Spring naar bijdragen

igorn

Forum member
  • Aantal bijdragen

    112
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door igorn geplaatst

  1. oh, en de motor loopt nog op benzine, dus het is niet iets van de lpg, het dotje gas op 2.55 min doe ik zelf
  2. Beste mensen, Ik ondervind sinds deze week het volgende : - ik kom aan bij de auto en start de auto na een dag ofzo te hebben stil gestaan : koude motor dus - start gaat prima, zoals altijd, niks bijzonders - na ongeveer anderhalve minuut duikt het toerental onder de 1000 rpm en de motor stottert en de auto schud lichtjes - na ong 3 minuten gaat de toerental uit zichzelf weer omhoog alsof iemand kort en licht het gaspedaal heeft ingedrukt... - ....en de motor loopt weer normaal... - verder geen problemen tijdens het rijden. - gebeurt alleen bij koude motor ik heb een filmpje gemaakt en op youtube gepost, je ziet na 1 min 30 sec dat de rpm naar beneden duikt en je hoort dat de motor een beetje schudt van de lage toeren ..is dit normaal of is hier iets aan het kapotgaan ? Misschien is dit wel al langer aan de hand alleen sta ik niet altijd zo lang stationair te draaien voordat ik wegrijd. iemand ideen ??
  3. Deze week bij maasbach in a'foort viscokoppelling tussenbak laten vervangen. Zo'n ding alleen al kost verdorie 700 euro! Maar nu rijdt ie weer helemaal top, ik kon ook bijna niet meer wegrijden vanuit een parkeerplek, zo afgesleten was de ouwe. Meteen de oude dame weer eens in de macguires gezet, blinkt en rijdt weer helemaal goeeed.... :). Ik verbaas me toch altijd weer over de kwaliteit van de materialen die voor het interieur zijn gebruikt, na 20 jaar en bijna 3 ton op de klok alles nog mooi en fris, in de daimler jaren was de kwaliteit van de interieurs in de grands ruk naar mijn mening (de wk limited en laredo trims)..
  4. de 3.7 is vooral gemaakt voor de cherokee / liberty die ongeveer 1800 kg is. De grand cherokee weegt ruim 2 ton, dus ga maar na, echt underpowered is ie niet, maar het is ook geen stepentrekker met zijn 201 pk. Daarnaast is de NM ook niet erg hoog, niet handig dus om te trekken. Kijk eens naar 4.7, bijna even zwaar en veel betere motor om te trekken
  5. Beste Jeepmensen, Misschien kunnen jullie mij helpen met mijn probleem : ik heb in principe een deal met een verkoper van een WK GRAND CHEROKEE uit 2006. Ik heb geen redenen om aan te nemen dat het zaakje stinkt. Hij heeft de auto gekocht van de eigenaar die hem heeft geimporteerd, en het probleem is dat volgens rdw dit een "Cherokee" is uit 2006 en niet "Grand Cherokee", ook de autopapieren bevestigen dit. De afgedragen bpm is 20.000, dat is overeenkomstig aan andere grand cherokee's die ik online zie. Mijn vraag is, is dit een probleem ? Ik weet dat dit in theorie valsheid in geschrifte is, maar belastingdienst geeft vooral om het feit of er genoeg pegels zijn betaald of niet, dat lijkt hier wel het geval. Wat zeggen jullie, doen ? of laten ? Het auto lijkt nogmaals prima. Kan iemand mij vertellen hoe dit mis gegaan kan zijn tijdens het op kenteken zetten ? Moet er niet een chassis nummer overeenkomen met douane documenten of zo ? Alvast dank!
  6. ik nodig de topicstarter uit om hierna een audi q7 te kopen die rond de 2 ton gelopen heeft en daarmee een jaartje rond te gaan rijden. Ik denk dat zijn beeld dan wat meer genuanceerd wordt. Er is een reden waarom dikke suv bakken tussen anderhalve en twee ton op de teller zo goedkoop worden aangeboden, rond die km stand moet meestal het een en ander worden vervangen. Dat is niet iets wat enkel bij jeep aan de hand is. Rijd je een dikke bak, moet je ook diepe zakken hebben, big guns = big money.
  7. Ben benieuwd waar ie hem voor heeft ingeruild ... , audi q7 ? Bmw ?
  8. volgens mij is het deze auto : http://www.nederlandmobiel.nl/tweedehands-auto/jeep/grand-cherokee-laredo/4943062 hij staat nu hier te koop : http://www.autowereld.nl/jeep/grand-cherokee/3-7-v6-lpgg3-13347858/details.html ik heb deze auto destijds ook een hele tijd te koop zien staan bij een dealer ergens in het gooi ook, hij werd toen echt goedkoop aangeboden vond ik, had zo'n 170 k op de teller en zag er op de fotos best uitgeleeft uit imo. de topic starter had deze dus toen gekocht vermoed ik. Een jeep met 170k op de teller waarvan misschien een ton al op lpg, daarvan weet je gewoon dat die cilinderkoppen een x aan zitten te komen. Vandaar de prijs stelling (was toen zo rond de 7000 incl btw euro dacht ik).
  9. cool! ik moet zeggen, hij ziet er wel lekker badass uit zo, zeg! wow! ...alleen die rode striping..hmm, maar ieder zn smaak he. Top dat deze jeep weer rijdt, ik rijd zelf ook nog een zj, je ziet ze helaas nog zelden.
  10. hoe is het nog afgelopen met deze thread ? Heb je deze auto nog ? Heb je hem nog goed gekregen ?
  11. igorn

