Jump to content

code P0471 uitlaat druk sensor


Recommended Posts

Hallo, ik heb een CRD die geen kick down meer heeft en heel weinig power. Als ik het contact even verbreek onder het rijden dan ging het eerst weer een maand goed maar nu inmiddels maar enkele ogenblikken:(
De foutcode via mn OBD is P0471 'Exhaust Pressure Sensor "A" Circuit Range/Performance'.
Die sensor (A0091535028 inmiddels opgezocht) kan ik zelf vervangen, vrij makkelijk zelfs, maar mijn vraag is nu; Hoe weet ik of het aan de sensor ligt of daadwerkelijk een probleem met de motor? Is zo'n sensor door te meten? Mag ik de stekker vd sensor er even uittrekken en een stukje rijden of juist kort sluiten? Of sloop ik dan iets?

Graag jullie advies, dank alvast!
Daan
PS ik woon in FR en kan niet even naar een Jeep garage :(

Link to comment
Share on other sites

Als je sensor stekker eruit trek, geeft hij waarschijnlijk een foutcode. Er zal niet direct iets kapot gaan. 

De sensor zelf is lastig door te meten, je weet namelijk niet welke waarde hij moet zijn. Je kan m met de nieuwe vergelijken, of wellicht geeft een FSM hier meer info over.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

vandaag de nieuwe sensor er in gezet. Accu half uur losgekoppeld. Nog hetzelfde, code blijft zichtbaar in OBD, is dus niet gereset. In de app resetten kan, als ik de premium versie koop. Jeep rijdt nog steeds in 'veilige modus' snel doorschakelen en niet boven de 3000 toeren en geen kick down.... Onder het rijden contact even uit/aan gaat hij heel even weer als een speer maar direct daarna weer in 'slome modus'
Wat nu? Premium kopen om die code p0470 te resetten? Doettie het dan wel weer normaal??? Hulp graag !!

Link to comment
Share on other sites

Probleem opgelost!!!
Dank OIIIIO Ruud maar Friesland is hier 1500 km vandaan :( maar het probleem is opgelost. Ik had ook nog P1270 en P2015 en dat was het bekende probleem met de swirlmotor. Ik heb een weerstandje van 4,7K in de connector gezet in de middelste twee gaatjes, (weerstand staat nog niet op de foto), klaar.
Hij rijdt weer als een speer, 100km/uur in 8 seconden (ongeveer) lekkere kick down, ben helemaal blij! Die air intake is een bekend probleem, ik heb ook die rubber seal vervangen maar kreeg weer een oranje opgestuurd uit NL. Ik moet uitzoeken wat nou de echte goeie vervanger is en die er inzetten want hij blijft daar een beetje olie lekken. Als iemand weet welke ik waar moet bestellen graag! Dank voor jullie reactie! 

IMG_6473.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...