Jump to content

keesg

Forum member
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by keesg

 1. Zeer nette Jeep Cherokee 3.7 V6 automaat "Renegade" uitvoering! APK t/m 27-07-2025 Vraagprijs €4950,- · 3.7l V6 Automaat · Bouwjaar 2006 · 273000 km · LPG G3 onderbouw (originele benzine tank beschikbaar) . voorzien van een klepsmeer systeem · 2” verhoogd · LED koplampen · Verstralers op dak · Mistlampen op bumper · Kenwood DAB+ radio /carkit / bluetooth · Airco · Cruise control · Afneembare trekhaak (trekgewicht auto 3360 Kg ) · Wegenbelasting €184,- / maand · Leren bekleding · Rolhoes kofferbak aanwezig · Getinte ramen achter · Rubberen vloermatten · Nieuwe remklauwen blokken en remschijven + handremvoering achter (augustus 2023)
 2. Caravan te koop Kenmerken Ledig gewicht: 732 kg Laadvermogen: kg GVW: 1050 kg Aantal slaapplaatsen: 2 Kenteken: WG-76-YN Opties en accessoires Buitenlamp Cassettetoilet Dakluik 2x Groot bed Kachel Koelkast Luifel Middenkeuken Schokbreker Stabilisator Toilet Rondzit Mooie Beyerland Quartz 400/2 Caravan in goede staat voor zijn bouwjaar. Zo goed als nieuwe kussens (2020) Nieuwe waterleiding (2021) Banden vernieuwd, 2 jaar oud Caravan staat volledig binnen caravan met luifel Nieuwe kraan in spoelbak (2021) · Nieuwe pvc vloer (2021) Nieuwe interieurverlichting (2021) Stopcontact aan buitenzijde caravan Minpuntà vriesvak in koelkast sluit niet meer goed (op dit moment doen we dat met duc-tape) indeling - voor rondzit nieuwe kussens rolluiken hor en verduistering - achter toilet ruimte met cassette toilet -Achterkeuken met koelkast en spoelbak en gasfornuis
 3. Der zit een temperatuur sensor in de bak zie bovenstaande afbeelding (dit is in een 2006 KJ)
 4. Het kan ook nog de temperatuur sensor zijn, als die denkt dat de olietemp onder de 30 graden F zit ( is 2 graden celsius) dan werkt de overdrive en lockup ook niet. ik weet ook niet in hoeverre je daar een foutmelding op krijgt, als ie een temperatuur blijft geven.....
 5. Op en neer is toch ruim 2000 km, als je zo al een hele tijd rijdt dan zal ie die 2000 ook wel doen. Van de andere kant het is wel een heel eind en als ie daar ergens helemaal dienst weigert dan zou ik ook niet blij zijn. Olie en een filter is het werk opzich niet.
 6. Ik had al een tijdje last van trillingen in de auto (KJ 2006). Deze begonnen bij de 40 en hielden aan tot de 80 a 90. De trilling werden de afgelopen weken steeds erger. Het was een hoog frequente trilling dus geen onbalans in de wielen. Bij een beetje fanatiek optrekken was de trilling ook erger dan wanneer je dat doet met een zacht voetje. Daarom de auto maar eens op de brug gezet om eens te kijken. Op de kruisjes zat geen speling. Op advies het achterste rubber van de bak eens gecontroleerd, zat ook geen beweging op. Op enig moment viel me wel op dat de twee rubbers in de bovenste draagarm niet zo best meer waren. Twee nieuwe rubbers besteld. Gister deze vervangen. Dit is niet zo'n dramatische klus is in een uur of 3 te doen. Op Youtube staan diverse filmpje hoe je dat A frame eronder uit krijgt. In tegenstelling tot de filmpjes haal ik niet de pen van de kogelkop uit zijn steun maar ik demonteer de hele steun van het diff. Voor het vervangen van de bussen is een pers wel aan te raden. Vandaag een testritje gemaakt, wat schetst mijn verbazing, de trillingen zijn weg. Conclusie slechte rubbers veroorzaken ook trillingen in de auto. De ouder rubbers waren echt wel slecht je kon de binnenbus met de hand bewegen, bij de nieuwe bussen was er geen beweging in te krijgen. Doe er je voordeel mee.
 7. De twee rails hingen aan een best lange steun boven het blok, slangetjes allemaal even lang volgens de spec van de leverancier dat ging perfect. Boven de intake manifold is het zeer druk met van alles. Lucht inlaat slangen etc. maar het probleem is opgelost doet het perfect
 8. Vandaag ritje Almere op en neer 260 kilometer. Verbruik 1 op 6,5. Motor loopt perfect. 🙂
 9. het is natuurlijk ook niet zo dat iedere installatie kapot gaat, gelukkig niet.... 🙂
 10. En als je dan onderbouw heb dan geeft dat direct een hoop werk. Tevens een dure reparatie. Als je een verdamper installatie hebt dan kun je zelf nog evnt de verdamper wel vervangen voor een andere.
