Jump to content

keesg

Forum member
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

keesg last won the day on March 7 2017

keesg had the most liked content!

About keesg

 • Birthday 10/24/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.geerts-engineering.nl
 • Skype
  keesgee

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Moergestel
 • Interests
  jeep, pellet CV,

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  1995

Recent Profile Visitors

2708 profile views

keesg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

4

Reputation

 1. De twee rails hingen aan een best lange steun boven het blok, slangetjes allemaal even lang volgens de spec van de leverancier dat ging perfect. Boven de intake manifold is het zeer druk met van alles. Lucht inlaat slangen etc. maar het probleem is opgelost doet het perfect
 2. Vandaag ritje Almere op en neer 260 kilometer. Verbruik 1 op 6,5. Motor loopt perfect. 🙂
 3. het is natuurlijk ook niet zo dat iedere installatie kapot gaat, gelukkig niet.... 🙂
 4. En als je dan onderbouw heb dan geeft dat direct een hoop werk. Tevens een dure reparatie. Als je een verdamper installatie hebt dan kun je zelf nog evnt de verdamper wel vervangen voor een andere.
 5. Ik heb nu netto 50 liter onder de KJ, dan sta je idd vaak bij de pomp, maar 75 liter benzine is ook zo op. Dat is dan €35 euro vs €130. Wil geen tank in de auto moest eronder tja dan is het een kleinere tank. Voor wat het klepsmeer systeem, ik heb het er bij mij inzitten. Kost denk ik 60 euro aan van die olie per jaar die kosten neem ik maar voor lief.
 6. Voor een gasinstallatie kun je geen bestaande tank overnemen. De gasvoerende leidingen zoals vulsslang en de leiding van de tank naar de verdamper mogen ten tijde van montage niet ouder zijn dan 2 jaar. De tank staat volgens mij 10 jaar voor. Verder moet je bij de tank een tankcertificaat hebben. Verder wil je de wegenbelasting voor G3 gaan betalen. Hiertoe moet er een G3 certificaat afgegeven worden. Dit certificaat wordt afgegeven door de leverancier van de installatie en staat ook op kenteken. Het is dus niet zondermeer mogelijk een installatie over te zetten van de ene naar de andere auto zonder medewerking van de leverancier (dit is meestal niet de inbouwer maar echt de fabricant van de installatie) Ik heb zelf in april 2019 een installatie in laten bouwen in een KJ. De kosten hiervoor waren ca €2400,= . Dit is dan voor de installatie incl gastank en een vervangende benzinetank, verder heb ik de auto uit laten rusten met een klepsmeer systeem. Dit zat ook bij de prijs in. Deze installatie heb ik eind vorig jaar uit die auto gehaald en nu ingebouwd in eenzelfde auto dat G3 certificaat heb ik kunnen regelen gelukkig. Dit zelf inbouwen wil je het een beetje netjes doen is een dag of 4 werk zonder ervaring 😞 Bij een grand kunnen ze een ringtank in plaats van het reservewiel leggen. Dit is goedkoper dan de onderbouw combi van mijn KJ. Daar staat tegenover dat het wellicht een v8 is dus de installatie onder de motorkap is iets duurder. Maar qua rijden kan ik het aanraden, scheelt idd ruim €1,= de liter zeker de moeite waard. Succes
 7. Vandaag vol goede moed naar de pomp. Lpg station in Oirschot was defect, dus naar moergestel. Daar getankt en rijden maar. Eerst effe een rustig stukkie opgezocht, je weet maar nooit. Overschakelen op gas...., der kwam me toch berg kabaal binnen. Had prachtige steuntjes gemaakt voor de ventielen, die gemonteerd aan de firewall. Wist alleen niet dat die klepjes zo'n kabaal maken, resoneert dus. Had op die manier dus 2 6 cilinders onder de motorkap. Thuis gekomen de ventielen anders gemonteerd en nu zijdezacht. Ben der blij mee.
 8. Het is bijna zover, nog een paar draadjes solderen en dan is de LPG installatie klaar. :-). Omdat ik de wens had de originele afneembare trekhaak te behouden heb ik besloten een iets kleinere lpg tank te monteren (netto 50 Liter) en zelf een vervangende benzine tank te ontwerpen. De vervangende tank van de vorige auto zat op een centimeter na tegen het diff deksel, ook hier is rekening mee gehouden in de nieuwe installatie. De inhoud van de vervangende benzine tank is nog steeds ca 34 liter, gelijk aan de installatie in mijn vorige KJ. De vul aansluiting heb ik nu achter gemaakt ipv aan de zijkant, het maakt dan niet uit aan welke zijde van pomp ik ga staan. Al met al best geslaagd tot nu toe, al is het wel een hele klus. Morgen de computer monteren en het bedien kastje naar binnen brengen. En dan denk ik voorzichtig aan een proefrit.....
