Spring naar bijdragen

Twinkle

Forum member
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Twinkle

  • Verjaardag 07/02/1981

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1999

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Twinkle's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Problem solved! Thnx to an old post of Frans Demers. De CPS en camshaft sensor vervangen. En toen starten en lopen. Raar maar waar en een zorg minder. Alleen vertrouwen in Jeep heef aardige deuk opgelopen, toch maar gaan uitkijken naar iets anders.
  2. Heeft er iemand toevallig een scantool om de fouten van een WJ uit 1999 uit te lezen, die ik even zou mogen lenen. Ik ben woonachtig in Zaltbommel, dus als het daar in de buurt is graag. Alvast bedankt. Groet, Bas
  3. Mmmm, Mijn eigen fix van mijn fanmotor is ook overleden. Maar op rockauto.com het ik een nieuwe fanmotor kunnen aanschavven voor $40, inclusief $40 fedex nog steeds goedkoper dan een complete fan. Maar nu........volgens mij is mijn power control module aan gort. - Benzinemeter, voltmeter, oliedruk en koelvloeistoftemperatuur meters slaan niet uit bij contact. - Startonderbreker gaat er wel vanaf, aangezien de startmotor wel rondgaat - Accu geeft 12,5 volt aan - Motor neemt niet over van startmotor - Foutcodes zijn niet uit te lezen via 3 of 5 keer sleutel op contact. Wat gaat het vervangen van de pcm mij kosten bij een dealer? Kan hem er namelijk wel zelf in en uit halen, maar niet programmeren.
  4. Zo 2e probleem ook opgelodt. Bedieningsunit van de kachel was overleden. Nieuwe 2e handse opgehaald in Veldhoven en problemen zijn opgelost. Warm en koud doet het weer (na al geplande vervanging van de aircocompressor)
  5. Bij zit er een stelmogelijk buiten de bak voor vooruit en een in de bak voor achteruit. Daarvoor dien je de oliepan eracf te halen. Ik heb de stelbout losgedraaid en handvast aangedraaid (moet volgens mij 6Nm zijn). Vervolgens dien je hem opgegeven aantal slagen (in mijn geval 2 7/8 voor de voorste band en 2 voor de achterste band) los te draaien en dan vast zetten met de contramoer. Ik was blij dat ik dit alles kon doen op een brug. Overigens is het zo dat je automaat slipt bij een te laag olieniveau in je bak. Slecht afgestelde banden zorgen voor een harde klap bij acceleren (zeker bij een kick-down).
  6. En €177 bespaart. De reden dat de radiateur een aantal maanden geleden vervangen is, was een straaltje koelvloeistof dat richting motor straalde. Dit raakte de fan natuurlijk ook. Dit zorgde ervoor dat er corrosie ontstond op en rond de elektromotor van de fan. Nadat de motor opgehaald was het ik de koolborstels en de kern schoongemaakt en licht opgeschuurd. Daarna de fan op de accu aangesloten en hij sprong gelijk aan. Boel weer ingebouwd en controleritje gemaakt. Fan springt netjes aan rond de 100 graden. Problem solved. Nu de verwarmingsstanden in de auto nog, het raam in de linker achterportier en de stoelverwarming. Ach er blijft altijd iets te klussen aan een Jeep...
  7. Nou daar kan de gastank 4x voor vol , zal de fan eens losmaken.
  8. Zo laatste test gedaan. De fan slaat ook niet aan als ik hem direct op de accu aansluit. Blijft wel lopen nadat ik hem op gang heb geholpen. Kan de electromotor van de fan gerepareerd worden of is het een gesloten systeem? En is €177 veel voor een nieuwe ventilator?
  9. Moet lukken, zit net een paar maanden een nieuwe radiateur in. ;-)
  10. Hee Frans, Dank je wel voor je input. Zal eens naar de zekeringen kijken. Echter heb ik echt maar 1 fan. Een elektrische. Kan dit te maken hebben met Amerikaanse import? Als ik de auto stationair laat draaien, slaat de elektrische fan inderdaad niet meteen aan. Als ik hem dan een klein zetje geeft dan loopt deze en blijft ie lopen. Lijkt alsof de koolborstels versleten zijn, maar eerst maar eens het relais. Wat kost zoiets?
  11. @ newbe, jij hebt het over een motorfoutcode van een model voor 1998. Ik heb het over een temperatuurregelingscode voor een model vanaf 1999.
  12. Vandaag lekker de vloeistoffen in mijn diff's, tussenbak en transmissie ververst. Meteen even de banden gesteld (front en rear) dus de driveline draait weer soepeltjes. Even een rondje gereden. Wordt de motor ineens warmer dan 100 graden??? Als ik de fan dan een zetje geeft neemt ie het over en blijft deze draaien. Is dit dan het relay of versleten koolborstels? En wat kan ik dan repareren? 2e vraag: mijn HVAC geeft een code 13 fout. 13 = Mode motor not responding Waar zit deze motor, en wat kan ik hier aan repareren? Groeten, Bas
  13. Heb ik eindelijke werken achterraam motoren in mijn deur gemonteerd, gaat mijn raam wel omlaag, maar niet omhoog. Draden tussen de aansluiting gekruist, raam dicht. Motor werkt dus beide kanten op. Waar moet ik dit probleem zoeken. Alle andere ramen willen wel gewoon dicht.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...