Jump to content

keesg

Forum member
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by keesg

 1. Zeer nette Jeep Cherokee 3.7 V6 automaat "Renegade" uitvoering!
  APK t/m 27-07-2025

  Vraagprijs €4950,-


  · 3.7l V6 Automaat
  · Bouwjaar 2006
  · 273000 km
  · LPG G3 onderbouw (originele benzine tank beschikbaar)
  . voorzien van een klepsmeer systeem
  · 2” verhoogd
  · LED koplampen
  · Verstralers op dak
  · Mistlampen op bumper
  · Kenwood DAB+ radio /carkit / bluetooth
  · Airco
  · Cruise control
  · Afneembare trekhaak (trekgewicht auto 3360 Kg )
  · Wegenbelasting €184,- / maand
  · Leren bekleding
  · Rolhoes kofferbak aanwezig
  · Getinte ramen achter
  · Rubberen vloermatten
  · Nieuwe remklauwen blokken en remschijven + handremvoering achter (augustus 2023)

  KJLINKS.jpg

  interieur.jpg

  achterkant.jpg

  rechtsvoor.jpg

  gasmeter.jpg

 2. Caravan te koop

   

  Kenmerken

   

  Ledig gewicht:                                   732 kg

   

  Laadvermogen:                                              kg
  GVW:                                                1050   kg
  Aantal slaapplaatsen:                                     2
  Kenteken:                                           WG-76-YN

  Opties en accessoires

  • Buitenlamp
  • Cassettetoilet
  • Dakluik 2x
  • Groot bed
  • Kachel
  • Koelkast
  • Luifel
  • Middenkeuken
  • Schokbreker
  • Stabilisator
  • Toilet
  • Rondzit

  Mooie Beyerland Quartz 400/2

  Caravan in goede staat voor zijn bouwjaar.

  • Zo goed als nieuwe kussens (2020)
  • Nieuwe waterleiding (2021)
  • Banden vernieuwd, 2 jaar oud
  • Caravan staat volledig binnen
  • caravan met luifel
  • Nieuwe kraan in spoelbak (2021)

  ·         Nieuwe pvc vloer (2021)

  • Nieuwe interieurverlichting (2021)
  • Stopcontact aan buitenzijde caravan
    

   

   

  • Minpuntà vriesvak in koelkast sluit niet meer goed (op dit moment doen we dat met duc-tape)  indeling

  - voor rondzit nieuwe kussens rolluiken hor en verduistering
  - achter toilet ruimte met cassette toilet
  -Achterkeuken met koelkast en spoelbak en gasfornuis

   

   

  Beyerland.1.thumb.jpg.ffd987af53fbc9e0c4ae237f60e58b4a.jpg

  Beyerland.4.jpg

 3. Ik had al een tijdje last van trillingen in de auto (KJ 2006). Deze begonnen bij de 40 en hielden aan tot de 80 a 90. De trilling werden de afgelopen weken steeds erger. Het was een hoog frequente trilling dus geen onbalans in de wielen. Bij een beetje fanatiek optrekken was de trilling ook erger dan wanneer je dat doet met een zacht voetje.

  Daarom de auto maar eens op de brug gezet om eens te kijken. Op de kruisjes zat geen speling. Op advies het achterste rubber van de bak eens gecontroleerd, zat ook geen beweging op. Op enig moment viel me wel op dat de twee rubbers in de bovenste draagarm niet zo best meer waren. Twee nieuwe rubbers besteld. Gister deze vervangen. Dit is niet zo'n dramatische klus is in een uur of 3 te doen. Op Youtube staan diverse filmpje hoe je dat A frame eronder uit krijgt. In tegenstelling tot de filmpjes haal ik niet de pen van de kogelkop uit zijn steun maar ik demonteer de hele steun van het diff. Voor het vervangen van de bussen is een pers wel aan te raden.

  Vandaag een testritje gemaakt, wat schetst mijn verbazing, de trillingen zijn weg. Conclusie slechte rubbers veroorzaken ook trillingen in de auto. De ouder rubbers waren echt wel slecht je kon de binnenbus met de hand bewegen, bij de nieuwe bussen was er geen beweging in te krijgen.

  Doe er je voordeel mee.

 4. De twee rails hingen aan een best lange steun boven het blok, slangetjes allemaal even lang volgens de spec van de leverancier dat ging perfect. Boven de intake manifold is het zeer druk met van alles. Lucht inlaat slangen etc. maar het probleem is opgelost doet het perfect

 5. 23 uur geleden zei Groentje:

  Tja dat zal, maar sinds inbouw in 2011 met Vialle nog nooit een probleem ondervonden ook niet met de injectoren of met de pomp.
  En de meeste hebben in die 10 jaar hun Jeep al lang weer verkocht.

   

  het is natuurlijk ook niet zo dat iedere installatie kapot gaat, gelukkig niet.... 🙂

 6. 5 uur geleden zei Masis:

  Vialle is leuk met de vloeibare injectie (koud de cylinder geinjecteerd) maar er zijn een hele hoop auto's in de fik gegaan omdat de injectoren gingen lekken. Daarnaast gaan de pompen in de tank ook nog eens erg vaak stuk.

