Spring naar bijdragen

mcmanus01

Forum member
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door mcmanus01 geplaatst

  1. Hallo. Kun je ook even op de bovenkant van je tussenbak voelen. Zeg maar meer aan de achterkant vlakbij waar de achteras de tussenbak ingaat, Daarboven zit een rubberen dop. Daar gaat naar een tijd wel eens ruimte inzitten en gaat het ook lekken. Die dop kun je eruithalen en met een beetje kit weer terug doen (eerst even ontvetten). Dan ben je eraf. I kdacht dat het ook eerst mijn keering was. Manuel
  2. Hallo ik heb ook een JGC HO 4.7 en ik gooi er 10w30 in. Dit is ook de olie die men voorschrijft in het onderhoudsboekje. Echter moet ik zeggen dat dit niet de meest makkelijke olie is om te krijgen maar niet onmogelijk. Ik haal dit spul bij Oliehandel Hettema en Zn. Volgens mij 65 euro voor 12 flessen. Manuel
  3. Ik denk de TPS. Is precies wat ik ook had. Bijkomst was met starten een erg hoog toerental. TPS vervangen probleem weg.
  4. Ik kan me ergens herinneren uit een post dat ze bij Brabant4x4 zo'n scanner hebben om fouten uit te lezen. Bel ze eens. Ik denk niet dat iemand toevallig zo'n ding thuis heeft liggen.
  5. Hallo, ik denk eerder dan waterpomp of thermostaat. Bij een lekke koppakking gaat je auto ook onregelmatig lopen. Controleer voor de zekerheid ook eens je koelvloeistof, blijft dat op peil? Kijk ook eens naar je olie of daar geen witte smurrie in zit.
  6. Zou je hem niet ff uit laten lezen. Kan van alles zijn. Manuel
  7. Zou ook een rotte wiellager kunne zijn. Heb ik ook gehad. Op de krik zetten in neutraal en aan het wiel draaien en luisteren.
  8. Volgens mij zit ie achter de startmotor Manuel
  9. Jimmy het kan ook zo zijn dat het geluid te maken heeft met versleten rubbers in je stabilisatiestang. Kijk eens of daar speling op zit. Ik heb dit ook gehad. Dit heb ik opgelost door de rubbers te vervangen van de stangen. Manuel
  10. Misschien een stomme hint. Heb je de zekering al getest?
  11. Ik heb het nieuwe type klauw gekocht (akebono) bij Rob Boerema in Gieten. Er was een probleem met de klauw dat ze constant schijven krom trekken.
  12. Het werkplaatshandboek moet genoeg zijn. Daar haal ik ook altijd alles uit.
  13. Henk ik begrijp dat jij een 4.0 liter WJ hebt. Ik heb een 4.7 dus dat zal het verschil zijn. Heb je een werkplaatsboek voor die auto? Is erg handig daar staan ook diagnoses in. Mocht je het niet hebben. Ik heb dat wel. Dit boek is voor de 4.0 en de 4.7. Mocht je het willen hebben moet je het even zeggen. Loszittende schroeven krijg ik nooit een warm gevoel van. Dus ik verdenk die meteen.
  14. Hallo Henk, Ik heb ook een wj 2002. Ik heb 2 weken geleden mij waterpomp vervangen echter weet ik even niet over welk pijpje jij het hebt. Ik had hetzelfde euvel as jij, het begon met een klein beetje en uiteindelijk waren het heel veel beetjes. Maar om de pomp te vervangen eerste even de minpool van de accu af dan de dynamo eraf(ander krijg je de waterpomp er niet uit), dan even de radiator laten leeglopen, uiteraard de radiatordop erafdraaien. Dan de onderste radiator slang losmaken deze zit op je thermostaat. Dan even je multiriem eraf. Waterpomp losdraaien, hier zal nog wel wat koelvloeistof vrijkomen. Even het opperlak schoonmaken waar de waterpomp op vast zit. En in omgekeerde volgorde verder, maar niet zoals ik even vergeten de radiator aan de onderkant dicht te daaien. Gr. manuel
  15. Heb je al eens de IAC stappenmortor schoongemaakt? Dit wel wel eens helpen. Manuel
  16. Ok Marc, bedankt voor je info. ik ga hier maar eens mee aan de slag.
  17. Marc, is dit bij jou opgelost. Ik heb zo'n soort geluid bij het wegrijden.
  18. Is inderdaad een TSB voor. Mijn schijven zijn ook krom. Ik ga deze week de nieuwe klauwen en schijven bestellen.
  19. Bij mij zit ie vlak bij me startmotor. Bij jou schijnt ie volgens google aan de achterkant van de bell housing te zitten aan de chauffeurskant. Daar schijnt inderdaad ook je vliegwiel te zitten. Goed, als je dit al vervangen hebt kun je dat ook alweer uitsluiten.
  20. Misschien zou je ook eens naar je krukassensor kunnen kijken.
  21. Misschien ff kijken naar je gasklephuis. Zoals jij beschirijft heb ik oom gehad. Ik heb de beschrijving van deze link gevolgd: http://www.wjjeeps.com/service/tbody.htm. Daarna was het verholpen.
  22. Kijk ook eens naar je gasklephuis. Daar zit een iac sensor in. Als die erg goor is kun je ook dit soort rare problemen krijgen. Ik had dat ook. Als ik 'm op ze staart trapte dan begon hij te stotteren. Ik heb dus het gasklephuis gedemonteerd, IAC sensor verwijderd, schoongemaakt met wynns valvecleaner en uiteraard weer als gemonteerd en liep daarna weer als een zonnetje. is misschien iets om in in je achterhoofd te houden. Manuel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...