    Nieuwe Auto Belastingen

    Guys, Kan iemand mij hier iets uitleggen mbt tot de diesel uitstoot normen : er staan in de autobrief dat de mrb-boete zal gelden voor autos die meer dan 5 mg/km fijnstof uitstoten. Wat betekent mg en kan ik dat opzoeken voor een auto op de rdw ovi portal ? Hoe kom ik erachter wat de fijnstof mg/km van een bepaalde auto is?
  12. Nou zoals je ziet, de meeste van ons hier hebben jeeps van rond de 2k straatwaarde en hebben nog nooit in een srt8 gereden laat staan echt gehad dus bovenstaande opmerkingen heb je niet veel aan... ...maar eeh...je hebt hem alweer te koop gezet ? http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep/a1020084120-jeep-grand-cherokee-6-1-i-srt-8-2007-zwart-lpg.html?c=17f70af2bde4a155c6d568ce3cad9ab7&previousPage=lr&casData=EjuiBbJSjW-PlwLdvhAa17iGa4x99BCGwV52hHZy7mi_ChGJn9OFlca0HIIAOZ0V4SBm7BeYg-ZiyVhJcV25H3bCuYGuUMTGTi3KkszR3ESDA4b6E8j_sB1WcSVUyo6k1NXsVXHlKvAxzLtrCoyKCHuX_6rVaVCEHRSEcDuEW4T6za3kcv5rAQE_NErN3gvvV_CX7duZId2__ebbxSE9PA Ben benieuwd waarom, je hebt je toch niet laten wijsmaken door die ene reactie hierboven met die kletskoek over kapotte motoren ofzo ?
  13. ok na wat onderzoek kwam ik er achter dat de mopar pet barrier die ik nu in mijn grand zj heb misscihen ook wel past in de wj. http://www.jeepforum.com/forum/f310/pet-barrier-1529941/ en anders heb ik een goed alternatief gevonden hier : https://www.travall.nl/jeep/grand-cherokee/travall-hondenrek-tdg1154
  14. de srt-8 rijdt op run flat tires, vandaar geen reserveband. ik heb nog nooit een lpg srt-8 op marktplaats gezien met een tank IN de kofferbak dus het moet gewoon mogelijk zijn. Er staan nu een paar op markt plaats, dus ik zou die mensen gewoon bellen en vragen waar deze installaties geplaatst zijn, bij welke garage..Vervolgens die garage bellen en al je vragen stellen.
  15. Mag ik vragen hoe je aan deze informatie komt ? Waarom is dit blok niet geschikt voor LPG ? Heb je ervaring mee? zo ja vertel meer, en anders graag wat bronnen ?
  16. mensen, Ik ben mij aan het orienteren op een WJ Grand Cherokee op LPG. Nu weet ik dat bij onderbouw LPG in een WJ de bodem van de kofferbak een stukje omhoog wordt geplaatst vanwege de ringtank. Ik vroeg me af of ik dan nog genoeg hoogte heb om een bagagerek / hondenrek (het orginele rek, niet een universele halfords-achtige rek ofzo) te kunnen plaatsen ? Met andere woorden, kan er met lpg-bodem verhoging nog het orginele hondenrek worden geplaatst ? Heeft iemand hier ervaring mee ?
  17. ik belde gisteren naar freeroad almere, ze wilden de verstevigingsblok ook inbouwen als er een lpg installatie onder mijn auto zat, maar mits het zou passen natuurlijk, en dat wordt wel krap geloof ik.
  18. ik kreeg deze brief dus ook en ik vraag me twee dingen af: 1 hoe weet de fiat groep dat ik een 1997 grand cherokee heb, kunnen zij dat soort data opvragen bij rdw? Hoe zit het met privacy enz ? ik kijk nu al uit naar de folders over de fiat 500 xl die ik ongetwijfeld in de toekomst in de bus ga krijgen 2 wat als je een gas installatie hebt met een kleinere benzine tank enonder? Geldt de terug roep actie dan nog ? Ik denk het niet maar ik ga maandag even bellen.
  19. ook de baby jeep moet volledig uitgerust met opties en 4x4 met automaat max 30k zijn anders word het ook voor renegade erg lastig