  En als je dan onderbouw heb dan geeft dat direct een hoop werk. Tevens een dure reparatie. Als je een verdamper installatie hebt dan kun je zelf nog evnt de verdamper wel vervangen voor een andere.

 7. Op 19/5/2021 om 8:23 PM zei Groentje:

   

   

  Waarschijnlijk sta je met een 80 liter tank netto 64 liter wel heel vaak bij de pomp.

  Heb in 2011 een Vialle installatie met directe vloeibare LPG injectie door Henk Boertien in een JKU 2007 3,8L laten inbouwen.
  Nooit een probleem mee gehad.

  Met een 100 liter tank achter de achterbank en als ik het over zou doen en indien mogelijk voor onderbouw gaan.

   

   

  Ik heb nu netto 50 liter onder de KJ, dan sta je idd vaak bij de pomp, maar 75 liter benzine is ook zo op. Dat is dan €35 euro vs €130. Wil geen tank in de auto moest eronder tja dan is het een kleinere tank.

  Voor wat het klepsmeer systeem, ik heb het er bij mij inzitten. Kost denk ik 60 euro aan van die olie per jaar die kosten neem ik maar voor lief.

 8. Voor een gasinstallatie kun je geen bestaande tank overnemen.

  De gasvoerende leidingen zoals vulsslang en de leiding van de tank naar de verdamper mogen ten tijde van montage niet ouder zijn dan 2 jaar. De tank staat volgens mij 10 jaar voor. Verder moet je bij de tank een tankcertificaat hebben. Verder wil je de wegenbelasting voor G3 gaan betalen. Hiertoe moet er een G3 certificaat afgegeven worden. Dit certificaat wordt afgegeven door de leverancier van de installatie en staat ook op kenteken. Het is dus niet zondermeer mogelijk een installatie over te zetten van de ene naar de andere auto zonder medewerking van de leverancier (dit is meestal niet de inbouwer maar echt de fabricant van de installatie)

  Ik heb zelf in april 2019 een installatie in laten bouwen in een KJ. De kosten hiervoor waren ca €2400,= . Dit is dan voor de installatie incl gastank en een vervangende benzinetank, verder heb ik de auto uit laten rusten met een klepsmeer systeem. Dit zat ook bij de prijs in. Deze installatie heb ik eind vorig jaar uit die auto gehaald en nu ingebouwd in eenzelfde auto dat G3 certificaat heb ik kunnen regelen gelukkig. Dit zelf inbouwen wil je het een beetje netjes doen is een dag of 4 werk zonder ervaring 😞

  Bij een grand kunnen ze een ringtank in plaats van het reservewiel leggen. Dit is goedkoper dan de onderbouw combi van mijn KJ. Daar staat tegenover dat het wellicht een v8 is dus de installatie onder de motorkap is iets duurder.

  Maar qua rijden kan ik het aanraden, scheelt idd ruim €1,= de liter zeker de moeite waard.

  Succes

 9. Vandaag vol goede moed naar de pomp. Lpg station in Oirschot was defect, dus naar moergestel. Daar getankt en rijden maar. Eerst effe een rustig stukkie opgezocht, je weet maar nooit. Overschakelen op gas...., der kwam me toch berg kabaal binnen.

  Had prachtige steuntjes gemaakt voor de ventielen, die gemonteerd aan de firewall. Wist alleen niet dat die klepjes zo'n kabaal maken, resoneert dus. Had op die manier dus 2 6 cilinders onder de motorkap. Thuis gekomen de ventielen anders gemonteerd en nu zijdezacht.  Ben der blij mee.

 10. Het is bijna zover, nog een paar draadjes solderen en dan is de LPG installatie klaar. :-).

  Omdat ik de wens had de originele afneembare trekhaak te behouden heb ik besloten een iets kleinere lpg tank te monteren (netto 50 Liter) en zelf een vervangende benzine tank te ontwerpen. De vervangende tank van de vorige auto zat op een centimeter na tegen het diff deksel, ook hier is rekening mee gehouden in de nieuwe installatie.  De inhoud van de vervangende benzine tank is nog steeds ca 34 liter, gelijk aan de installatie in mijn vorige KJ. De vul aansluiting heb ik nu achter gemaakt ipv aan de zijkant, het maakt dan niet uit aan welke zijde van pomp ik ga staan.

  Al met al best geslaagd tot nu toe, al is het wel een hele klus. Morgen de computer monteren en het bedien kastje naar binnen brengen. En dan denk ik voorzichtig aan een proefrit.....

   

  computersteun.jpg

  injectoren.jpg

  kabelboom.jpg

  tankonderauto.jpg

  tankonderauto2.jpg

 11. 2 uur geleden zei Kapt. Bob:

  Krijgt de ECU dan gelijktijdig een update omdat de software nog verder ontwikkeld is?

