Spring naar bijdragen

WJ 2.7 CRD start niet meer koud


Recommended Posts

Hey Iedereen,

Even wat meningen sprokkelen:

Enkele dagen geleden startte mijn WJ 2.7CRD niet meer. Pechverhelping gebeld, zij kregen hem gestart met startpiloot. Vervolgens naar de dealer gereden, daar hebben ze gisteren de tweede injector vervangen. Kostprijs: 571 euro. Vanmorgen start hij weer niet meer. Vervolgens weer gestart met startpiloot en hij is nu opnieuw bij de dealer. Krijg zonet telefoon dat ze ook de derde injector willen vervangen, maar indien dit het probleem niet zou verhelpen wordt dit niet aangerekend.

Jullie meningen/ervaringen?

Bedankt!

Jan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zou eerst even lek test doen is 15 min werk zo weet je welke verstuiver er verrot is

inplaats van zo maar vernieuwen zoon ding kost 250 euro

als hij niet aan slaat en met startpiloot of remreiniger wel dan zijn er meer verstuivers verrot of real druk sensor rubbertje

en gloeibougies kunnen ze ook zo op stekker testen kost je ook 15 min

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...

Nog even een update van de gebeurtenissen:

Ik heb die tweede injector destijds ook laten vervangen. In totaal dus op een week tijd 1300 euro naar de dealer gebracht.

Het probleem is een tweetal weken geleden teruggekeerd. Diagnose van de dealer na lektest: injector nr 4 ook stuk. Deze is moeilijker te bereiken (injectoren 4 en 5 steken onder de carrosserie) en men moet hiervoor de motor laten zakken. Ik heb deze ingreep dus maar weer laten uitvoeren.

We hebben dan afgesproken om ineens ook één van de eerder vervangen injectoren op positie 5 te plaatsen zodat de motor er niet meer uit moet als er nog eentje stuk zou gaan. Nu hebben ze die vijfde er niet uitgekregen zonder te beschadigen (zat moervast). Gevolg: injectoren 4 en 5 moesten vervangen worden.

Intussen is men er twee dagen aan bezig bij de dealer, en komende dinsdag zou hij klaar zijn. Dat wordt weer een leuk factuurtje. Er blijft dan nog 1 injector over die mogelijk stuk kan gaan. Bang afwachten dus...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

weet dat het een ouder topic is maar;

anders even stekker van de injector af en dan weer goed opdrukken. Heb paar maanden geleden probleem gehad daarmee. 's avonds naar het werk en na 12 uur nachtdienst in de auto en slecht en kuchje. draaide goed over op de starter maar verder niets. foutcode no2 injector. Na 2 dagen van kan dat nou??? stekker eraf, weer erop en sindsdien geen problemen meer gehad. Blijf erbij, de Merc is een sterke economische motor maar toch veel minder gekkigheid met de 242.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...