Spring naar bijdragen

Eibersite

Forum member
  • Aantal bijdragen

    104
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Alles door Eibersite geplaatst

  1. Liggen nog steeds te wachten op een nieuwe eigenaar: klepdekselpakking (nieuw) (verkocht) spruitstukpakking (nieuw) (verkocht) kleprubbers (nieuw) (verkocht) klepveren (gebruikt) klepstoterstangen (gebruikt) hydraulische klepstoters (gebruikt) tuimelaars + beugels (gebruikt) viscokoppeling + fan (verkocht) audioversterker 56038407AD Infinity
  2. Liggen nog steeds te wachten op een nieuwe eigenaar, doe een leuk bod en ze zijn van jouw 🙂
  3. Eibersite

    gezocht velgen wj

    Al gevonden?? ik heb er ook nog 4 liggen
  4. Te koop ivm overtolligheid door verkoop van mijn Jeep Grand Cherokee (WJ) 4.0L 6 cyl. klepdekselpakking (nieuw) spruitstukpakking (nieuw) 12 kleprubbers (nieuw) 12 klepveren (gebruikt) 12 klepstoterstangen (gebruikt) 12 hydraulische klepstoters (gebruikt) enkele tuimelaars + beugels viscokoppeling + fan audioversterker 56038407AD Infinity rp €100 of doe een goed bod.
  5. 4x originele (gebruikte) velgen Grand Cherokee WJ Prijs: 200 euro of doe een goed bod.
  6. @Moderator: Beetje jammer dat je zomaar een topic verwijderd onder het mom van "er staan geen prijzen bij". Volgens het bericht mocht er geroepen worden wat men er voor over had, m.a.w. ik heb het over en misschien dat ik iemand er een plezier mee kan doen. Regelmatig ben ik op het forum actief geweest om de overige forumleden te laten delen in mijn sleutel eskapades, compleet met verhaal en foto's, Heb ik leuke en leerzame reacties mogen ontvangen en dan wordt je zo behandeld ... beetje jammer dat je op deze manier gebruik maakt van je "Moderator recht" en de mogelijkheid van een ander forumlid om hier op te kunnen reageren. Nu zal het spul waarschijnlijk roestig worden in mijn garage en uiteindelijk in de container belanden, goed bezig!
  7. Deze advertentie is verwijderd omdat geen prijzen werden vermeld.
  8. .. zo en dan het vervolg. Nadat alles weer keurig in elkaar gebouwd was en de eerste proefrit werd gemaakt leek het tikken geheel verdwenen. Leek ja, want boven de 1500 rpm hoorde ik toch weer tikken, wel anders maar toch. Op een gegeven moment ga je natuurlijk overal op letten. In mij wijsheid dacht ik dan moeten dan slappe klepveren zijn, dus klepveren besteld en erin gezet. Het inzetten: Omdat ik de cilinderkop er al zo vaak af had gehad dacht ik dat moet ook kunnen zonder de hele cilinderkop weer te verwijderen. Vroeger deden we dat wel door gewoon luchtdruk in de cilinder te persen zodat de kleppen blijven zitten waar ze zitten als de de veer wilt vervangen. Dus dat moest nu ook maar hoe krijg je luchtdruk in je cilinder? Daar heb je dan
  9. Foutcode kun je ook uitlezen door 3x op contact te zetten, foutcode verschijnt dan op het display van de km-teller.
  10. Moeten we nog even afwachten, klepstoterstangen zijn besteld en zullen deze week wel binnenkomen.
  11. En als je dan je Jeep voor de zoveelste keer uit elkaar hebt om dat er toch nog een tikkend geluid overblijft is het wel heel erg dom om erachter te komen dat je stoterstang zo krom als een hoepel is . Maar ik ben ondertussen wel een expert in het sleutelen.
  12. Ik heb van mij 4.0L WJ (2002) ook de hydraulische klepstoters vervangen doordat er een behoorlijke tik hoorbaar was. Maar dat heeft het probleem niet verholpen, er moest ook nog een nieuwe nokkenas in . Of dat de oplossing is moet ik nog even afwachten ...
  13. Pakkingen zijn binnen, nu de boel maar weer in elkaar bouwen ....
