Spring naar bijdragen

Belasting Vrij


Ivo
 Share

Recommended Posts

oude info over stelling PVV

De PVV pleit voor oldtimerregeling zoals we die hebben gekend. Auto's die ouder zijn dan 25 jaar moeten weer wegenbelastingvrij kunnen worden. De grens werd immers bij het invoeren van de kilometerbeprijzing bevroren op bouwjaar. Dat meldt RTL Nieuws.

Op dit moment kunnen alleen nog oldtimers van voor 1987 belastingvrij worden. De PVV ziet graag de oude regeling terugkeren, om de logische redenen dat auto's ouder dan 25 jaar er vooral voor de hobby zijn en dus niet veel rijden.

Info van vandaag.

Bron NOS: [nos.nl]

In het akoord is verder de PVV tegemoetkomen. Die partij heeft gedaan gekregen, dat eigenaars van oldtimers hun vrijstelling voor wegenbelasting houden. Op termijn geldt die vrijstelling wel pas voor oldtimers ouder dan 30 jaar.

MIJN conclusie ook na 01-01-1987 wordt belasting vrij bij bereiken van 25 jarige leeftijd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

DEN HAAG – Met ingang van volgend jaar komt er een nieuwe regeling voor de vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers. De algemene regel wordt dat eigenaren van voertuigen die ouder zijn dan dertig jaar, geen motorrijtuigenbelasting hoeven te betalen.

Degenen die een oldtimer kopen die ná 31 december 1986 is toegelaten en die op lpg of diesel rijdt, moeten wel brandstoftoeslag blijven betalen. Zij zullen ongeveer de helft minder belasting gaan betalen. Oldtimers van vóór 31 december 1986 houden hun volledige vrijstelling.

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met deze wijziging in het Belastingplan 2012 van PVV-Kamerlid Van Vliet. Volgens hem is dit „een terechte reparatie” omdat de oldtimervrijstelling was bevroren wegens de kilometerheffing: „Nu die niet doorgaat, kunnen de hobbyrijders weer gaan genieten van hun rollend erfgoed.”

Tot voor kort was de algemene regel dat auto’s van 25 jaar of ouder vrijgesteld waren. Onder het vorige kabinet is besloten tot bevriezing en auto’s die na 31 december 1986 zijn toegelaten, geen vrijstelling meer te geven.

De nieuwe regeling van dertig jaar treedt pas volledig in werking in 2021. Er komt een overgangsregeling voor auto’s die nu tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. Vanaf 1 januari 2013 worden auto’s belastingvrij die ouder zijn dan 26 jaar; vanaf 2015 auto’s van 27 en ouder; vanaf 2017 van 28 en ouder en vanaf 2019 van 29 en ouder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...