Spring naar bijdragen

monkey

Forum member
  • Aantal bijdragen

    93
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door monkey geplaatst

  1. Er gaat altijd iets kapot wat je niet verwacht ( = wet van Murphy ) ik zou in ieder geval ijzerdraad meenemen dik en dun en een grote rol duct tape ( plakband ) en wat twee componenten pasta om gaten in radiateur of carter te dichten. Grote hamer en breekijzer en een paar houten balkjes zijn ook dingen die handig zijn om bij je te hebben op een reis en eh lange sleepkabel.Reserve lampjes en toch maar een klein gereedschaps doosje bij de Gamma halen met ( knip )tangetjes , schroevendraaier , sleutels etc BTW.De auto niet te zwaar laden !!! .Oh en een doos geluk meenemen !! Veel plezier op reis.
  2. Volgens mij was er nog een bijrijderstoel beschikbaar dus je kan Petra nog meesturen ...........
  3. Wat is dit nou , ik mis die andere jonge jeeper nog in 't lijstje , meneer Willem v/d H. die hoort toch ook bij die Travel Angels.
  4. Mijnheer Dezporado ik denk dat U bedoelt de euro is aan het stijgen, vergeleken met uw koers van 8 januari. ...... Tja , de Achterhoek ..
  5. Ha ha Boris , dit is echt niet in Europa , neem jij een ander in de maling . We hebben het hiet over west europa hier hoef je niet met usa like jeepjes te rijden want dan kan elke aap die molshopen hier doen. Nee we moeten hier 33 ( eigenlijk 31" ) en 1 sperretje MAXIMAAL als limiet invoeren.
  6. Ja je hebt gelijk Steven in de stad zelf is het niet verstandig maar een beetje zuidelijker ach doet moet wel gaan , ik noemde Le Touquet om dat je daar 's avond een beetje gezelligheid hebt . Maar Normandie kan bv ook hoor . En Menno je kan aardig springen wet een jeepje hoor en het is een soort verslaving je wilt steeds hoger en verder , probeer het maar eens. En Dennis rotsen kan je in west Europa vergeten althans een beetje behoorlijke rotsen , ik zie hiet veel van die oude mannen van over de 40 met grote 35 inch wielen rijden terwijl de rotsjes niet veel groter zijn , dat is een beetje met een kanon op een mug schieten. Beetje rotsen die niet op een steengroeve liggen en waar je nog mag rijden zal je in Marokko met name de Atlas moeten zoeken , +/- 2800 km hier vandaan.
  7. Door die bagger en over grote rotsblokken kruipen is eigenlijk een beetje boring geworden toch, en is voor oudjes en mietjes, wat ik de laatse tijd doe is springen met een jeep erg leuk , in IJmuiden graaf ik een paar schansjes en dan met een bloedgang erover springen , ik heb er nu speciaal een oude cherokee voor klaargemaakt met wat extra gewicht achterin daar ik steeds op m'n voorwielen landde ,ook een paar extra (hydraulische) bumpstops erop gezet. Het zijn de kosten niet Het probleem is dat je na een half uurtje "ondekt "wordt door de politie en wordt weggestuurd met de waarshuwing "nog één keer en dan... Dus mijn voorstel is met een groepje naar Frankrijk te gaan en daar op het strand bij zeg Le Touquet een gaaf circuitje te graven en een paar dagen te gaan springen. Die Fransen zijn daar niet zo moeilijk en hebben daar ook motorraces op het strand. "s avond kunnen we dan gezellig de stad in. Wat denken jullie goed idee ? Hemelsvaart weekend is OK voor mij . Boris goed idee ivm de vrije dagen.
  8. monkey

    Plaatsing Detroit locker

    Als je dezelfde R&P gebruikt hoef je de pinion niet meer uit te shimmen de afstand blijft gelijk . Ring kan ietje verschil in zitten door tolerantie's op de detroit dus beginnen met oude shims en dan kijken of je moet corrigeren.
  9. Kijk het lijstje gaat al werken Carl. Als je zo'n roadbook waar Loet het over heeft kan regelen heb je al een mooi begin. En als Hans als eerste komt kan hij je vast wel wat helpen ook denk ik, Hans kan perfect roadboeken maken .Kost natuurlijk wel bier. Later kan je dan steeds wat uitbreiden eventueel met hulp van meer jeepers o.a. uit dat lijstje want er gaan er meer komen dat weet ik zeker .
  10. Carl ik zal je morgen wel even een pm sturen.
  11. Lieve Ab die halve Fransoos gebruikt natuurlijk Franse woorden zoals piste voor route , track , strecke, circuit........ neem ik aan. En Carl ondanks dat je zo pokke ver zit denk ik toch best dat er wat jeepers een keer komen als je die road boeken klaar hebt liggen .. dus aan de slag jongen. Er zijn zat jeepers die verder gaan dan duitsland of Belgie. Dan denk ik aan Hansje & Hansje , Bumpertje& Guitarman , Richard &broertje Tim , JP en z'n leuke Blondine , Jan & z'n charmente vrouw ,Strangler en dochter, WillemChico, Boris& vrindjes met hun rijdende snackbar , Hans MM ,Loetje en nog wat Ojocers. Of Misschien moet Frankie en neefje Charles eens een ritje organiseren voor een groepje. En misschien komt Petra ook wel ....
  12. Met plezier. Wanneer kom je en wie breng je mee? Wil je blauwe, rode of zwarte pistes? Camperen kan hier overigens ook. -klik- Groeten, Carl Carl het allermooist zou zijn al jij een paar leuke roadbooks zou maken met een stel heavy stukken met rotsen en dan bypasses voor de rood/blauwe rijders. Ik zag op de kaart dat je wel heel ver zit dus een weekeind evenement zit er niet in denk ik. Maar ik denk dat je toch heel wat jeepers langs zou krijgen als jij roadbooks uit de la kan halen voor de jeeppassanten/vakantiegangers Ik weet uit ervaring omzelf leuke 4x4 stukken te zoeken in de Alpen erg moeilijk is als je daar maar een paar dagen bent. Eens kijken of er ook belangstelling is op dit jeepforum......... ps leuke camping en 4x4 vriendelijk zag ik.
  13. monkey

