Spring naar bijdragen

Crusardenne


Eelco
 Share

Recommended Posts

De crusardenne gaat telkens door tijdens het pinksterweekend, dit jaar dus 3 en 4 juni...

13 & 14 mei was de datum van vorig jaar.

Wij gaan met een groepje van 5 CJ's...

Geert

En een ervan hebben we vandaag beginnen terug monteren biggrin.gif

(er zijn een pak ergere manieren om je zondag door te brengen)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vandaag ontvingen wij navolgend bericht:

De Crusardenne op waakvlam…

Beste deelnemers,

Velen onder u hebben het allicht al vernomen via internet en de fora van motorsportliefhebbers: de Crusardenne 2006 gaat niet door. Van alle kwalen hebben de organisatoren van de Crusardenne de minste moeten kiezen !

Wij hopen allemaal dat de uitgave 2007 in redelijke omstandigheden kan georganiseerd worden. Een woordje uitleg.

Sinds enkele maanden werkt een aantal mensen aan de voorbereiding van de editie 2006: doorrijvergunningen aanvragen, pistes uittekenen, de inschrijvingen opzetten, het weekend organiseren,… Een geolied team dat alles behalve voorbereid was op het slechte nieuws dat vorige maand in de bus viel… In een brief bevestigt het Waals Gewest de ontvangst van de vergunningsaanvraag voor de Crusardenne, maar laat weten dat het nieuwe voorwaarden hanteert, waarvan de beperking van het aantal deelnemers tot 300 voor de twee dagen, op de 480 kilometers pistes (5 pistes)!! Er zijn nu al dubbel zoveel inschrijvingen ! Trouwens, in 2005 verschenen er 1600 deelnemers aan het vertrek van de Crusardenne...

Meteen bevond de organisator van het evenement, de basketclub van Neufchâteau, zich in een patstelling. Als sportvereniging die bijdraagt tot de persoonlijkheidsvorming van jongeren hanteert de club een filosofie die haar inderdaad verbiedt om het risico te nemen alle privé-eigenaars en gemeentebesturen die hun vertrouwen in haar stelden met de toekenning van het recht op doorgang, te ontgoochelen.

Er rijzen trouwens nog andere vragen: op welke basis deelnemers uitsluiten, hoe de kandidaten weigeren die zich de dag zelf aanbieden, hoe waarborgen dat geen enkele afgewezen deelnemer zijn ongenoegen uit door zich tussen groepen te wringen ? Het is onmogelijk om 80% van de deelnemers uit te sluiten!!!

De basketclub van Neufchâteau weigert het risico van een dergelijke organisatie te nemen, die kan ontaarden en haar buiten haar wil om buiten de wet kan stellen. De organisatie van de Crusardenne hoopt dat er voor 2007 een bevredigende oplossing gevonden wordt, maar heeft beslist om het evenement 2006 te schrappen, in afwachting van het nieuw Boswetboek dat in voorbereiding is.

U krijgt in de volgende dagen uw inschrijving terugbetaald. Aarzelt u zeker niet om ingeval van problemen, contact met ons op te nemen. U kan uiteraard steeds bij ons terecht voor alle bijkomende inlichtingen, op het nummer 0495 515905.

Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak !!!

Voor de organisatie,

Caroline MARECHA

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wel een juiste beslissing van de organisatie denk ik. Evenement voortzetten met slecht's een fractie van de deelnemers roept meer vragen/discussie's op dan afgelasten en de reden vermelden.

Maar het blijft zonde natuurlijk, ook voor al die vrijwilligers die er al veel tijd in gestoken hebben. Hopen dat "editie 2007" weer als vanouds mag worden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...