Spring naar bijdragen

Automaat Schakelt Niet Verder Dan Tweede Versnelling


Recommended Posts

Even voorstellen, ik ben nieuw op dit forum. Mijn naam is Peter Ruifrok en ik ben sinds 2006 in het bezit van een Grand Cherokee 4.7I V8 HO uit 2004. De auto heeft nu ongeveer 140.000 km gelopen.

Het probleem: vorige week schakelde de automaat ineens niet verder dan de tweede versnelling. Op het moment dat de automaat door wil schakelen naar de derde, schakelt hij in z'n "vrij", dus veel geraas van een onbelaste motor.

De garage constateerde te weinig vloeistof in de bak tgv een lekje in het carter. Dit is verholpen en de vloeistof is weer correct aangevuld, Maar het probleem is daardoor niet verdwenen

Volgens de garage moet er een gereviseerde bak in a 3200 euro ex BTW. Dat gaat me toch wel wat snel.

Is er iemand die me kan helpen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eerst mijn eigen normale garage uit het dorp (waar ik altijd goed geholpen ben, maar dit is geen Jeep dealer). Maar toen lekkage verhelpen en olie bijvullen niet hielp, is de auto door hen naar Autrans in Lunteren gereden (in z'n twee). Het verhaal dat ik via m'n eigen garage terug krijg, is dat de auto uitgelezen is, maar dat men geen foutmeldingen ziet en ook verder aan de buitenkant niets ziet. De olie is precies goed op peil.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

inderdaad schoon filter is en kan oorzaak zijn, maar als hij alleen 1 en twee doet weet ik niet of dit filter oorzaak is maar laat hen eens uitlezen bij B&S misschien kunnen die je helpen.Kijk ook een sbij you yube bij reperatie wj dan kom je een filmpje tegen waar ze dieper in de bak gaan voor reparatie.

Ik vond het erg interessand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan dit een soort "limp home" mode zijn? Maar zou die dan niet uitgelezen worden door de computer? Zowel mijn eigen garage als de automaat specialist heeft de computer uitgelezen (althans, van de garage weet ik het zeker want ik stond er bij. En dit was software die ook kon onderscheiden tussen WJ, WK enz.) en kreeg geen foutmelding. Ga filmpje bekijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welke computer hebben ze uitgelezen? Er zijn diverse modules die je apart van elkaar kan/moet uitlezen. Automaat, ABS, airbags en motormanagement zijn apart te lezen en te controleren op juiste werking.

Meestal wordt alleen de OBD II (on board diagnose) uitgelezen, deze geeft alleen storingen in het motormanagement en emissie gerelateerde systemen.

Om andere zaken uit te lezen moet je een uitgebreide diagnose mogelijkheid hebben.

Anders een mogelijkheid om "live data" te lezen terwijl de storing optreed. Een stukkie rijden met de computer er aan dus.

Je kan ook eens naar Maasbach in Amersfoort rijden, dit is een Jeep specialist. www.maasbach4x4.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...