  20. verzachtende omstandigheid is dat waneer je 10k of minder rijdt met de jeep dat dan het onderhoud niet altijd boven die 1500 euro uit zal komen, je moet hier altijd ook een beetje geluk in hebben. Zoek iig een jeep waarvan je max de derde eigenaar bent met een bekende onderhoudshistorie bij een jeep garage als maasbach of jeebees in tilburg, niet bij een of andere toevallige garage 'om de hoek'. een prima 5.9 moet voor 4k te vinden zijn, het zijn inmiddels niche autos geworden die enkel te slijten zijn aan liefhebbers dus je bent in een sterke onderhandelings posittie, autohanderlaren hebben deze meestal uit inruil en willen er echt vanaf.. dit geldt eigenlijk voor elke v8 suv in de huidige economische tijden. voor 5k kun je trouwens eveneens een prima grand cherokee 4.7/ 4.7 overland vinden. Ik denk dat als je de grand enkel incidenteel gaat gebruiken en idd 10k aan kms per jaar gaat rijden of minder dat dan de kosten best te doen zijn, zeker op lpg. laat je niet verwarren door de "lage" wegenbelasting voor benzine voertuigen tov lpg voertuigen, met benzineprijzen en verbruik van de jeeps is lpg zelfs bij 10k km per jaar niet zo gek, je kunt zelf de berekening maken. ik ben ooit door mijn schoonvader aangestoken door de jeep virus en mijn volgende auto wordt ook weer jeep, als je weg rijdt en je hoort die v6 of v8 grommen weet je ook al weer waarom je jeep rijdt en niet een of ander hatchbackje hehe...success!!
  21. valt wel mee qua kosten... kon ik dat maar zeggen toen ik 18 was. hoeveel wil je ermee rijden ? wordt het een daily drive op lpg ? ik heb hier een berekening voor je die je naar gelang kan aanpassen aan je gereden km's : 4,7 v8 op lpg : belasting voor lpg jeep : +-1800 per jaar onderhoud: +-1500 euro per jaar (jawel, het ene jaar heb je 1000 andere jaar dubbel zoveel, of meer...) verzekering 350 (op basis van WA, met 6 jaar schadevrij en collectiviteitkorting bij centraal beheer, bij jou zal het dubbel zijn, tenzij op je ouders' naam, dan zul je dus op ongeveer 300 / 400 per jaar minimaal rekenen) lpg (0,75ct p/l + 100 E benzine want de jeep start op benzine, bij verbruik van 1 op 6) 1350 / 3200 euro (bij 10.000 km's per jaar / 30.000 km's per jaar) totaal +- 5000 / 12 = 416 Euro p/m bij 10.000 km's op lpg - en 6850 / 12 = 570 Euro p/m bij 30.000 km's per jaar op lpg. Als je op benzine rijdt met die 5.9 of de 4,7 moet je wel heel weinig rijden wil je niet boven deze getallen komen. als je je bedenkt dat gemiddeld hbo starterssalaris 1500 euro per maand netto is, betekent dat dat je een derde van je salaris aan je hobby over moet hebben per maand. En nee, onderhoud gaat niet meevallen cheers en sorry voor deze iewat brute binnenkomer. bedenk je wel dat alle dikke bakken veel geld kosten om te rijden in nederland! Zowiezo tof dat je jeep wilt rijden en welkom op dit forum!!
  22. he, wow dat is een mooie grand, helemaal in blauw, staat hem erg goed. ik weet niet wat ik van die bull bar vind maar die 2 inch verhoging ziet er goed uit! top man!
  23. http://carconfigurator.jeep.com/nl_NL/cherokee/default.aspx bij de configurator kom ik voor een longitude trim met automaat en 4x4 op 55k.
  24. ah ok. de multijet is dus de diesel. stel je hebt voor 50k bij de dealer ook 4x4 en automaat erbij vind ik het eigenlijk nog veel. zoals masis al zegt de prijzen zouden net boven autos als de rav4 en sportage moeten liggen. 50k is alweer x3 en evoque territorium en daar zal ie wel tegen kansloos zijn mbt interieur en dat soort zaken waar het publiek die dit soort autos nieuw koopt erg op let, nietwaar ?
  25. thanx! okee allemaal 2x4 dus op versies na die low gearing / tussen bak hebben zoals de rocky mountains edition. achterwiel aandrijving op een grand of commander....bizar man.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...