    Raad de auto

    Beste Alpenbeer wordt het niet eens tijd dat jij een leuk terreinritje uitzet daar in dat rotsachtige gebied i.p.v een beetje raadseltjes oplossen op het jeep forum. Ik zou zeggen juli is een leuke maand voor in de bergen .
  14. Er was nog in huis : rijst , potje rode bieten van Hak en gerookte zalm ..... bijzondere combinatie...
  15. Ik heb haar nog niet horen zingen en al weet ik niet waarom maar ik denk dat ik het heel mooi ga vinden.
  16. monkey

    APK keuring

    Hmm ik vind dit toch wel een beetje eng dat soort geheime lijstjes , ik wil niet meteen een vergelijking maken met een soort mensen in oorlogstijd, maar Roomser dan de paus mag dit toch wel genoemd worden..... Niet tegen U peroonlijk bedoeld maar wel tegen de groep uitslovers
  17. monkey

    HOTROD jeep.

    Hé Pulie wat zou je eigenlijk voor problemen kunnen verwachten als je hem niet al te extreem bouwt als die groene , buiten de APK is er toch geen echte maatstaf ? hmm misschien is er een soort conformiteits beginsel in de wet maar wij rijden natuurlijk allemaal met van die jeeps met afwijkingen .Weet iemand hier het fijn van hoe dit zit ??? En in een groepje CJ's die om de kerk rijden valt ie sowieso niet op ,dat zijn voor "gewoon publiek " toch allemaal oude barrels.
  18. monkey

    HOTROD jeep.

    Dit is ook een grappige. Ik denk wel dat ik moet beginnen met een pré 1960 jeep anders heb je dat APK gedoe.
  19. monkey

    HOTROD jeep.

    Rijdend hier, erg leuk!
  20. monkey

    HOTROD jeep.

    Ik eraan om eens een hotrod jeepje te gaan bouwen, dat zal sowieso wel de toekomst worden nu we bijna nergens meer serieus kunnen offroaden en de meeste jeeps van die rare hoge winkelwagentjes worden met tractorwielen voor bospaden. Ik las dat Michel 72 ook al niet meer de lol van het baggerweggetjes ziet en al een soort hotrodje bouwt van die cj8. Ook John Cappa was al met zo.n projectje bezig.zie foto die ik tegenkwam op het net.
  21. Ik weet niet of dat bovenste fotootje zo vertekend maar die hoek lijkt behoorlijk groot en er van uitgaande dat dat gefotografeerd is met de wielen op de grond zou ik toch eens voor de zekerheid kijken of de cardankoppeling niet knelt (bind ) als de as vrijhangt.
  22. monkey

    Speling diferentieel

    2dehands huis met tandwielen kan je wel vinden ppar tientjes.nieuw lagers en misshien nog wat shims, Let op diff verhouding v huis, maten verschillen. R&p te gebruiken mits niet tevel ingesleten. leen of koop meetklok en leen of maak diffspreader dit werkt erg makkelijk en je beschadigt de shims niet zo gauw. Zoek op net montage beschrijving. Wel alles volgens het boekje doen!!!!!!!!Kan tijd kosten. Of 2ehands (evt Xj ) as voor ong E 200 ( XJ dan veerbev. aanpassen)
  23. monkey

    Speling diferentieel

    Mahti zoals je zelf wel kan raden moet dit zonder radiale speling draaien .
  24. monkey

    Speling diferentieel

    Dus als ik het goed begrijp "kantelt" de hele steekas met wiel, min of meer om het wiellager, is dat dan zoveel ? dat het wiel meer dan 2 mm kan bewegen op de buitenrand ? dan zou het diff of difflager ong 4 mm speling hebben.( als 1/2 wiel ong 1/2 as is ) Als dat zo is, dan zal je toch echt het hele diff eruit moeten halen en kijken wat er aan de hand is . difflager aan gort of wat anders... Suc 6
×
×
  • Nieuwe aanmaken...