Jump to content

SuperDre

Forum member
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

About SuperDre

 • Birthday 03/31/1974

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.superteam.tk
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1996

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SuperDre's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Nou, vandaag eindelijk telefoontje gehad van GP Service, de auto werkt weer. Nieuwe computer vanuit de VS over laten komen (heeft heel wat weekjes geduurd) en nadat die er in gezet was zou die volgens Rik meteen hebben gestart. Ook lijkt de stroomlekkage nu op een relatief normaal niveau te zijn, 0,04. Laten we hopen dat het dat nu echt is geweest. Vorige keer was het de benzineleiding en tank waar die ook dezelfde symptomen gaf, vrijdags toen opgehaald, weekend stil gestaan (was dat weekend in februari toen het veel enorm stormde) en maandag toen ik weg wilde rijden, nope, wilde niet starten. So I'm keeping my fingers crossed.. En als dit echt lijkt opgelost gaan we eens kijken om het dak en motorkap een nieuwe laklaag te geven en het hemeltje te vervangen zodat die er weer uit ziet als nieuw, voor een Jeep 2.5 uit 1996 met bijna 5 ton (LPG) op de teller.
 2. Gaat dat testen eigenlijk wel, moet die niet gecodeerd zijn voor de betreffende Jeep? want ik lees veel bij van die revisie PCM's dat je je vinnummer moet opgeven zodat ze dat kunnen programmeren.
 3. Dat lijkt me ook een goede controle, vind het dan wel een beetje irritant dat GP service dat zelf dan niet al bedenkt die heeft ook nog veel meer contacten.
 4. zoals ik indertijd begreep van gp service hadden ze die hier nergens in nederland liggen, en ik neem aan dat hij ook op ebay kijkt want hij bestelt volgensmij toch ook wel vaker dingen uit de VS, hij doet voornamelijk in amerikaanse bakken.
 5. Keeping our fingers crossed zullen we dan maar zeggen. Mijne staat al sinds februari bij gp service en ook alle sensoren zijn zowat vervangen en wil nog steeds niet starten, hij is nu aan het wachten tot er een computer gevonden kan worden want dat is het laatste wat hij zich kan bedenken, maarja die computer voor de cherokee 96 2.5 benzine is hier dus nergens te krijgen. Zelf heb ik er wel het gevoel dat het niet aan de computer ligt maar kan er zelf weinig aan doen, te weinig verstand van of hij ook alles wel nagekeken/nagelopen heeft.
 6. Aangezien ik van werkgever ben veranderd van eindhoven naar odiliapeel, is het erg lastig om bij GP Service langs te gaan omdat deze geen leenauto heeft en GP service dus niet meer op loop afstand van mn werk ligt en em dus niet meer daar langdurig kan achter laten. Iemand enig idee of er een fatsoenlijke garage in de buurt van odiliapeel zit, of tussen helmond en odiliapeel in (oa gemert).
 7. LOL, heb zelf ook een 2.5L uit '96 op LPG (geen G3), en 1:6 (en een bietje) is redelijk normaal voor dat ding (woon-werk, deel snelweg, verder redelijk wat 70km wegen). Helaas ligt de voorkant nu in puin en wordt in de loop van de volgende aan begonnen om em te repareren.
 8. Vroeg me eigenlijk af of er inmiddels al mensen zijn die begonnen zijn met het vervangen van hun dashboard door een digitale versie (gezien de prijzen van de displays inmiddels redelijk betaalbaar worden voor DIY). Eveneens dacht ik dan ook voor de vervanging van de heater/airco knoppen/radio door een touchscreen met bv een arduino-/RP-board er achter.. Gezien het feit dat er ook al mensen (langere tijd) bezig zijn hun XJ om te bouwen naar EV leek het me dat er misschien op het gebied van dashboard ook al wel DIY opties zijn, maar kon zo snel niets vinden (Google heeft de neiging mij 'verkeerde' resultaten te geven vanwege mijn standaard zoekgeschiedenis).
 9. Weet iemand welk typenummer onderdeel die schakelaar is voor de '96, het gaat om een vergelijkbare variant als op de foto, en gaat dus om die knop aan de linkerkant, die kan ik wel omhoog, omlaag bewegen maar voelt redelijk los en doet niets meer. Tevens, enige idee welk type lampje daar bij hoort, want die van mij is al jaaaaaren kapot (zag op een youtube video dat daar een lampje rechts achter in zat). Nu vraag ik me dan ook af of in de mistlamp-/achterruitverwarmingschakelaar ook een lampje zou zitten, want die zijn bij mij in het donker ook niet (meer verlicht), net zoals helemaal rechts in het dashboard (oliedruk-/spanningsmeter) ook al jaren niet meer werken.
 10. Yep, dat was dus ook mijn ervaring, inmiddels zo'n 4? jaar geleden, dus daarin is hij niets veranderd. Maar gelukkig had hij een gratis leenauto ter beschikking waardoor het allemaal wat minder erg was.
 11. De schakelaar van mijn 96 2.5i was al langer datie moeilijk omhoog/omlaag ging (en wat 'los' aanvoelde), maar in een bepaalde stand bleef die dan nog wel draaien. Nu moet ik heel veel 'porren' met die schakelaar voor die het soms weer even doet. Is het misschien een kwestie van de unit er uit halen de knop vastzetten en hij doet het weer of zal waarschijnlijk een nieuw onderdeel bestelt moeten worden? En heeft de ventilator/verwaming unit (waar de knoppen dus op zitten) eigenlijk een backlight? Tevens komt er nu (wanneer de ventilator wel werkt) wanneer de verwarming werkt een soort stank uit de roosters, beetje zo'n geur van een stoffigeverwarming/uitlaatgas(?)
 12. Zelfde probleem gehad, is precies dat kleine pinnetje waar het slangetje overheen zat wat was afgebroken. Volgensmij is dat een heel standaard ding, en is het zelfs zo dat in veel gevallen bij 2e hands juist dat pinnetje ook is afgebroken. Hier een youtube videootje van iemand die daar een goede oplossing voor heeft: Probleem die ik had, was alleen dat het mij niet helemaal duidelijk is wat voor buisje hij nou precies gebruikt.
 13. Klinkt een beetje zoals ook bij mijn '96 2.5i was. En moet zeggen dat Jeep Mechanics in Ede goed werk had geleverd (wel moet ik zeggen dat in die tijd hij heel slecht reageerde).
×
×
 • Create New...