 9. Ik denk het niet, die geupdate software moet dan in bezit zijn van de persoon die de ECU programmeert. En dat is al redelijk auto specifiek. Denk dat je dan naar de dealer moet, alleen die staan zo ver van de oudere auto's af. Met een auto van een jaar of 2 a 3 kun je daar nog wel terecht, met een oudere zoals mijn KJ (17 jaar) beginnen ze toch wel te stotteren. Heb in eerste instantie de dealer gebeld, ja uh kijk weet je , misschien moet je iemand zoeken die de ECU code vrij kan maken, wij kunnen dat niet. Dus ingeval van oudere auto's moet je toch andere kanalen zoeken.
 10. Het schijnt dat die Motorola ECU's sowieso niet de makkelijkste zijn.
 11. Ergens begin december moest ik een keer tanken (zal eens niet zo zijn met een jeep) kom ik terug van het betalen start ik hem. doet ie het maar op 5 cilinders. Had ik al een keer vaker gehad toen ging het met een keer aan en uit zetten goed en deed ie het weer op zes. Niet deze keer. Op 5 poten met aanhanger naar huis. Thuis gekomen nog e.e.a. geprobeerd maar gaan verbetering. Enige dagen later samen met Bastiaan nog gekeken en tot de conclusie gekomen dat de ECU defect was. Wat hebben we allemaal gedaan, bobines gewisseld draden door gemeten. met een losse bougie in de bobine proberen, allemaal negatief resultaat. Via EBAY een "nieuwe" gekocht. Weekje nadien was die binnen schroef hem erin starten lopen na 3 sec sloeg ie af. Ik kon in die 3 seconden al wel horen dat ie op 6 poten liep dus dat probleem leek met de nieuwe ECU wel verholpen. Het resterende probleem sleutel herkenning. Vervolgens de dealer gebeld om die ECU in te leren maar dat is allemaal nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk terecht gekomen bij een bedrijf in den Bosch (Ktronic). Daar de 2 computers SKIM module en sleutel heen gebracht. Vrijdag kwam hij met de computers bij me langs had hij nog het probeem dat de computer en de SKIM niet synchroniseerde, heeft dus alles weer mee genomen. Van het weekeinde heeft ie nog wat gedaan met de ECU en vandaag kon ik alles weer halen. ECU gemonteerd en de motor doet het weer naar wens.
 12. Vanochtend een rondje gereden, de torque pro app aangezet, heb het idee dat ie de regeling wat rustiger verloopt dan met de oude sensoren. Ook de stationair loop is wat rustiger. Vermoed dat de operatie geslaagd is.
 13. Aan de linkerkant zit heel veel "zooi" het diff en het stuurhuis, kunt dus de stekker alleen vanonder de auto aan de achter zijde benaderen. De uitlaat loopt links ook net iets anders dan rechts (uiteraard ongunstiger) verder zit er nog de startmotor. De ruimte is dusdanig krap dat je daar niet bij kunt. Rechts kun je met twee handen naar de stekker links niet. Maar het is te doen.
 14. Heb de voorste lambda sensoren vandaag vervangen. Leek een ogenschijnlijk eenvoudig klusje. De rechter sensor was ook eenvoudig. De linker sensor had wat meer voeten in aarde. Voor de linker was het noodzakelijk de aandrijf as te verwijderen anders kon je niet met de sleutel bij de sensor komen. Sensor ging redelijk makkelijk los. Vervolgens moest de stekker los, daar kon ik dus niet bij komen. Stekker ligt bovenop de motorsteun. Vanaf de boven zijde niet te bereiken. De oplossing was het los maken van het diff en deze achterover kantelen. Dit gaf net genoeg ruimte om bij de de stekker te komen. Deze los gefriemeld. Nieuwe sensor erin, stekker weer met 1 hand vast gemaakt. Vervolgens alles weer terug gebouwd, dus diff weer vast en de aandrijfas gemonteerd. Morgen test rijden Wel jammer dat zoiets simpels zoveel tijd moet kosten.
 15. Heb een paar weken geleden mijn KJ met 2" verhoogd door het plaatsen van langere coils. De uitgaande veerweg is verder niet gewijzigd dus slangen lang genoeg. De wegligging is wel verbeterd, met de originele veren zat de auto bijna aan het einde van de veerweg, zeker met een aanhanger. Zeker geen spijt van.
×
×
 • Create New...