Spring naar bijdragen

JgrCherokee

Forum member
  • Aantal bijdragen

    121
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door JgrCherokee geplaatst

  1. Ik zoek een achterbumper voor Jeep grand cherokee ZJ model na 1996 (facelift model). Af te halen in omgeving beerse (belgie) zou ideaal zijn.
  2. Ik ben weeral tevreden. Vorige week had ik een VIC display gekocht op ebay. Maandag aangekomen, getest en ingebouwd. En nu maar weer wachten op het volgende defect ,
  3. Een smd ic heeft een rookpluim gepuft. SOP20 4632650-1 Manutacturer PHILIPS Packge/Case SOP20 Ik vind er niet onmiddellijk een datasheet van het ic, de functie ervan is me onbekend. misschien een display driver of communicatie of geprogrammeerd ic. Maar ervaring leert dat meestal een ic niet zomaar stuk gaat. De verkrijgbaarheid van het component is waarschijnlijk moeilijk. Aangezien het een 20 polige smd ic is ga ik me niet aan herstelling wagen. Mogelijk is het ic onmiddellijk terug stuk door andere defecte componenten. Ik werk in deze sector van de elektronica, zulke problemen zijn me niet onbekend, je weet waar je aan begint maar niet waar het eindigt.
  4. Bovenaan in de reclamebalk op het forum komt hier ondertussen reklame van kia. Wie was hier over kia begonnen? De cookies hebben het gehoord !
  5. Neenee, een kia zal het niet worden. Ik geef nog niet op , er staat nog een beetje geld op de lopende rekening ;-) nu na een nachtje slapen word het niet meer zo zwart bekeken.
  6. Daarstraks een brandgeur (printplaatgeur) in de auto met beetje rookvorming, zie ik dat het informatie display alles oplicht even later valt het uit. (GRAPHIC DISPLAY MODULE/VEHICLE INFORMATION CENTER). Thuisgekomen dit gedemonteerd blijkt er in de display module bij een ic de aansluitingen p de printplaten verbrand te zijn. Is dit een meervoorkomend probleem? Ik ben al blij dat het dit maar is, dat er geen brand is ontstaan. Die jeep begint me het stilaan uit te hangen, Er is wel maandelijks iets dat stuk gaat. Orginele Radio die het niet meer goed doet, waterlek, lagers stuk, motorkaphendel die afbreekt, deurscharnier, katalysator rammelt. En het blijft maar voortgaan, ik hoop dat ik er niet mee moet leren leven, anders gaat em toch de deur uitgaan..
  7. Als er later door omstandigheden enkel water in word gedaan dan zie ik eventueel wel een risico dat het water aan het koken geraakt en het koelcircuit leegblaast in het expantievat. Voor noodgevallen De orignele dop dan maar best bewaren in het handshoenkastje.
  8. Heeft er iemand ervaring met het verlagen van de systeem druk van het koelwatercircuit? Ik weet dat de drukverhoging word toegepast om het kookpunt van het koelsysteem te verhogen. De koelvloeistof die ik gebruik is G12+ zoals bij VW gebruikt. ( deze zou normaal gezien geschikt zijn voor het systeem ) Ik gebruik voorgemengde vloeistof zonder watertoevoeging, het kookpunt is hierbij ergens rond de 130
  9. -Het standaard alarmsysteem zit mee geintegreerd in de elektronica van de auto. Het zit niet ergens afzonderlijk. ( Misschien dat het via de OBD2 interface kan uitgeschakeld / aangepast worden) De afstandsbediening werkt bij mij ook niet zo goed. Batterijen vervangen hielp niet. Drukknopcontactjes reinigen ook niet. Een sensor is niet om schoon te maken , de afstandsbediening is met RF straling.
  10. Nee enkel viscofan. Ik dacht dat bij de ZJ enkel de 5,9L een elektrische fan heeft.
  11. Misschien onderstaande links? Hier heb ik ook al enkele malen besteld met tevredenheid. De totaalsom is ook niet zo hoog. katalysator Uitlaatdemper of deze demper eindpijp
  12. Ja de motor bleef van de te voren netjes op temperatuur. De viscofan is terug gemonteerd, alles lijkt te werken. Als de motor warm is draait deze stroef. Als de motor koud is draait deze minder stroef. Bij de motor op temperatuur voel je onder motor kap dat deze afwisselden warme lucht blaast en even later weer niet. Volgens mij is alles zoals het hoort.
