Daarna pomp, slangen, radiateur en thermostaat checken.
  14. Mjoeb

    Olie Ipv Koelvloeistof

    Ik snap nu inderdaad dat er verschil is in afkoelen bij harden van staal (opnemen) en het snel afgeven van warmte bij koelen van de motor. Bedenkt net dat olie natuurlijk ook brandbaar is. Zou een nadeel kunnen zijn.
  15. Mjoeb

    Olie Ipv Koelvloeistof

    Ik dacht dat ze bij het afkoelen van metaal, om het te harden, olie gebruikten omdat dat sneller de warmte afvoert. Water begint ook te koken bij 100ºC en kan dan niet meer koelen. Olie gaat pas veel later koken.
  16. Mjoeb

    Olie Ipv Koelvloeistof

    Ben de afgelopen tijd bezig geweest met het koelsysteem van m'n Wrangler. Vroeg me af waarom er geen olie gebruikt wordt ipv koelvloeistof. Voordelen lijken mij dat het lekker smeert, corrosie voorkomt, veel warmte snel kan afvoeren. De prijs zal niet zoveel schelen met goede koelvloeistof. Ik ben het alleen nog nooit ergens tegengekomen. Wie weet er meer van?
  17. Het lijkt ergens onder klepdeksel vandaan te komen. Maar als ik de olievuldop losmaak wordt het geluid niet harder. Klinkt echt als een klapperend relais. Die zijn het echter niet. Heb een heuse stetoscoop, die ga ik maar eens misbruiken.
  18. Vandaag een groter stuk gereden. Motor wordt mooi warm, thermostaat gaat open bij ca 100C. Daarna zakt hij weer naar 65C om op te lopen naar ca 90C. Daar blijft hij dan ongeveer staan. Na het afzetten van de motor komen er allerlei tikkende geluiden onder de kap vandaan. Eerst dacht ik het uitzetten/krimpen bij afkoelen van de motor. Maar bij goed luisteren lijkt het te klinken als klepjes die alsmaar open en dicht gaan. (Klepperen dus) Vergelijkbaar met een fors relais dat steeds klappert. Waar moet ik hier aan gaan denken?
  19. Mjoeb

    Tailgate Yj En Tj

    Weet iemand of een Tailgate (achterdeur) van een TJ in een YJ ('94) past? MAW wat zijn de verschillen.
  20. Volgende stap. Codes uitgelezen, bedankt Raven: 12, 33, 27 en 55 Alleen 27 is (een beetje) een vreemde. Injectie rail is eraf geweest, schoongemaakt, alles op de goede plek teruggeplaatst. Injector-aansluitingen nog eens nagelopen, nr3 zat niet helemaal lekker. Goed gedaan met gevolg CheckEngine lampje gaat nu gewoon na aantal seconden weer uit. Motor loopt ook goed. De code blijft wel staan bij het uitlezen. Is dat normaal? Verdwijnt die alleen bij resetten (of 50x starten)? Ik rijd nu overigens zonder thermostaat (ivm flushen), temp komt echt niet boven de 60ºC (in ±45min.). Is dat ook normaal? Ook opvallend: bij start komt er veel witte rook uit de uitlaat (en er is geen nieuwe paus gekozen). Wanneer de motor/uitlaat warm is verdwijnt dit. Ik heb niet kunnen constateren dat het koelvloeistofniveau daalt.
  21. Update: alles zit erop, alles zit dicht, niks lekt, hij rijdt. :) Ik vraag me alleen af hoe je normaal de middelste bout onder in het spruitstuk draait. Daar is met geen mogelijkheid normaal bij te komen. Had de vorige eigenaar dus ook maar weggelaten. Verder brandt nu het lampje "check engine" op het dashboard. Accu is los geweest, zou dat de oorzaak zijn? Opvallend is ook dat na ca 40 minuten rijden de tempmeter op 60ºC staat. Was voorheen in 15 min op 80ºC.
  22. Ik heb ze inmiddels allemaal weten te vinden. Het grootste probleem was om voldoende nieuwe te krijgen. Heb ze nu van verschillende leveranciers. Het valt me op dat de originele van de dealer iets kleiner zijn dan die van Mopar. Gaan er ook wat makkelijker in. Met een goed passende dopsleutel en beleid is het goed te doen. Alleen jammer dat zo'n beetje alles eraf/eruit moet om er goed bij te kunnen. Het enige probleem is alleen dat je pas echt weet of het dicht zit als alles er weer op zit. Heb wel met water en luchtdruk eerste test gedaan. Was bevredigend. Voordeel, alles zit weer goed schoon en gecontroleerd op z'n plek. Hele koelsysteem schoon, injectie-deel en inlaat uitlaat schoon, lucht en olie vers. Vanmiddag laatste delen weer monteren daarna eerste test.
  23. Helaas zijn m'n vriespluggen er bij +28ºC uitgeknald. Snap dat ze er niet uitgevroren zijn, flink doorgeroest heb ik inmiddels kunnen constateren. Inmiddels zijn ze aan de zijkant van het blok er allemaal al uit (5stuks). Alles wat er voor nodig is om er goed bij te komen ligt er nu af. Is er iemand die me kan vertellen of er nog meer van die dingen in het blok zitten op een ander plek. Zo ja zullen die dan nu ook aan de beurt zijn voor een wissel? Heb gehoor over bronzen pluggen, schijnen beter tegen corrosie te kunnen, waar verkrijgbaar? Hoe nieuwe te installeren is me ook nog niet helemaal duidelijk, alle handboeken verklappen hier helaas weinig over. En, als alles er toch afligt, zijn er nog acties die ik beter nu kan aanpakken? Radiateur, slangen, blok etc (hele koelsysteem dus) gaat uiteraard goed schoongemaakt/aangepakt worden. Ervaringen en tips altijd welkom. Alvast dank.
  24. Misschien hier iemand die weet hoe en waar ik aan een Motorstarter Kta3-25 10-16A van S+S kan komen, voor een leuke prijs . Is voor een tegelzaag machine.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...