Jump to content

keesg

Forum member
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

keesg last won the day on March 7 2017

keesg had the most liked content!

About keesg

 • Birthday 10/24/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.geerts-engineering.nl
 • Skype
  keesgee

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Moergestel
 • Interests
  jeep, pellet CV,

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  1995

Recent Profile Visitors

3847 profile views

keesg's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

4

Reputation

 1. Zeer nette Jeep Cherokee 3.7 V6 automaat "Renegade" uitvoering! APK t/m 27-07-2025 Vraagprijs €4950,- · 3.7l V6 Automaat · Bouwjaar 2006 · 273000 km · LPG G3 onderbouw (originele benzine tank beschikbaar) . voorzien van een klepsmeer systeem · 2” verhoogd · LED koplampen · Verstralers op dak · Mistlampen op bumper · Kenwood DAB+ radio /carkit / bluetooth · Airco · Cruise control · Afneembare trekhaak (trekgewicht auto 3360 Kg ) · Wegenbelasting €184,- / maand · Leren bekleding · Rolhoes kofferbak aanwezig · Getinte ramen achter · Rubberen vloermatten · Nieuwe remklauwen blokken en remschijven + handremvoering achter (augustus 2023)
 2. Caravan te koop Kenmerken Ledig gewicht: 732 kg Laadvermogen: kg GVW: 1050 kg Aantal slaapplaatsen: 2 Kenteken: WG-76-YN Opties en accessoires Buitenlamp Cassettetoilet Dakluik 2x Groot bed Kachel Koelkast Luifel Middenkeuken Schokbreker Stabilisator Toilet Rondzit Mooie Beyerland Quartz 400/2 Caravan in goede staat voor zijn bouwjaar. Zo goed als nieuwe kussens (2020) Nieuwe waterleiding (2021) Banden vernieuwd, 2 jaar oud Caravan staat volledig binnen caravan met luifel Nieuwe kraan in spoelbak (2021) · Nieuwe pvc vloer (2021) Nieuwe interieurverlichting (2021) Stopcontact aan buitenzijde caravan Minpuntà vriesvak in koelkast sluit niet meer goed (op dit moment doen we dat met duc-tape) indeling - voor rondzit nieuwe kussens rolluiken hor en verduistering - achter toilet ruimte met cassette toilet -Achterkeuken met koelkast en spoelbak en gasfornuis
 3. Der zit een temperatuur sensor in de bak zie bovenstaande afbeelding (dit is in een 2006 KJ)
 4. Het kan ook nog de temperatuur sensor zijn, als die denkt dat de olietemp onder de 30 graden F zit ( is 2 graden celsius) dan werkt de overdrive en lockup ook niet. ik weet ook niet in hoeverre je daar een foutmelding op krijgt, als ie een temperatuur blijft geven.....
 5. Op en neer is toch ruim 2000 km, als je zo al een hele tijd rijdt dan zal ie die 2000 ook wel doen. Van de andere kant het is wel een heel eind en als ie daar ergens helemaal dienst weigert dan zou ik ook niet blij zijn. Olie en een filter is het werk opzich niet.
 6. Ik had al een tijdje last van trillingen in de auto (KJ 2006). Deze begonnen bij de 40 en hielden aan tot de 80 a 90. De trilling werden de afgelopen weken steeds erger. Het was een hoog frequente trilling dus geen onbalans in de wielen. Bij een beetje fanatiek optrekken was de trilling ook erger dan wanneer je dat doet met een zacht voetje. Daarom de auto maar eens op de brug gezet om eens te kijken. Op de kruisjes zat geen speling. Op advies het achterste rubber van de bak eens gecontroleerd, zat ook geen beweging op. Op enig moment viel me wel op dat de twee rubbers in de bovenste draagarm niet zo best meer waren. Twee nieuwe rubbers besteld. Gister deze vervangen. Dit is niet zo'n dramatische klus is in een uur of 3 te doen. Op Youtube staan diverse filmpje hoe je dat A frame eronder uit krijgt. In tegenstelling tot de filmpjes haal ik niet de pen van de kogelkop uit zijn steun maar ik demonteer de hele steun van het diff. Voor het vervangen van de bussen is een pers wel aan te raden. Vandaag een testritje gemaakt, wat schetst mijn verbazing, de trillingen zijn weg. Conclusie slechte rubbers veroorzaken ook trillingen in de auto. De ouder rubbers waren echt wel slecht je kon de binnenbus met de hand bewegen, bij de nieuwe bussen was er geen beweging in te krijgen. Doe er je voordeel mee.
