Spring naar bijdragen

Verlichting Wj


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Net weer terug van 4 weken Zuid Afrika en 4 weken lekker rijden in onze GC WJ. Met inderdaad 1 ding : het licht. Beter : het niet aanwezig zijn van goed licht. Nu had mijn GC inderdaad koplampen met haakse aanlsuitingen maar de vernieuwde unit (de oude was binnenin geheel verweerd) heeft alleen plaats voor de rechte aansluiting. Nu heeft onze rechtsgestuurde Jeep wel degelijk 'gewone' Europese lamp units (ondanks links rijden. Is gechecked en dubbel gechecked via de dealer hier : hulde voor de service werknemers van ten back Doetinchem!!!) maar 'dus' ook slecht licht. Is een xenon-ombouw inderdaad makkelijk te doen? Want in de aangekochte lamp unit zat een heel vreemd lampje (rechte aansluiting met ernaast een soort isolator. Werkte dus ook niet).

De originele stekkeraansluiting is niet meer aanwezig (wel de losse onderdeeltjes. De stekkers waren kennelijk al eerder losgeknipt).

Ben 'in' voor alle oplossingen die mij beter zicht geven op de gatenkazenwegen in ZA!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja R-W, ik heb die setjes even bekeken. Omdat alles kunststof is aan de lampen zat ik een beetje, als eerder aangehaald in dit treintje, met de warmte ontwikkeling. Maar daar hoef mje dus niet bang voor te zijn blijkbaar. Naast een bullbar met schijnwerpers lijkt me dit idd de  minst slechte oplossing voor niet al te gek veel geld. Ga ik maar een weekje eeder als mijn echt genote naar ZA (oh oh wat een straf ;-D ) om dit eens in orde te maken.

En dan het radio probleem nog.......(die werkt niet meer goed, alleen links achter heb ik nog geluid)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jurjen ik benijd jou, rond rijden in Zuid-Afrika met een grand cherokee, als alles mee zit gaan wij in februarie naar Zuid-Afrika :D  alleen jammer dat ik mijn cherokee niet mee kan nemen   :no:

Omdat wij al diverse keren naar ZA gingen en een (hoge/4x4) auto huren duur is hebben wij onze auto hier verkocht en daarginds een 4x4 gezocht. De GC die we  hebben is nu 13 jr en 225000 km oud maar zier er nog om door een ringetje te halen. Alleen de verlichting is dus waardeloos en de radio werkt niet mee goed (alleen achter nog 1 speaker die het doet). Maar verde ris het SUPER met zo;n wagen. De Sani Pas gereden die alleen (wettelijk!) toegankelijk is voor 4x4's, Kruger tijdens giga regen en doorwadingen tot 1/2 wege de deuren, etc.etc. Ding geeft geen krimp (hoewel pp de Sani Pas een trotsblok de protectorplaat van de midden diff en kleun heeft gekregen wat mbv een brug en een breekijzer weer in notime gefixed was). Hij is alleen wel duur in onderhoud want de Jeep dealers daar weten ook dat er alleen 'rijke' mensen in zo'n wagen rijden.....Verder gaat-ie nooit meer weg daar want a) je krijgt er niks meer voor (ook in ZA wordt de benzine duurder en duurder en zie je steeds meer kleine(re) autootjes) en B) waar vind je voor dat geld nog een lekkere luxe, stille, comfortabele en ruime 4x4? Nee, wij zijn er h

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...