Spring naar bijdragen

Benzine in olie


Recommended Posts

Het kan weldegelijk benzine zijn en dat is helemaal niet goed, olie en benzine zijn zowat mekaars tegenpolen. Mogelijk lekt je brandstofpomp benzine door naar je carter, indien je natuurlijk nog een brandstofpomp op je motorblok hebt,

indien het een injectie is, dan kan het zijn dat er een injector blijft inspuiten/openstaan, dit moet je dan ook kunnen zien aan het verbruik dat de hoogte ingaat.

Of het kan nog erger en dat is wanneer je zuigerveren/zuigers hun beste tijd gehad hebben en niet meer goed compressie maken, dit kan je zien door een onderlinge compressietest te doen.

Kijk bovenstaande punten eens na en laat weten over welke auto en motorversie we het hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welke kleur heeft de motorolie? Grijs duidt op water!

Benzine is wat lastiger vast te stellen, maar wel riskant! Teveel benzine in je olie betekent dat er onder de zuigers een explosief mengsel ontstaat!!!

Zaak dus, om zo snel mogelijk een diagnose te stellen!

Benzine in de olie kwam vroeger vaak van een defecte benzinepomp, met de injectiemotoren zit de pomp niet meer op het blok, en kan dat de oorzaak niet meer zijn! Mogelijk lekt er een injector, daardoor komt er veel te veel (vloeibare)benzine in één van de cilinders, welke langs de cilinderwand naar je carter loopt. Dat betekent ook dat de desbetreffende cilinder nauwelijks nog smering heeft!!!!

De motor zou dan echter ook niet helemaal zuiver moeten lopen....

Zoekplaatje dus, echter wel met wat haast erachter want als er inderdaad benzine in je carter komt is de motor absoluut in gevaar!!!

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit zelf aan vastzittende zuigerveren te denken.Je compressie kan je laten meten maar dat is nog geen afdoende indicatie wat er aan de hand is.

Wat je kunt proberen is een toevoeging kopen bij de automaterialenzzaak op de hoek waarmee je je zuigerveren kan losmaken.Tis het proberen waard.

Succes Ed

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...