Spring naar bijdragen

4x4 Fulltime Ook Echt Fulltime ?


leontien
 Share

Recommended Posts

Ja hoor, je kunt het gewoon gebruiken onder alle omstandigheden. Als je "flink wat meer herrie" krijgt zal er iets mis zitten in de voor-aandrijving, die van mij maakt niet echt meer lawaai. Het verbruik zal iets stijgen. :thumbsup:

Bij All-time 4W ingeschakeld wordt alleen het tussendifferentieel gespert. De differentieels op de aangedreven assen soen gewoon hun werk. Die worden pas gespert als je de part-time stand inschakelt. Daarom mag je daar niet mee op de verharde weg rijden (nou ja, mogen), want dan help je minstens, maar wel absoluut, de kruisjes om zeep. :blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ff een kleine wijziging op de post van newbe..

Bij fulltime 4x4 wordt de tussenbak niet gespert, dat gebeurd pas bij parttime 4x4. Wel worden de voor- en achter as aangedreven, alleen kunnen die verschillende snelheden aan en is de aandrijving niet 50/50.

De diffrentieelen worden standaard nooit gespert.

Verder inderdaad niet op verharde weg rijden met parttime ingeschakeld. :thumbsup:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb zelf altijd 4wd fultime gereden; geen probleem

ook niet meer herrie , verbruik ook niet te merken , wel eens geprobeerd op 2 wd maar merkte geen verschil, vind fultime wel iets lekkerder ,zeg maar , rijden

Indien herrie groter zal zijn is er naar mijn idee toch iets niet helemaal in orde ??

Maar is misschien per type ofzo wel anders

Mijne was/is een GC 4.0 van 93

Gr .JG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook al schakel je full-time uit.. dan nog draait alles mee. Verschil in verbruik zal het dus niet opleveren... wél tractie.

Geluid kan wel iets veranderen: doordat er andere krachten door de aandrijflijn lopen worden er op sommige plaatsen andere tandflanken van de tandwielen gebruikt e.d.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als er een adder onder zit, rij je dus op gras... en daar ben je met 4x4 absoluut beter af dan met alleen achterwielaandrijving... :thumbsup:

On topic:

Lijkt me geen adder onder te zitten... slijtage is in 4x4 groter (denk alleen al aan de banden). Verder is er niets.

Behalve: in achterwielaandrijving heb je geen aandrijving op de gestuurde wielen, waardoor de auto net wat makkelijker stuurt. Het bochtgedrag ( onder/overstuur) veranderd ook behoorlijk. De auto zal in 2wd nét wat lekkerder sturen ( geen aandrijfreactie's in het stuur ).

Verder is het zo, dat je met één wiel van de 4 in de modder niet meer wegkomt... Dat komt door het extra diff in de tussenbak. In principe kun je één voorwiel van de grond tillen en de auto gaat dus nergens meer heen. Zet 'm dan in 2wd en het lukt wél weer, omdat alle kracht dan naar de achterkant gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als er een adder onder zit, rij je dus op gras... en daar ben je met 4x4 absoluut beter af dan met alleen achterwielaandrijving... :unsure:

On topic:

Lijkt me geen adder onder te zitten... slijtage is in 4x4 groter (denk alleen al aan de banden). Verder is er niets.

Behalve: in achterwielaandrijving heb je geen aandrijving op de gestuurde wielen, waardoor de auto net wat makkelijker stuurt. Het bochtgedrag ( onder/overstuur) veranderd ook behoorlijk. De auto zal in 2wd n?wat lekkerder sturen ( geen aandrijfreactie's in het stuur ).

Verder is het zo, dat je met ? wiel van de 4 in de modder niet meer wegkomt... Dat komt door het extra diff in de tussenbak. In principe kun je ? voorwiel van de grond tillen en de auto gaat dus nergens meer heen. Zet 'm dan in 2wd en het lukt w?weer, omdat alle kracht dan naar de achterkant gaat.

Is het dan ook mogelijk (beter) om in 4wd parttime te zetten ??

Bedoel in modder dan ..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...