  13. Vraag aan personen met een goedwerkende grand cherokee zj 4,0liter type2 model ? ( met overdruk koelwater systeem , weet niet of er vershillen zijn modellen onderling). Kan er eens iemand voelen of de dikke radiator slang bovenaan hard aanvoelt als motor op bedrijfstemperatuur is ? ( na een lange rit bv,) ? Als er iemand is die ook een druksensor op het koelwater systeem heeft, wat is de koelwaterdruk? Ondertussen is er een nieuwe radiator geplaatst, de systeem druk schommelt op temperatuur tussen 0,8 en 1 bar. De radiatorslangen voelen nog hard aan, hierdoor komen er precies schokken op de slang aansluitpunten van de radiator als ik stevig gasgeef zodat de motor heen en weer beweegd. Hierdoor heb ik een beetje een voorgevoel dat de radiator binnen de kortste keren weer stuk gaan zijn. Als de motor draait met een drukloze radiatordop, is het systeem drukloos. ( een gemanipuleerd radiatordop waarbij de onderste afsluitrubber is onderbroken, hierdoor is de radiator rechtstreeks verbonden met het expantievatje) De radiatorslangen zijn dan soepel, de schokken zijn nu dan zo goed als onbestaande. Ik ben aan het overwegen om radiatordop met nog lagere overdruk waarde bv rond de 0,5 bar. Met de drukloze dop rondrijden durf ik niet goed, risico op koken van koelwater is dan iets groter. Alhoewel het koelwater kookpunt normaal rond 130
  14. hoi, Vandaag gestart aan het vervangen van een overleden koelwaterradiator. Deze is al verschillende malen vervangen geweest( is een ander topic over ) Vandaag nog eens de visco koppeling van de fan getest zoals in de service manual staat beschreven. Bij een koude motor mag de fan niet meer dan 5 toeren vrij ronddraaien. Dit is getest, en is goed, 1 a 2 toertjes, meer krijg ik er niet uit. De vorige keren had ik dit ook zo gecontroleerd.dus goed veronderstel ik. Als motor draaid is het ook duidelijk hoorbaar dat de fan sneller begint te draaien als de motor warmer word, en dat deze op een bepaald moment minder snel draaid als alle gekoeld is, dus goed veronderstel ik. Wat het ik nu gemerkt als ik dit een tiental keren heb getest neemt de afremkracht af. hierna blijft de fan tientallen toeren vrij ronddraaien. Als ik weer eninge minuten wacht, heeft de visco weer een beetje afremkracht. Na weer enekel toeren draaien is de afrem kracht weer weg. De voorkant van de visco heb ik eens verwarmd met heteluchtblazer, maar dit geeft geen verschil. Is de visco overleden?
  15. Dank voor de tips. De o ringen zijn ondertussen gehaald bij een dealer. Het is inderdaad niet de kostprijs om zo te blijven rijden. Hopelijk ben ik snel genezen van
  16. Hoi, Bij men jeep ZJ 4,0l is er een kleine olielek aan de oliefilter. De olie filter zit niet direct op het motorblok, maar met een haakse adapter. Zo te zien komt het lek ergens van de aansluiting tegen het motorblok met de haakse adapter. In de haynes manual vind ik niets over de haakse adapter, geen tekenigen of nummers van onderdelen. Weet er iemand hoe deze zit bevestigd en welke dichtingen hiervoor zijn gebruikt. ( rubber o ringen, of papier pakkingen ).
  17. @libero. Knap werkje. Heb je het differentieel opnieuw afgesteld? Hiermee bedoel ik met de tandwielspeling en raakvlak van het pignon en kroonwiel met van die een soort plasticine stripjes opgemeten, en de vulringen aangepast. In het verleden heb ik voor de racerij zulke gedaan. Bij het enkel vervangen van de lagers, kwam er meestal nadien wel wat gehuil uit het differentieel. Omdat het voor de racerij was kon dit geen kwaad. Hoe zit het met het differentieel geluik bij u? Ik sta ook nog voor een gelijkaardig werkje, maar heb wat schrik voor het resultaat. Het is al een 15 tal jaar geleden dat ik zulk werkje heb gedaan, men zelfvertrouwen en handigheid hierin zijn ondertussen wat verdwenen.
  18. Er is nu een radiatordop met overdrukwaarde van 1bar ( 14,5lbs ) gemonteerd. De radiator slangen voelen met de originele dop,gemeten rond de 1,2 bar ( 18lbs ) zeer hard. De overdrukklep in de stop ging open richting 1,3 bar. Nu met de nieuwe stop met druk rond de 1 bar zijn slangen voelbaar minder hard. Het zal nu afwachten zijn wat het resultaat is binnen X aantal tijd.
  19. Er zijn ooit topics met foto's geweest op dit forum, maar deze kan ik blijkbaar niet vinden en openen. Hierdoor deze vraag, Heeft er iemand ervaring met de revisiesets? Op ebay heb ik twee soorten revisie set's gevonden. Er zijn sets met sintermetalen lager bussen (bronskleuring) , deze zijn onderbroken rond.http://www.ebay.com/itm/370605661151?_trksid=p3984.m1423.l2649&item=370605661151&cmd=ViewItem&sspagename=STRK:MEWAX:IT&vxp=mtr en er zijn er met lager metalen bus, deze hebben onderbreking zoals een veerrondel.http://www.benl.ebay.be/itm/400379423662?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Welke van de twee sets is het beste? of welke is af te raden? Sintermetaal is denk ik brosser van struktuur, het andere gaat waarschijnlijk weer sneller slijten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...