Jump to content

ieism

Forum member
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  2002

Recent Profile Visitors

1094 profile views

ieism's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Heb je dit probleem spontaan, of juist alleen na de oliewissel?
 2. Hier heb ik een aanvullende vraag over. Ik had een setje EBC blokken besteld omdat ik achter in het buitenland vervangen had met een niet standaard blok en de auto sindsdien achter harder leek te remmen dan voor. Nu was mijn auto toch bij de dealer voor een airbag recall, en had ik ze gevraagd de remblokken voor te installeren. Daar deden ze meteen al een beetje moeilijk over omdat ik ze zelf had gekocht, maar uiteindelijk gingen ze akkoord. Toen ik de auto op ging halen hadden ze standaard blokken gemonteerd en de EBC niet gebruikt omdat het volgens hen niet zou passen. Er zouden 3 typen zijn, volgens mij is dat niet waar. Ik heb voor Akebono klauwen, volgens mij zijn er maar 2 typen. Alleen Teves en Akebono toch? Nu remt de auto wel veel beter dus ik laat ze nu zitten omdat ik ook geen tijd heb, maar heb ik dus een paar remblokken over die waarschijnlijk wel gewoon passen. Ik wil even weten of ik ze moet bewaren of niet. Bijgaand een paar foto's.
 3. Heb je het dan over alleen achter of rondom? Bij mij loopt achter niet aan bij 245/75R16. Ik ben er geen fan van, met een winterband en een WJ is een ketting eigenlijk een beetje overbodig. Ter info, ik stuur ongeveer 12 keer per jaar door de alpen, en heb afgelopen winter duizenden kilometers over sneeuw en ijs gereden in Europa en Noorwegen. Ik gebruik ze zelf vrijwel nooit meer, want het profiel op mijn banden is grover dan de kettingen. Zelfs in Noorwegen op puur ijs vond ik het niet echt prettig rijden, de auto voelt onrustig en wil meer ondersturen. Maar dit is mijn mening, ik gebruik Wrangler Duratrac als winterband.
 4. De auto heeft zichzelf gerepareerd. In plaats van voorzichtig afwachten heb ik er vandaag een lange modderige greenlane mee gereden. Ook om te testen of het diff nog iets deed natuurlijk. Toen ik weer het asfalt op reed hoorde ik nog akelige geluiden. Onderweg naar een garagebedrijf om toch op de brug even te kijken viel mijn uitlaat er half af, dit zag ik bij het benzinestation waar ik mijn banden weer ging oppompen. Vermoedelijk heeft de uitlaat al een tijdje tussen de tank en de stabilisatorslag gehangen in plaats van in het rubber. Nu door het hobbelen is hij ook daar tussenuit gevallen zoals je op de foto kan zien . Bij de garage aangekomen hoorde ik geen geluiden meer, en ook de specialist hoorde en voelde niets behalve een beetje wringen bij scherpe bochten. Hij dacht eerder aan een veertje in de handremtrommel die er uit zou zijn en af en toe op een plek valt waardoor het tikt. Kruisje leek hem in orde. Over twee weken breng ik 'm voor een beurt en kijkt hij meteen alles even na.
 5. Hmm, snap ik. In theorie; als de clutch packs zoveel versleten zijn dat ze niets meer doen heb je weer gewoon een open diff toch? Dat zou dan op zich niet zo veel kwaad kunnen behalve als je natuurlijk vast zit. Ik ga eerste eens olie vervangen en friction modifier toevoegen, wellicht dat vorige keer bij onderhoud te veel is toegevoegd en dat hij daarom slipt. Kan ik meteen kijken wat eruit komt aan metaal/vijlsel.
 6. Niet echt op de wielen waar ze naar de assen gaan. Maar als ik het wiel draai duurt het wel even voordat het wiel aan de andere kant tegengesteld gaat draaien. Geen idee hoeveel speling daar normaal in zou moeten zitten bij een Dana met LSD.
