Spring naar bijdragen

Beurstel

Forum member
  • Aantal bijdragen

    72
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door Beurstel geplaatst

  1. Goedemiddag, Wegens zwaar overleden stoelframe ben ik acuut op zoek naar een bestuurdersstoel voor mijn WJ. Onderdelenlijn, Jeepparts etc. bieden (nog) geen oplossing helaas. Iemand een idee waar ik nog kan kijken? Kleur is crèmekleurig / bruin (geen idee wat officiële aanduiding is maar jullie begrijpen hem wel 🙂 ) Alvast dank!
  2. Gezoem vanaf 60km/u lijkt mij trouwens ook iets wat op een versleten voordiff / vooras kan duiden. Bij mij was dat wel zo namelijk. Maar goed, inmiddels zijn alle problemen misschien weer opgelost?
  3. Dinsdag gaan de banden eronderuit, dus dan zijn deze banden alsnog af te halen.
  4. Beurstel

    Even voorstellen

    Welkom peer! Ben ook wel benieuwd naar de Jeep.
  5. Noordwijk is prachtig maar vanuit Maastricht wel aardig stukkie, dat wordt lastig. Het betreft een 2" lift via Jeepparts https://www.jeepparts.nl/winkel/product/2-lift-kit-bds-suspension-jeep-grand-cherokee-wj-wg/ BFG AT 265/75/16 komt eronder, mits die ooit uit de VS komen overwaaien.
  6. Nee, heb ze nog. Sterker nog, zitten nog onder de Jeep. BFG heeft kennelijk ernstige leverproblemen. Zouden vandaag vervangen worden door nieuwe, maar dat ging dus niet door. Is nog even niet duidelijk wanneer het wel gaat gebeuren...
  7. Deze AT's doe ik weg, wegens grotere maat (na lift). Heb even geen betere foto's. Profiel is nog zeer aardig (zie foto), banden zijn van midden '16, gemonteerd in april '17. Inmiddels bijna 40.000 km mee gereden denk ik. Maat is 245/70/16. Hebben weinig geleden, altijd netjes op druk, zien wel eens modder en zand maar geen stenen / rotsen etc. Zou er zonder bezwaar nog wel wat jaartjes op rijden. Mogen weg voor 100 piek. Heb geen zin nog meer spullen op te slaan namelijk. Ophalen omgeving Maastricht. Oh en ze gaan maandag pas eronderuit.
  8. De link van degene die ik toen heb besteld werkt niet meer. Maar heb toen via eBay besteld, achter deze link kun je uitzoeken wat je bevalt https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=halo+headlights+jeep+wj&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=halo+headlights+wj Duurde week of 3-4 geloof ik. Overigens zijn er ook Nederlandse aanbieders, maar die leverden toen volgens mij alleen met Europese aansluiting. Geen klachten over de lichtopbrengst, maar ik heb ook 4 LED-stralers erbij als ik groot licht aanzet dus valt mij niet zo op.
  9. Wil je persé originele look? Heb zelf uit VS (want origineel amerikaanse WJ) Halo projector headlights laten komen en eropgezet, smoelt goed en APK was geen probleem.
  10. Wat is regio Limburg? Limburg is bijna 120 kilometer lang. Voor het uiterste zuiden: 4x4 Service in Valkenburg. Technische Service Heuvelland in Margraten is ook gespecialiseerd in 4x4. Niet specifiek voor Jeeps allebei maar dat wil verder niet veel zeggen.
  11. Goedenavond, Ik denk erover mijn WJ uit '99 met 2" te verhogen. Ik kwam deze set tegen https://www.jeepparts.nl/winkel/product/2-lift-kit-bds-suspension-jeep-grand-cherokee-wj-wg/ en mijn vraag is: is dat wat? Stuk goedkoper dan wat mijn 4x4-specialist aanbood van trailmaster (50mm verhoging). Of heeft iemand andere tips? Komt er nog meer bij kijken? Lees dat uitlijnen na liften wel een aanrader is bv. Is andere stuurdemper nodig?
  12. Om het onderwerp toch maar even af te ronden: via het 4x4 specialist vervangende blend doors besteld. Afgelopen weekend had ik eindelijk tijd en ben ik ervoor gaan zitten. Het kunststof luchtkanaal opengesmolten m.b.v. soort soldeertang en inderdaad bleken de blend doors niet meer te functioneren (afgebroken) De vervangende blend doors geplaatst, met youtube en instructies op internet was het goed te doen (inclusief kalibreren achterste motortje). Daarna de boel "netjes" dichtgetaped en we kunnen er weer tegenaan deze winter, heerlijk om weer een cabine met warme lucht te hebben. En een leuke, leerzame klus.
  13. Thnx man! Heb het nog even neergelegd bij de 4x4-specialist waar ik altijd kom, die hebben misschien ook nog hun adresjes. En anders wordt het Rockauto.com. Laat het zeker weten. Wel grappig, ken die website uit de reclame in de podcast van Michael Savage (The Savage nation) maar nog nooit op gekeken.
  14. Inmiddels richt de verdenking zich stevig op de blend doors. Loshalen accu heeft niks uitgehaald, bovendien werkt het motortje gewoon (gezien door dashboardkastje weg te halen). Probleem zit dus aan de binnenkant. Nu wil ik een reparatieset gaan bestellen, heeft iemand daarvoor een adres of een tip in NL? Anders wordt het bestellen in de USA, maar ja met shipping costs en een stevige levertijd niet de meest aantrekkelijke optie.