  14. Klopt, ik had alleen even op Ebay.de gekeken maar op Ebay.com ben ik het inderdaad voor een iets andere prijs tegengekomen. Maar nogmaals, eerst zien dat het tikken weg is.
  15. Denk je dat dat nodig is, is wel een extra uitgave van ruim 200 euries ... . Eerst maar eens zien of het tikken probleem nu opgelost is, kan altijd later nog. Nu ik weet hoe het zit is dat later ook nog gemakkelijk te doen.
  16. ... oja ... en zo zie de nok eruit: >>>> in plaats van >>>>
  17. @jeep40: bedankt voor je inbreng maar de andere nokkenas was al onderweg en jouw oplossing valt voorlopig even buiten het budget . Bij een bekende leverancier in het zuiden des lands een andere nokkenas besteld. Voor het vervangen van de nokkenas kan ik voor de zoveelste keer weer het blok uit elkaar halen, maar we zijn er onderhand al heel erg ervaren in. Dit keer moet er een beetje meer gedemonteerd worden: koplampen, gril, bumper, radiatoren en nog een paar onderdelen die mogelijk in de weg zitten. (op de foto zie je nog wel de bumper zitten maar die is er weer opgezet want waar laat je anders zo'n ding ) Voor het loskoppelen van de brandstofleiding heb ik maar eens een setje van Midlock aangeschaft: zo ook voor het demonteren van de krukaspoelie: en met het juiste gereedschap is het een fluitje van een cent. Vervolgens differentieeldeksel verwijderd en de distributieketting met de tandwielen. Na de borgplaat van de nokkenas verwijderd te hebben en de sensor/oliepomp-as kan de nokkenas er zo uit en de nieuwe er net zo gemakkelijk weer in . Nu alleen nog een nieuwe pakking bestellen voor het differentieeldeksel want die houd je natuurlijk niet heel.
  18. @Iksjee: hoeveel werk is het om de hele motor uit te bouwen. Wat moet er dan allemaal los behalve de onderdelen die toch al los moeten ivm het verwijderen van de kop? Gaat de motor er van boven uit of aan de onderkant?
  19. Afgelopen weekend een nokkenas inspectie gedaan. Eerst de olie afgetapt en daarna de carterpan los gemaakt. Maar hopen dat die er onder uit kan zonder al te veel te hoeven demonteren. TIP: als de klemmen van je uitlaat nog gangbaar zijn loont het de moeite om het voorste deel van de uitlaat te verwijderen maar is niet perse nodig. Nadat de carterpan los lag heb ik de auto op steunpoten gezet zodat de vooras maximaal naar beneden hangt. Hierdoor kan de carterpan er net tussendoor . En dan kun je de nokkenas zien ... niet dat ik daar blij van werd want volgens mij is die nodig aan vervanging toe. De nok die eerder mijn (nieuwe) hydraulische lifter heeft vernield is duidelijk beschadigd. Op naar een nieuwe (andere) nokkenas. Versleten nok Goede nok ... wordt vervolgt ...
  20. Dat is dus de volgende stap. Vraag is alleen, kun je de nokkenas inspecteren zonder deze te verwijderen? Bv door de carterpan te verwijderen. Heb je dan zicht op de nokkenas. (Misschien iemand daar een foto van?) De nokkenas eruit halen lijkt me nl. een helse job.
  21. ... was het maar waar. Na het vervangen van de hydraulische klepstoters was het tikken weg maar na een korte periode kwam het weer terug. Op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik er niet meer mee verder durfde te rijden. Blok dus maar weer uit elkaar. Is 1 van de nieuwe hydraulische klepstoters behoorlijk afgesleten. Misschien een slechte, maar ik heb meer het idee dat er nog wat anders aan de hand is. Een nieuwe klepstoter besteld en alles weer in elkaar gezet. Met speciale spoelolie de motor een aantal keren goed doorgespoeld om eventueel vuil eruit te krijgen. Maar het tikken is er nog Geen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...