 7. De twee rails hingen aan een best lange steun boven het blok, slangetjes allemaal even lang volgens de spec van de leverancier dat ging perfect. Boven de intake manifold is het zeer druk met van alles. Lucht inlaat slangen etc. maar het probleem is opgelost doet het perfect
 8. Vandaag ritje Almere op en neer 260 kilometer. Verbruik 1 op 6,5. Motor loopt perfect. 🙂
 9. het is natuurlijk ook niet zo dat iedere installatie kapot gaat, gelukkig niet.... 🙂
 10. En als je dan onderbouw heb dan geeft dat direct een hoop werk. Tevens een dure reparatie. Als je een verdamper installatie hebt dan kun je zelf nog evnt de verdamper wel vervangen voor een andere.
 11. Ik heb nu netto 50 liter onder de KJ, dan sta je idd vaak bij de pomp, maar 75 liter benzine is ook zo op. Dat is dan €35 euro vs €130. Wil geen tank in de auto moest eronder tja dan is het een kleinere tank. Voor wat het klepsmeer systeem, ik heb het er bij mij inzitten. Kost denk ik 60 euro aan van die olie per jaar die kosten neem ik maar voor lief.
 12. Voor een gasinstallatie kun je geen bestaande tank overnemen. De gasvoerende leidingen zoals vulsslang en de leiding van de tank naar de verdamper mogen ten tijde van montage niet ouder zijn dan 2 jaar. De tank staat volgens mij 10 jaar voor. Verder moet je bij de tank een tankcertificaat hebben. Verder wil je de wegenbelasting voor G3 gaan betalen. Hiertoe moet er een G3 certificaat afgegeven worden. Dit certificaat wordt afgegeven door de leverancier van de installatie en staat ook op kenteken. Het is dus niet zondermeer mogelijk een installatie over te zetten van de ene naar de andere auto zonder medewerking van de leverancier (dit is meestal niet de inbouwer maar echt de fabricant van de installatie) Ik heb zelf in april 2019 een installatie in laten bouwen in een KJ. De kosten hiervoor waren ca €2400,= . Dit is dan voor de installatie incl gastank en een vervangende benzinetank, verder heb ik de auto uit laten rusten met een klepsmeer systeem. Dit zat ook bij de prijs in. Deze installatie heb ik eind vorig jaar uit die auto gehaald en nu ingebouwd in eenzelfde auto dat G3 certificaat heb ik kunnen regelen gelukkig. Dit zelf inbouwen wil je het een beetje netjes doen is een dag of 4 werk zonder ervaring 😞 Bij een grand kunnen ze een ringtank in plaats van het reservewiel leggen. Dit is goedkoper dan de onderbouw combi van mijn KJ. Daar staat tegenover dat het wellicht een v8 is dus de installatie onder de motorkap is iets duurder. Maar qua rijden kan ik het aanraden, scheelt idd ruim €1,= de liter zeker de moeite waard. Succes
 13. Vandaag vol goede moed naar de pomp. Lpg station in Oirschot was defect, dus naar moergestel. Daar getankt en rijden maar. Eerst effe een rustig stukkie opgezocht, je weet maar nooit. Overschakelen op gas...., der kwam me toch berg kabaal binnen. Had prachtige steuntjes gemaakt voor de ventielen, die gemonteerd aan de firewall. Wist alleen niet dat die klepjes zo'n kabaal maken, resoneert dus. Had op die manier dus 2 6 cilinders onder de motorkap. Thuis gekomen de ventielen anders gemonteerd en nu zijdezacht. Ben der blij mee.
×
×
 • Create New...