  15. Thnx, ok geen zorg daarover dus. Inmiddels wat beter gespeurd en dit item aangetroffen, ga er maar eens mee aan de slag. Morgen wel eerst accu even loskoppelen, zie dat dat héél soms nog een oplossing is.
  16. Goedemorgen, Aangezien mijn WJ volgens de vorige eigenaar "de bekende kachelreparatie al had gehad" was ik in de hoop van grote problemen verschoond te blijven. Of daar nu sprake van is weet ik niet. Maar ik heb weet wel dat ik geen warme lucht meer uit de roosters krijg, de koude is geen probleem en airco werkt ook nog. Daarbij: - het ratelend, typisch geluid dat ik altijd hoorde uit het dashboard is weg sinds enkele dagen - codes die ik eruit haal zijn 52, 54 en 56. Dat zijn blend door codes maar ik lees ook mensen die die codes hebben en waar de boel toch nog werkt? - leidingen vanuit motor naar interieur voelen warm - er zit een expansievat achtige dinges onder de motorkap waarvan de leidingen opvallend nat zijn (zie foto's) - verder werkt alles nog prima Komt op mij over als typisch "blend door probleem". Zie ik nog iets over het hoofd (zekering ofzo) of sta ik voor deze reparatie? https://www.youtube.com/watch?v=iWRYNtowoD4
  17. Goedenavond, Misschien is dit niet de goede rubriek, maar ik zag het ergens anders ook niet echt passen. Ik denk over de aanschaf van een rubberboot om deze op het dak te kunnen vervoeren"van onze WJ (1999). Als ik goed gespeurd heb is de maximale daklast 68kg. Er zijn dakrails en ook twee "dwarsliggers" op het dak. Mits ik binnen de 68kg blijf, moet het toch gewoon mogelijk zijn? Heeft iemand ervaring met het vervoeren van een rubberboot en misschien tips? Alvast bedankt. Nb. ik weet dat er andere manieren zijn om een rubberboot te vervoeren, maar dit is ons geval het meest praktisch.
  18. Goedenavond, Ook van mijn setje winterbanden ga ik afscheid nemen. Discover M+S met winterkeurmerk. Destijds WJ op gekocht, maar die staat al een hele tijd op AT's en die gaan niet meer weg. Bandenmaat 245/75/16 inch. Profiel aan de randen nog zeker 7 mm (middenin nog meer). Kortom kunnen zeker nog een winterperiode mee. Zijn uit 2015. Liggen al tijden binnen droog opgeslagen. Geen scheurtjes etc. gewoon net materiaal. Montageplek staat erop geschreven. Wilde er zelf winterset van maken, nooit gebeurd en gaat ook niet gebeuren. Ev. aan te schaffen in combinatie met de velgen die ik ook verkoop (zie ander onderwerp). Prijs is zeker niet de hoofdprijs: € 150 voor de hele bandenset. Bij interesse graag PB! Op te halen in omgeving Maastricht.
  19. Hallo, Ik heb al een tijdje de originele velgen van mijn WJ liggen. Tijd om iemand anders blij mee te maken. Liggen droog en veilig opgeslagen. Conditie is gebruikt (hier en daar een kras of een veeg bv), maar zeker goed genoeg voor een winterset (dat was het plan ook). En met opknapbeurtje absoluut blits te maken. Zie ze onder mijn WJ zitten twee jaar geleden. Ik heb ze alleen maar gewisseld, omdat ik zwarte velgen mooier vond. Voor € 50 kunnen ze worden opgehaald, omgeving Maastricht. Als het goed is, is de steekmaat 5x127, ET 51, Naafdiameter 71.6. Eventueel in combinatie met de winterbanden, zie ander onderwerp. Bij interesse graag PB.
  20. Jeep heeft op de brug gestaan. Olielek is niet direct herleidbaar, maar zou van keerring uit versnellingsbak kunnen komen. Echter er druppelt niks en volgens garage is de hoeveelheid olie niets om zorgen over te maken. Betreft "opbouw van jaren" die erger lijkt dan het is. Verder is de ATF nog netjes en op niveau en wordt deze trouwens al door de fan gekoeld; er loopt een leiding vanuit de bak langs de fan. Wist ik niet. De geur zou kunnen komen doordat er als gevolg van de hogere motortemperatuur dan normaal wat meer van die olieresten wordt verbrand; ook dat is niet zorgelijk, maar wel fijn als je weet waar de geur vandaan komt. Kortom, ik durf het wel weer aan 🙂
  21. Ga ik doen. Zou inderdaad ook een veroorzaker kunnen zijn en misschien een meer logische.
  22. Bedankt, vandaag in N gepeild en zag inderdaad helder rode vloeistof op het juiste niveau. Het is alleen lastiger te zien dan gewone olie, maar daarvoor zitten die gaatjes in de peilstok ben ik achter nu. Maar dat probleem lijkt minder ernstig dan ik vreesde, gelukkig. Olielekkage en die geur tijdens het zwoegen zit me niet lekker, laat daar dinsdag even naar kijken en zal dan zeker ook de optie van een automaten oliekoeler bespreken. En iets aan die lekkage (laten) doen. Maar wat op die foto's van de onderkant te zien is, lijkt mij ook niet echt ATF of in ieder geval niet alleen, dus die lekkage zal ergens anders vandaan komen. Ik zal de afloop nog melden hier 🙂
×
×
  • Nieuwe aanmaken...