 11. Ik heb nu netto 50 liter onder de KJ, dan sta je idd vaak bij de pomp, maar 75 liter benzine is ook zo op. Dat is dan €35 euro vs €130. Wil geen tank in de auto moest eronder tja dan is het een kleinere tank. Voor wat het klepsmeer systeem, ik heb het er bij mij inzitten. Kost denk ik 60 euro aan van die olie per jaar die kosten neem ik maar voor lief.
 12. Voor een gasinstallatie kun je geen bestaande tank overnemen. De gasvoerende leidingen zoals vulsslang en de leiding van de tank naar de verdamper mogen ten tijde van montage niet ouder zijn dan 2 jaar. De tank staat volgens mij 10 jaar voor. Verder moet je bij de tank een tankcertificaat hebben. Verder wil je de wegenbelasting voor G3 gaan betalen. Hiertoe moet er een G3 certificaat afgegeven worden. Dit certificaat wordt afgegeven door de leverancier van de installatie en staat ook op kenteken. Het is dus niet zondermeer mogelijk een installatie over te zetten van de ene naar de andere auto zonder medewerking van de leverancier (dit is meestal niet de inbouwer maar echt de fabricant van de installatie) Ik heb zelf in april 2019 een installatie in laten bouwen in een KJ. De kosten hiervoor waren ca €2400,= . Dit is dan voor de installatie incl gastank en een vervangende benzinetank, verder heb ik de auto uit laten rusten met een klepsmeer systeem. Dit zat ook bij de prijs in. Deze installatie heb ik eind vorig jaar uit die auto gehaald en nu ingebouwd in eenzelfde auto dat G3 certificaat heb ik kunnen regelen gelukkig. Dit zelf inbouwen wil je het een beetje netjes doen is een dag of 4 werk zonder ervaring 😞 Bij een grand kunnen ze een ringtank in plaats van het reservewiel leggen. Dit is goedkoper dan de onderbouw combi van mijn KJ. Daar staat tegenover dat het wellicht een v8 is dus de installatie onder de motorkap is iets duurder. Maar qua rijden kan ik het aanraden, scheelt idd ruim €1,= de liter zeker de moeite waard. Succes
 13. Vandaag vol goede moed naar de pomp. Lpg station in Oirschot was defect, dus naar moergestel. Daar getankt en rijden maar. Eerst effe een rustig stukkie opgezocht, je weet maar nooit. Overschakelen op gas...., der kwam me toch berg kabaal binnen. Had prachtige steuntjes gemaakt voor de ventielen, die gemonteerd aan de firewall. Wist alleen niet dat die klepjes zo'n kabaal maken, resoneert dus. Had op die manier dus 2 6 cilinders onder de motorkap. Thuis gekomen de ventielen anders gemonteerd en nu zijdezacht. Ben der blij mee.
 14. Het is bijna zover, nog een paar draadjes solderen en dan is de LPG installatie klaar. :-). Omdat ik de wens had de originele afneembare trekhaak te behouden heb ik besloten een iets kleinere lpg tank te monteren (netto 50 Liter) en zelf een vervangende benzine tank te ontwerpen. De vervangende tank van de vorige auto zat op een centimeter na tegen het diff deksel, ook hier is rekening mee gehouden in de nieuwe installatie. De inhoud van de vervangende benzine tank is nog steeds ca 34 liter, gelijk aan de installatie in mijn vorige KJ. De vul aansluiting heb ik nu achter gemaakt ipv aan de zijkant, het maakt dan niet uit aan welke zijde van pomp ik ga staan. Al met al best geslaagd tot nu toe, al is het wel een hele klus. Morgen de computer monteren en het bedien kastje naar binnen brengen. En dan denk ik voorzichtig aan een proefrit.....
 15. Ik denk het niet, die geupdate software moet dan in bezit zijn van de persoon die de ECU programmeert. En dat is al redelijk auto specifiek. Denk dat je dan naar de dealer moet, alleen die staan zo ver van de oudere auto's af. Met een auto van een jaar of 2 a 3 kun je daar nog wel terecht, met een oudere zoals mijn KJ (17 jaar) beginnen ze toch wel te stotteren. Heb in eerste instantie de dealer gebeld, ja uh kijk weet je , misschien moet je iemand zoeken die de ECU code vrij kan maken, wij kunnen dat niet. Dus ingeval van oudere auto's moet je toch andere kanalen zoeken.
