Spring naar bijdragen

Recommended Posts

Nou hier komt het verlossende woord,

 

Ik heb de voorste aandrijfas eraf gehaald, Je*****us  wat zaten die boutjes vast, ze hebben  ooit een kilo lock-tide gebruikt.

 

Maar goed, ben gaan rijden en ja hoor, het euvel was er niet meer.  Ik kan gewoon de meest scherpe bochten maken zonder gas te geven, ook als ik gas geef niks aan de hand met de achteras of achterwielen, het binnenste wiel blijft keurig stilstaan(bijna stil) en kan ik lekker soepel draaien.

 

Als ik het nu goed begrijp is er dus iets mis met de visco, is deze dan aan vervanging toe, of kan dit nog iets anders zijn in de tussenbak????

 

Ik snap alleen de techniek hierachter niet, nu gaat er geen aandrijving naar voren en werkt het achter zo als het hoort. Is het zo dat de aandrijving naar voren de tussenbak laat denken dat hij voor slipt of zoiets en dat hij dan alle overbrenging naar achter gooit en als deze dit doet dat hij dan word tegengehouden door de nog bevestigde voorste aandrijfas.???????

 

Snappen jullie nog wat ik bedoel.

 

In iedergeval hardstikke bedankt voor het meedenken, maar nu komt het volgende probleem; hoe ga ik dit oplossen en kan ik zonder voorste aandrijfas morgen naar mijn werk.(is niet ver) Of gaat dan mijn vooras en/of diff  of steekassen en lagers naar de haaien.

 

Ed

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is nu zeker dat de viscokoppeling is versleten, omdat je grand een full time 4wd is zorgt de visco er normaal voor dat het verschil tussen de voor en achteras word opgevangen, immers in een bocht maakt de vooras  een grotere afstand dan de achteras . De visco zit nu vast en zal vervangen moeten worden, korte tijd zo doorrijden zonder voorste aandrijfas is geen probleem.

bewerkt door theo-cj7
Link naar opmerking
Deel via andere websites

THKS theo,

 

Kan dus geen kwaad voor de tussenbak of vooras. ????

 

Enig idee waar ik een beetje betaalbaar een nieuwe visco kan bemachtigen.??

 

Ik ga maar is op internet kijken hoe die techniek werkt, snap het nog niet helemaal, ik wil altijd weten hoe zoiets werkt dan.

 

Ik moet dan die soort van spoel toch vervangen, die je van bovenaf niet los krijg zonder de hele bak er af te halen.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...