Spring naar bijdragen

Jeepie M

Forum member
  • Aantal bijdragen

    186
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Jeepie M geplaatst

  1. Gisteren de automaat er onderuit gehaald met de kennis die ik had opgedaan bij het vervangen van een automaat bij een Chrysler Voyager. Donderdag komt de nieuwe binnen en kan ik die er in zetten.
  2. Mijn automaat bak is verbrand en deze ga ik vervangen. Volgende week donderdag komt een nieuwe binnen en ik wil de ander er van te voren onderuit halen. Ik heb inmiddels een Haynes besteld, maar de levertijd is 5-7 werkdagen. Zou iemand voor mij de pagina's willen scannen uit Haynes of Chilton's, zodat ik alvast aan de gang kan? Het gaat om een automaatbak van een ZJ 5.2 van '94.
  3. Even een update: Ik had beide claxons na het laatste bericht losgekoppeld en daarmee bleef mijn XJ natuurlijk rustig. Vandaag heb ik de contacten van beide claxons schoongemaakt en aangesloten. Het probleem deed zich nu niet meer voor. Ik hoop dat het probleem hiermee is opgelost, anders horen jullie het zeker.
  4. Waarschijnlijk is de lambda in de katalysator defect. Wanneer de Jeep op benzine loopt wordt deze wel gebruikt. Maar loopt de Jeep op LPG dan wordt deze gebypassed.
  5. Ik heb mijn verdamper vorig jaar gereviseerd, dit is zeker met de howto van Ab goed zelf te doen. Volgens mij heb ik toen iets van €45,= voor een setje betaald. De Prins-dealer in Rogat heeft het toen voor mij besteld. Edit: Zie nu dat je het over een C4 verdamper hebt, ik heb een C5 verdamper. Maar ik kan me haast niet voorstellen dat het veel verschil maakt.
  6. Ik heb ze nu beide afgekoppeld en de motor loopt nu ook normaal, als dit al samenhing met het claxonprobleem. Zal ze morgen weer een voor een aansluiten om te kijken of een van beide kapot is. Bedankt voor de tip
  7. Vanochtend start ik mijn XJ. Stationair draaide die even in een verhoogd toerental, maar zakte daarna terug. Tijdens het rijden ook geen probleem, totdat ik 'm uitzet bij een winkel, mijn sleutel eruit haal en uit de auto wil stappen. Gaat de toeter ineens onafgebroken aan. Ik gauw de sleutel in het contact en zet 'm in z'n contact, waarmee de toeter direct uit ging. Daarna start ie verder zonder probleem, alleen liep ie weer even in een verhoogd toerental. Thuisgekomen, zelfde probleem. Heb de accu los gehaald en 'm gereset, maar geen effect. Heeft iemand enig idee waar ik het probleem moet zoeken?
  8. Een XJ wordt met een beetje zon heel snel warm, daarnaast straalt de motor erg veel warmte af. Zelfs met een buitentemperatuur van rond de 14 graden is het nog warm in een xJ.
  9. Zoals Ab al zei: Zeker even je remmen goed controleren, van een brandje worden ze zeker niet beter.
  10. Vermoedelijk is jouw remolie ernstig aan vervanging toe. Heb het zelfde vorige maand gehad met een Chrysler Voyager in Zwitserland. Door iets meer dan gemiddeld te remmen door een afdaling liep de rem vast. Na ongeveer drie kwartier af te laten koelen konden we gewoon weer verder rijden. Bij aankomst direct de remoilie vervangen en die was er zeker slecht aan toe. Oude remolie trekt vocht aan. Als deze maar lang genoeg niet vervangen wordt heb je kans dat door de warmte gasbelletjes vormen in de olie die de automatisch de rem aandrukken. Gevolg: Door een aanlopende rem wordt deze nog warmer en gaat nog meer aanlopen en verbrand je rem.
  11. Als je motor als een diesel klinkt zijn het voor 90% zeker de hydraulische klepstoters. Zelf heb ik onlangs Wynn's Hydraulic Valve Lifter Concentrate toegevoegd aan de olie en dat gaf al enig resultaat. Als je het probleem echt wil oplossen zal je de hydraulische klepstoters moeten vervangen, maar zolang het tikken bij warme motor verdwijnt is dit niet noodzakelijk.
  12. Als eerste denk ik aan één of meerdere niet niet goed werkende injectoren.
  13. Als ik jouw verhaal zo lees, denk ik eerder aan een slecht lopende motor dan een probleem met de automaat. Op welke brandstof loopt jouw XJ? Is het stationaire toerental regelmatig?
  14. Die van mij staat ook scheef. Deze heeft nog wel oude bladveren en hier is duidelijk te zien dat de ene verder doorgezakt is dan de ander.
  15. Waarschijnlijk is het een kapotte remcilinder.
  16. Voor de APK was het voldoende, ik mag weer een jaar.
  17. XJ is APK goedgekeurd, dus ik mag weer een jaartje. Pakking is door de garage vervangen. Ik ben allang blij dat de APK er weer op zit, is toch twee maanden sleutelen geweest om 'm weer in orde te krijgen.
  18. Ik woon in Nieuwleusen, dus is op zich wel te doen. Deze laat ik nog door mijn garage doen, ik ga er vanuit dat zij wel de ervaring en middelen hebben om deze los te krijgen. Mocht ik weer zo'n probleem hebben, kom ik zeker bij je langs.
  19. Als je accu na een rondje rijden bijna leeg is, dan wordt deze waarschijnlijk niet bijgeladen. Vermoedelijk laad de dynamo niet bij. Probeer 'm eerst eens te starten met een hulpaccu en meet daarna vervolgens of de dynamo wel bijlaad.
  20. Ik heb het opgegeven, ga dinsdag een afspraak maken voor de APK en dan mag de garage een poging doen. Ik heb vandaag nog wel een sleutel 10 van betere kwaliteit gekocht, maar ook met deze lukte het niet. De sleutel verboog niet, maar de ring brak. Ook nog een echte Bahco gehaald, maar die slipte over het bitje, dus da lukte ook niet. Verwarmen heb ik uiteindelijk niet meer uitgeprobeerd omdat er een remleiding langs loopt en de bobine erboven zit. In ieder geval bedankt voor het meedenken.
  21. Helaas lukt het niet met de baco. Ik dacht dat ie los kwam, maar bleek dat het tandwieltje van de baco brak. Baco was ook niet zo'n dure, was een Kinzo. Ga morgen maar eens op zoek naar een trxsleutel en ga het dan nog maar eens in combinatie met verwarmen proberen.
  22. Het pakkingsetje kost € 4,78 ex. BTW bij de dealer.
  23. Ja, die had ik al bij de dealer gehaald.
  24. Bedankt voor de tip, ik ga ze morgen uitproberen.
  25. Ik heb olielekkage bij het oliefilterhuis en wil daarom de pakkingen vervangen. Ik heb een torx-bitje T60 en een sleutel 10 waar ik het bitje in doe, maar als ik daar kracht opzet krijg ik de moer niet los. Zelf met een buis op de sleutel komt er geen beweging in. Wel heb ik nu twee sleutels die eruit zals een wokkel. Heeft iemand nog een tip of een idee welk merk een dermate sterke sleutel 10 heeft zodat deze niet verbuigt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...