Spring naar bijdragen

Vraag Assen Ombouw Specialist


Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik heb de 2006 JT Jeep van Bono overgenomen en na leegrijden eerste tank gisteren helemaal verkocht, dit is een project auto die ik de komende jaren lekker ga verbouwen en aanpassen naar mijn inzicht en wensen.

 

De eerste klus zal zijn dat ik de overbrenging wil aanpassen van de assen van 3.07 naar 4.1 of 4.56 (moet nog even met spreadsheet aan de gang om rpm en snelheid voor ogen te krijgen in verhouding met stock banden en overbrenging).

 

Dit is een klus die ik wil uitbesteden aan een specialist omdat ik garantie wil dat het goed is. Met name ook omdat ik van plan ben een RIPP kit aan te schaffen moeten de assen 100 % zijn.

Zal tevens gelijk kijken voor een upgrade naar CV as.

 

Kunnen jullie me een of meerdere bedrijven aanraden die deze klus kunnen klaren en bewezen ervaring hebben.

Ook zou ik graag willen weten waar de onderdelen het beste gekocht kunnen worden en welk merk goede kwaliteit levert. Is het beter de USA route te gaan of gewoon alles laten leveren door specialist.

 

Ik moet me nog volledig inlezen in de materie maar ik wil wel redelijk snel beginnen met de assen te laten modificeren zodat ik de 6e versnelling effectief kan gebruiken kan gebruiken. (zit er niet voor niets op)

 

Ik zal weinig in het terrein zitten, deze auto is puur voor de fun dagelijkse auto en hobby project. Ik maak weinig km's dus bezine verbruik is geen issue en voor de lange afstanden heb ik een zuinige auto staan.

 

Het is voorlopig prima rijden zo met 33 inch maar niet voor de lange termijn en zeker niet als de supercharger erop komt dan moeten motor en aandrijving netjes in balans zijn en alle versnellingen bruikbaar zijn.

 

Alle raad, opmerkingen en tips mbt as modificatie zijn ook zeker welkom. Ik maak graag misbruik van de ervaring en kennis van anderen. Wielen opnieuw uitvinden daar doe ik liever niet aan.

 

Alvast bedankt.

 

Groeten,

 

Danny

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt een trend om met een zelf gekocht biefstukje (lekker goedkoop via internet) naar het toprestaurant te gaan...... en dan natuurlijk een sterren maal en behandeling te verwachten......

Siert.

Mijn advies is om eerst een goed adres te zoeken voor je klus, dwz bewezen kwaliteit en service en dan te overleggen over de onderdelen. Als je bv zelf onderdelen uit de USA meeneemt in je bagage scheelt dat natuurlijk verscheping, invoer en btw en dat zijn drie kostenposten waar ik niet onderuit kom als ik spullen lever aan een klant.

Maar kom aub niet aan met Chinese rommel via internet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt een trend om met een zelf gekocht biefstukje (lekker goedkoop via internet) naar het toprestaurant te gaan...... en dan natuurlijk een sterren maal en behandeling te verwachten...... Siert. Mijn advies is om eerst een goed adres te zoeken voor je klus, dwz bewezen kwaliteit en service en dan te overleggen over de onderdelen. Als je bv zelf onderdelen uit de USA meeneemt in je bagage scheelt dat natuurlijk verscheping, invoer en btw en dat zijn drie kostenposten waar ik niet onderuit kom als ik spullen lever aan een klant. Maar kom aub niet aan met Chinese rommel via internet!

 

Bedankt voor jullie snelle input, mbt onderdelen, ik maak vaak mee dat specialisten vaak geen onderdelen hassle willen of niet in staat zijn dit te verzorgen en gewoon de zaken voor elkaar willen maken. Onderdelen zijn dan in overleg waarbij de klant aankoop en logistiek voor zijn rekening neemt.

Ik ben helemaal voor een totaal pakket oplossing, heb zelf ook geen zin in om onderdelen na te jagen.

 

Ik zie dat jeepparts vlak bij mij zit, dat is een mooie meevaller, ik zal contact met de Hr. Nico opnemen of hij mij kan helpen.

 

Groeten,

 

Danny

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...