Spring naar bijdragen

Binnenverlichting en ventilator


Recommended Posts

Heb een raar probleem. De binnenventilator doet het soms niet. Dat mijn oude airco (R12) niet werkt heb ik al aanvaard, maar bij warm weer had ik graag wat wind binnen. Soms slaat hij plots aan na een tijdje rijden. Als hij draait blijft hij draaien (gelukkig). Zekeringen zijn goed. Of is er een wisselwerking met de airco die niet werkt ?

Ten tweede. Sinds enkele weken wil de binnenverlichting niet meer aan. Zowel het grote als de kleine weigeren alle dienst. Heb alles nagekeken, geen losse draden en alle zekeringen zijn goed.

Iemand een idee ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat betreft de airco, daar had ik ook problemen mee. Bij mij werkte de binnenventilator alleen op het standje vent en heat en sporadisch op het standje bi-lev. Sporadisch geheel geen binnenventilator. Ik heb het probleem opgelost door het bedieningspaneel van de kachel te vervangen. Van het oude paneel was de keuze schakelaar kappot, (ingewikkeld ding die keuze schakelaar). Ik heb nu weer op alle standjes een werkende binnenventilator en daarmee ook weer airco.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het ook gehad, nu al een hele tijd geen last meer van.. maar ik verwacht dat het aan de ventilator zelf ligt, dat die niet meer goed vast aan zijn stang zit (teveel speling) zodat alsie aan moet gaan de magnetische werking niet die afstand kan overbruggen totdat die dan verschuift en weer in de buurt komt en dan natuurlijk ineens aan slaat..

But then again, ik heb er niet denderend veel verstand van.. maar aangezien je binnenverlichting niet werkt EN je airco niet EN je ventilator niet zal er toch wel wat anders aan de hand zijn.. Misschien anders toch maar langs een 'specialist' gaan (ofwel dealer, ofwel een garage die verstand heeft van jeeps)..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De airco doet het niet wegens geen gas (R12). de keuzeknoppen doen het wel. Je hoort dan een soort gesis rechts vooraan achter het dashbord, maar van koeling is geen sprake. De ventilator heeft een eigen leven. Draait wanneer het niet nodig is en slaat wil niet wanneer het moet.

Het niet werken van de verlichting is volgens mij van een andere oorzaak.

Dat doet het totaal niet meer. Open deuren, gesloten, het blijft hetzelfde. De leesspotjes idem dito.

Vroeger heeft er een anti-diefstalsysteem in gezeten dat ik er heb uitgehaald. Misschien iets teveel geknipt. Alhoewel dat eerst geen invloed had op die verlichting. Ben nu alles aan het uitzoeken. Wel een kluwen van draden aan die zekeringen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verlichting opgelost.

Het kluwen draden bleek de restanten te zijn van het deels verwijderde alarmsysteem. alle draden zorgvuldig nagekeken en verwijderd. Een helse onderneming. Sommige liepen naar de batterij, anderen helemaal naar achter onder de bekleding door.

Nu kon ik goed bij de zekeringen. Links bovenaan is een zekering "dome" genoemd die stuk was.

Bij het inpluggen van een nieuwe begon alles te blinken. Toch gaan ze niet automatisch branden bij het openen van de deur. Enkel met de lichtschakelaar te draaien komt er leven in. De deurschakelaar werkt, want de zoemer gaat wel. Hier kan ik mee leven.

De ventilator lijkt een slecht contact te zijn. Bij het puren tussen de draden rechts onder het dashbord begon deze prompt te snorren door een toevallige tik met een schroevendraaier. Nog na te kijken dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kijk eens aan de rechterkant van je dashboard eronder, daar zit namenlijk een stekker en daar achter zit de kachel weerstand deze wil nog wel eens de geest geven en kan daardoor een eigen leven leiden en dus doen wat hij wil.

Ik heb er al eens een topic over geschreven hier op het forum hou je hem kunt vervangen.

Je kunt het eens los halen en misschien is de oude weerstand nog wel te redden door hem weer opnieuw vast te solderen

Suc6

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...