 7. Het klik geluid hoor ik niet als de auto op blokken staat. Maar soms is het ook weg als ik gewoon aan het rondrijden ben dus dat zou kunnen. De seal laat ik even voor wat het is, in de hoop dat met een as die weer trillingsvrij en in balans dit overgaat. Ik kan altijd gewoon wat vaker diffolie bijvullen voorlopig, het lekt niet zo erg dat ik olie op de parkeerplaats zie liggen ofzo.
 8. Het grijze monster heeft maar 1 ujoint met kruisje, tegen het achterdiff aan. De andere 3 zijn CVs. Ik voel een heel klein beetje speling, maar ik zie wel een plastic of rubber ring ofzo die beschadigd is. Bovendien lekt/huilt de seal of lager tussen het diff en het u-joint ook olie. Dat lijkt me moeilijker te fixen.
 9. Ik ga morgen even aan alles schudden en trekken. Alleen een kruisje aandrijfas zou mooi zijn dat is nog te overzien. Misschien dat ik de kruisjes in de vooras ook maar vast bestel, want ik moet toch voor de vakantie de remschijven nog vervangen. Dan kan ik dat beter tegelijk doen want dan ben ik al halverwege. Beste adres voor dit soort onderdelen?
 10. Murphy's law, als je een camera onder je auto hangt is het getik weg. Misschien moet ik permanent een gopro bij me hebben in het vervolg. Maar in het filmpje als ik van drive naar achteruit schakel hoor je in het begin een paar keer een tik. Dit is het geluid volgens mij, maar dan doet hij het normaal ook continu. Filmpje hier: Untitled.mov
 11. Klikklik gaat sneller als ik sneller ga rijden, boven hardloopsnelheid is het weg of hoor ik het niet meer. Het is sneller dan de band rond gaat, ik ga hetl filmen denk ik dan moet ik even een camera onder de Jeep plakken. Als ik achter opkrik en op blokken zet, kan ik de achterste aandrijfas in ieder geval ronddraaien in neutraal toch? Gaat dat voor de voorste aandrijfas ook als ik de voorkant opkrik? Dan kan ik een hoop uitsluiten zonder dat ik naar een garage moet.
 12. Mijn WJ maakt sind een paar weken een beetje rare geluiden vanonder de auto. Ik kan het niet precies lokaliseren, zelfs als ik naast de auto loop niet. Het was eerst een klikklik tiktik geluid dat met langzaam rijden te horen was. Gelijk met het rondraaien van de aandrijfas als ik het zou moeten gokken. Nu is het iets erger geworden en is het meer een piep/schuur geluid. Maar het lijkt ongeveer vanuit midden of achter onder de auto te komen. Als ik de auto op de brug heb zie of voel ik niets in de assen, maar ik heb geen brug waar ik de wielen vrij kan laten lopen. Hoe kom ik hier achter zonder alles te vervangen. Denken jullie eerder aan aandrijfas of achterdiff, en heeft iemand slijtagedelen van de as wel eens vervangen en daarvan onderdeelnummers? De auto heeft 267000km gereden, op zich niet gek om een keer wat te vervangen en ik kan redelijk veel zelf doen als het moet. Het is een nv247 tussenbak met een dana44 achteras volgens mij.
 13. Ik heb ze vorig jaar onderweg vervangen omdat ik te lui was om het thuis te doen. In de bergen slijt het toch harder dan je denkt. Laat ik het zo zeggen, het gaat makkelijker in de garage dan bij 40 graden op de parkeerplaats van de locale dealer.
 14. Is het een boem of een knal? Waar denk je het geluid te horen, voorin of achterin? Doet hij het alleen in de kickdown met terugschakelen, of ook als je 'm in een vaste versnelling laat staan en gas geeft?
 15. Heeft een ZJ ook zo'n dimmer voor de tellerverlichting op het linker pookje bij het stuur? Als ik die bij mijn WJ helemaal naar boven zet blijft de binnenverlichting ook aan. Kijk even of de switch je tellers nog dimt, wellicht staat hij gewoon op aan of is de switch kapot. Ik heb wel eens eerder gehoord dat die stuk gaan.
×
×
 • Create New...