 16. Het schijnt dat die Motorola ECU's sowieso niet de makkelijkste zijn.
 17. Ergens begin december moest ik een keer tanken (zal eens niet zo zijn met een jeep) kom ik terug van het betalen start ik hem. doet ie het maar op 5 cilinders. Had ik al een keer vaker gehad toen ging het met een keer aan en uit zetten goed en deed ie het weer op zes. Niet deze keer. Op 5 poten met aanhanger naar huis. Thuis gekomen nog e.e.a. geprobeerd maar gaan verbetering. Enige dagen later samen met Bastiaan nog gekeken en tot de conclusie gekomen dat de ECU defect was. Wat hebben we allemaal gedaan, bobines gewisseld draden door gemeten. met een losse bougie in de bobine proberen, allemaal negatief resultaat. Via EBAY een "nieuwe" gekocht. Weekje nadien was die binnen schroef hem erin starten lopen na 3 sec sloeg ie af. Ik kon in die 3 seconden al wel horen dat ie op 6 poten liep dus dat probleem leek met de nieuwe ECU wel verholpen. Het resterende probleem sleutel herkenning. Vervolgens de dealer gebeld om die ECU in te leren maar dat is allemaal nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk terecht gekomen bij een bedrijf in den Bosch (Ktronic). Daar de 2 computers SKIM module en sleutel heen gebracht. Vrijdag kwam hij met de computers bij me langs had hij nog het probeem dat de computer en de SKIM niet synchroniseerde, heeft dus alles weer mee genomen. Van het weekeinde heeft ie nog wat gedaan met de ECU en vandaag kon ik alles weer halen. ECU gemonteerd en de motor doet het weer naar wens.
 18. Vanochtend een rondje gereden, de torque pro app aangezet, heb het idee dat ie de regeling wat rustiger verloopt dan met de oude sensoren. Ook de stationair loop is wat rustiger. Vermoed dat de operatie geslaagd is.
 19. Aan de linkerkant zit heel veel "zooi" het diff en het stuurhuis, kunt dus de stekker alleen vanonder de auto aan de achter zijde benaderen. De uitlaat loopt links ook net iets anders dan rechts (uiteraard ongunstiger) verder zit er nog de startmotor. De ruimte is dusdanig krap dat je daar niet bij kunt. Rechts kun je met twee handen naar de stekker links niet. Maar het is te doen.
 20. Heb de voorste lambda sensoren vandaag vervangen. Leek een ogenschijnlijk eenvoudig klusje. De rechter sensor was ook eenvoudig. De linker sensor had wat meer voeten in aarde. Voor de linker was het noodzakelijk de aandrijf as te verwijderen anders kon je niet met de sleutel bij de sensor komen. Sensor ging redelijk makkelijk los. Vervolgens moest de stekker los, daar kon ik dus niet bij komen. Stekker ligt bovenop de motorsteun. Vanaf de boven zijde niet te bereiken. De oplossing was het los maken van het diff en deze achterover kantelen. Dit gaf net genoeg ruimte om bij de de stekker te komen. Deze los gefriemeld. Nieuwe sensor erin, stekker weer met 1 hand vast gemaakt. Vervolgens alles weer terug gebouwd, dus diff weer vast en de aandrijfas gemonteerd. Morgen test rijden Wel jammer dat zoiets simpels zoveel tijd moet kosten.
 21. Heb een paar weken geleden mijn KJ met 2" verhoogd door het plaatsen van langere coils. De uitgaande veerweg is verder niet gewijzigd dus slangen lang genoeg. De wegligging is wel verbeterd, met de originele veren zat de auto bijna aan het einde van de veerweg, zeker met een aanhanger. Zeker geen spijt van.
 22. Diverse aandrijf assen te koop aandrijfas voor. van een XJ 1992 (gereviseerd 2018) aandrijfas achter van een XJ 1992 aandrijfas achter van een Wrangler YJ 1992 vp € 50 per stuk
 23. Ik gebruik de fulltime 4x4 regelmatig bijvoorbeeld als ik met een aanhanger rij. De aandrijfkrachten verdelen dan over voor en achter. Nu viel het mij recent op dat zodra ik de fulltime inschakelde dat ie begon te rammelen. Zodra ik hem uitschakelde was het rammelen weer weg. Was in eerste instantie bang voor de tussenbak. Auto op de brug gezet en daar constateerde ik behoorlijk wat speling op de homokineet aan de tussenbak zijde. Vanmiddag is het er dan van gekomen en heb ik de homokineet vervangen. Is een klusje van een uurtje of anderhalf. Cardanas er tussen uit. Dan de sluitplaat eraf tikken seger ring los en dan schuift de koppeling zo van de as.Nu bleek dat de afdicht hoes helemaal los gescheurd was. Het binnenwerk helemaal uitgedroogd. Vervolgens de nieuwe erop gezet, gevuld met vet. Sluitplaat erop en vervolgens met de bijgeleverde boutjes de koppelings helften samen getrokken. Cardan as weer gemonteerd en het gaat weer geruisloos. :-)
×
×
 • Create New...