Spring naar bijdragen

remmen verbeteren?


crosserke
 Share

Recommended Posts

hey, ik heb een wrangler 4.0L van 1992, hij is opgehoogd en grote banden, nu het probleem is dat hij met die grotere banden slechter remt en de jeep wordt voornamelijk gebruikt om een aanhangwagen mee te trekken voor naar de autocross, dus zijn remmen wel belangrijk.

Weten jullie een manier om de remmen te verbeteren op een relatief goedkope manier?

Bestaat er zoiets als zachtere remblokken waardoor hij meer grip heeft? Wij rijden toch maar een 1000 kilometer per jaar, dus de eventuele extra slijtage is niet zo erg.

Wie weet een oplossing?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

je kunt ook TRW Extreme Performance Power Stop Brake Pads kopen

Kosten in usa usd 36,95 Ik heb net een grote bestelling weg als je ze wilt laat ik ze mee komen. Komt je met alles erop en eraan ongeveer of € 50

Moet je wel snel zijn de remschoenen van TRW kosten usd 24,95

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welk merk heb jij dan of onderdeelnr? want kan er niet direct een merk op de site vinden?

De remmen zijn gelijk als de grotere merken(volgens de leveranciers), wat voor merk dat is weet ik niet. Het gaat erom waarvan ze gemaakt zijn en dat ze een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Meer informatie moet je van hun site kunnen halen, anders kun je morgen overdag bellen.

Ik kan alleen voor mijzelf spreken en ik heb de remblokken/schijven rondom vorige jaar oktober vervangen en ze werken naar behoren. Er zitten geperforceerde gaten op de schijven voor betere warmte afvoer en het materiaal van de blokken zijn van een hoog materiaal. Ze voelen zacht aan maar zijn ook weer niet te zacht en slijten niet snel. Heb er ongeveer 25000km vanaf dat ik ze eronder heb zitten en dat is ongeveer kleine 5 maanden. Laatst heb ik nog gecheckt en ze zijn nog in goede staat de schijven en zowel de remblokken. Ook met dit weer heb ik vaak moeten remmen vanwege gladheid de ABS werkt goed in combinatie met mijn remschijven/blokken.

Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het wel, succes verder en ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

alvast bedankt voor je reactie, is de remkracht ook beter geworden bij noodstops sindsdien je ze hebt geplaatst?

Ik heb maar 1 keer een noodstop gemaakt met de nieuwe remblokken en dat werkt wel zoals je ziet ben ik er nog en geen schade aan de auto overgehouden oid

De oude remblokken hadden last van fading en lawaai en trekken naar 1 kant toe. Wat ik wel had vandaag nog is want het is ontzettend glad buiten dat die met ABS lekker in spoor blijft dus niet naar links of rechts ging trekken en dat naar 5 maanden rijden en 25000 km.

succes met het verder uitzoeken, Maar 1 ding is zeker je kunt overal op bezuinigen en mooie accesoires gaan kopen maar de remmen blijven voor mij het belangrijkste of je wil of niet je zult toch een keer moeten stoppen goedwils of kwaadwils.

Dus bezuinig NOOIT op je remmen en ik spreek uit ervaring heb nl overleefd en enkele weken in de vernieling gezeten en gelegen. 1 keer maar nooit weer!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Vandaag bij mij vooraan nieuwe blokken erop gezet van het merk Brembo, tja die zijn dus ook leverbaar voor een XJ en heb er intussen alweer bijna 100 km mee gereden en ja die dingen remmen echt wel fijner als die Lucas blokken, de prijs is wel ietsjes hoger ongeveer 80 euro maar gewoon op de hoek van de straat te bestellen bij de automaterialenzaak en dat in ons kleine Vught.

Alleen hoop ik nu dat ze wel wat langer mee gaan want de vorige set Lucas blokken hebben de 11 maanden niet gehaald ohmy.gif en niet zo gek lang geleden achter ook de zaak vervangen met Crown schoenen maar da's ook bras want vandaag me mudbanden eraf gehaald dus tevens de achterremmen eens nagekeken en tot mijn verbazing ook alweer een heel aan het einde van hun latijn.

Dus daar ga ik ook maar eens een alternatief voor zoeken.

Ik moet je wel eerlijk vertellen dat de mijne heeeeeeel veeeeeeel terrein ziet en blijkbaar slijten de blokken daar sneller van.

Maar het rempedaal staat nu weer lekker op zijn plaats, en voelt echt lekker stevig aan als ik rem.

Je voelt hem nu echt grijpen, ik ben alleen benieuwd hoe lang het duurt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...