  Ik denk het niet, die geupdate software moet dan in bezit zijn van de persoon die de ECU programmeert. En dat is al redelijk auto specifiek. Denk dat je dan naar de dealer moet, alleen die staan zo ver van de oudere auto's af. Met een auto van een jaar of 2 a 3 kun je daar nog wel terecht, met een oudere zoals  mijn KJ (17 jaar) beginnen ze toch wel te stotteren. Heb in eerste instantie de dealer gebeld, ja uh kijk weet je , misschien moet je iemand zoeken die de ECU code vrij kan maken, wij kunnen dat niet. Dus ingeval van oudere auto's moet je toch andere kanalen zoeken.

 12. Ergens begin december moest ik een keer tanken (zal eens niet zo zijn met een jeep) kom ik terug van het betalen start ik hem. doet ie het maar op 5 cilinders. Had ik al een keer vaker gehad toen ging het met een keer aan en uit zetten goed en deed ie het weer op zes. Niet deze keer.  Op 5 poten met aanhanger naar huis.

  Thuis gekomen nog e.e.a. geprobeerd maar gaan verbetering. Enige dagen later samen met Bastiaan nog gekeken en tot de conclusie gekomen dat de ECU defect was. Wat hebben we allemaal gedaan, bobines gewisseld draden door gemeten. met een losse bougie in de bobine proberen, allemaal negatief resultaat.

  Via EBAY een "nieuwe" gekocht. Weekje nadien was die binnen schroef hem erin starten lopen na 3 sec sloeg ie af. Ik kon in die 3 seconden al wel horen dat ie op 6 poten liep dus dat probleem leek met de nieuwe ECU wel verholpen. Het resterende probleem sleutel herkenning. Vervolgens de dealer gebeld om die ECU in te leren maar dat is allemaal nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk terecht gekomen bij een bedrijf in  den Bosch (Ktronic). Daar de 2 computers SKIM module en sleutel heen gebracht.  Vrijdag kwam hij met de computers bij me langs had hij  nog het probeem dat de computer en de SKIM niet synchroniseerde, heeft dus alles weer mee genomen.  Van het weekeinde heeft ie nog wat gedaan met de ECU en vandaag kon ik alles weer halen. ECU gemonteerd en de motor doet het weer naar wens.

 13. Aan de linkerkant zit heel veel "zooi" het diff en het stuurhuis, kunt dus de stekker alleen vanonder de auto aan de achter zijde benaderen. De uitlaat loopt links ook net iets anders dan rechts (uiteraard ongunstiger) verder zit er nog de startmotor. De ruimte is dusdanig krap dat je daar niet bij kunt. Rechts kun je met twee handen naar de stekker links niet.

  Maar het is te doen.

 14. Heb de voorste lambda sensoren vandaag vervangen. Leek een ogenschijnlijk eenvoudig klusje. De rechter sensor was ook eenvoudig. De linker sensor had wat meer voeten in aarde. Voor de linker was het noodzakelijk de aandrijf as te verwijderen anders kon je niet met de sleutel bij de sensor komen. Sensor ging redelijk makkelijk los. Vervolgens moest de stekker los, daar kon ik dus  niet bij komen. Stekker ligt bovenop de motorsteun. Vanaf de boven zijde niet  te bereiken. De oplossing was het los maken van het diff en deze achterover kantelen. Dit gaf net genoeg ruimte om bij de de stekker te komen. Deze los gefriemeld. Nieuwe sensor erin, stekker weer met 1 hand vast gemaakt. Vervolgens alles weer terug gebouwd, dus diff weer vast en de aandrijfas gemonteerd.

  Morgen test rijden  Wel jammer dat zoiets simpels zoveel tijd moet kosten.

   

   

 15. Heb een paar weken geleden mijn KJ met 2" verhoogd door het plaatsen van langere coils. De uitgaande veerweg is verder niet gewijzigd dus slangen lang genoeg. De wegligging is wel verbeterd, met de originele veren zat de auto bijna aan het einde van de veerweg, zeker met een aanhanger.  Zeker geen spijt van.

   

 16. 10 uur geleden zei roamer:

  Mag vragen hoe je er toe bent gekomen de homokineet te verdenken? Hoor je een geluid?

  Ik gebruik de fulltime 4x4 regelmatig bijvoorbeeld als ik met een aanhanger rij. De aandrijfkrachten verdelen dan over voor en achter. Nu viel het mij recent op dat zodra ik de fulltime inschakelde dat ie begon te rammelen. Zodra ik hem uitschakelde was het rammelen weer weg. Was in eerste instantie bang voor de tussenbak. Auto op de brug gezet en daar constateerde ik behoorlijk wat speling op de homokineet aan de tussenbak zijde.

  Vanmiddag is het er dan van gekomen en heb ik de homokineet vervangen.  Is een klusje van een uurtje of anderhalf. Cardanas er tussen uit. Dan de sluitplaat eraf tikken seger ring los en dan schuift de koppeling zo van de as.Nu bleek dat de afdicht hoes helemaal los gescheurd was. Het binnenwerk helemaal uitgedroogd. Vervolgens de nieuwe erop gezet, gevuld met vet. Sluitplaat erop en vervolgens met de bijgeleverde boutjes de koppelings helften samen getrokken.

  Cardan as weer gemonteerd en het gaat weer geruisloos. :-)

   

   

   

×
×
 • Create New...