Jump to content

IrishZJ

Forum member
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

IrishZJ last won the day on March 31 2013

IrishZJ had the most liked content!

About IrishZJ

 • Birthday July 25

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Rotterdam

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1999

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

IrishZJ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. er zit een klein lek in de pomp voor de stuurbekrachtiging.
 2. Te koop aangeboden Grand Cherokee WJ 1999. APK 24/02/2015. 236500KM. Nette auto, maar zoals elke Jeep moet hier ook wat aan gebeuren. Vraagprijs 2250 (onderhandelbaar). 06-25362411
 3. Hallo Paul, Ik ben op moment meer op zoek naar een standard Jeep voor dagelijks gebruik, met zo'n stuk speelgoed komt er weining meer van het normale leven! bedankt voor je reactie
 4. Te koop gevraagd: XJ laatste model of WJ met de 4.0 motor. Ik heb geen interesse in andere motoren tenzij je hem gewoon will afgeven Benzine of LPG kan allebei, de Jeep moet wel een APK hebben. Zal er gelijk bij zeggen dat ik het niet aan m'n geefklieren heb, dit voor de mensen die geloven dat Jeeps van goud worden gemaakt. Ik koop liever van prive dan van dealers die hier op dit geadverteerde auto's kopen en dan de prijs bijna verdubbelen. Laat de aanbiedingen nu maar binnen stromen!!
 5. werken de blenddoors beter of langer wanneer je offroad gaat? :-)
 6. de 3.1 heeft dezelfde koppen als de 2.5 diesel. Die staan er nogal bekend om te scheuren, dan treed koelvloeistof tot verbrandingskamer toe en krijg je witte rook. Ze worden regelmatig op ebay.de aangeboden voor 250 euro/stuk. dan komt pakking nog daarbij. Ze zijn zeker niet allemaal kapot en ze kunnen individueel vervangen worden. 3 dagen en 1500 lijkt mij vrij veel.
 7. de motor weigerde te starten. toen die eenmaal wel sarte voorzichtig even stukje gereden op de luchthaven. Dan alles af en weer starten stukje rijden,lichtje aan. Afgezet en 3 maal gestart zonder licht en dan gaan rijden. Heeft waarschijnlijk de diagnostics ge-reset en heb sindsdien geen problemen meer gehad. Met sleutel diagnotics gelezen, maar geen codes. Uitgelezen met de OBD2 en ook niets. Min scanner kan alle 5 protocols lezen en foutmeldingen verwijderen. Als de auto in de noodloop blijft gaan zal er toch ergens een fout zitten. Het vervelende is dat dit iets kan zin dat echt vervangen moet worden of dat er ergens (net als bij mij) een los of slecht contact zit. Het eenvoudigste is om te zoeken in circuit waar de foutmelding vandaan komt. Heb je met zekerheid vastgesteld dat alle injectors werken? Het probleem dat ik gehad schijnt een bekend probleem te zijn bij de mercedes motor/drijflijn. Een aantal eigenaren hier in Oostenrijk hebben vergelijkbare problemen gehad. Niemand heeft echetr een plausibele verklaring waarom een injectorfout resulteert in een autobak fout. Punt 2: olie controleren in de bak, het is zogenaamde longlife olie, maar met elke autobak, als het niveau daalt of de olie verbrand gaan ze slecht of niet schakelen.
 8. Ik heb een paar maanden geleden problemen gehad met een van de stekkers op de injector wwarbij ik natuurlijk de foutcode kreeg voor de injector en code 0702, transmission control module, die het enginelicht deed branden. Na wat aan het achterhoofd krabben, stekker van de injector gehaald en met wat moeite weer aangesloten, beide foutcodes verdwenen en sindsdien eigenlijk geen problemen meer gehad. Beide codes kwamen van het onboard diagnotisch systeem, niet van eem scanner.
 9. Als de bak in noodloop gaat zou je toch een foutcode moeten krijgen die je kan uitlezen via het onboard systeem. Sleutel in het kontakt, paar aan en uit draaien zonder te starten en dan aan laten zonder starten. De codes komen of op de kilometerteller of op het display for the aircon. Als ik het me goed herinner zou het een 07xx code moeten zijn als het aan de bak ligt. OBD2 zou de code altijd moeten kunnen lezen(let wel: er zijn 5 verschillende protocols), maar je hebt waarschijnlijk een DRB nodig om de foutcode te verwijderen. Als er echt een harde fout in het systeem zit komt gelijk bij de eerste start na verwijdering de fout terug. In dat geval zal het moeilijk of onmogelijk zijn om de computer te re-setten door het uitdraaien van motor/contact of loskoppelen batterij.
 10. Back to Grand Cherokee (ZJ & WJ) Technisch Forum , meneer heeft waarschijnlijk meer kans in het KJ forum, ongeacht waar hij vandaan komt en of zijnn nederlands goed is?
 11. wel grappig....maarrrrrr 2.8 cherokee??
 12. weet dat het een ouder topic is maar; anders even stekker van de injector af en dan weer goed opdrukken. Heb paar maanden geleden probleem gehad daarmee. 's avonds naar het werk en na 12 uur nachtdienst in de auto en slecht en kuchje. draaide goed over op de starter maar verder niets. foutcode no2 injector. Na 2 dagen van kan dat nou??? stekker eraf, weer erop en sindsdien geen problemen meer gehad. Blijf erbij, de Merc is een sterke economische motor maar toch veel minder gekkigheid met de 242.
 13. rekbout moet altijd vervangen worden. er staat een bepaalde torque voor(ik zal het op moeten zoeken) + daarna 90 graden verder aandraaien. Dit laatste rekt the bout op. Je kan je vast voorstellen als dat nogmaals gedaan wordt met dezelfde bout dat er dan niet genoeg torque op de bout staat omdat ie al eens opgerekt is. Een enkele keer krijg je weleens maatgeving in de boeken waarbij de bout dan binnen bepaalde lengtematen moet liggen. http://www.ebay.de/itm/INJEKTORAUSZIEHER-INJEKTORWERKZEUG-MERCEDES-BENZ-DB-CDI-/200675211334?pt=Spezielle_Werkzeuge&hash=item2eb92cb846 het hammerblock is wat licht, maar je kan altijd een iets zwaardere gebruiken.
 14. Op Ebay.de zijn regelmatig gereviseerde injectoren(€99 te koop en nieuw rond €220. Vergeet niet dat er een specialle adapter benodigt is om de injectoren uit het blok te trekken, tevens heb je nieuw bouten nodig voor de montage. http://www.ebay.de/itm/Einspritz-Injektor-Jeep-Grand-Cherokee-II-2-7-CRD-4x4-/220911698061?pt=DE_Autoteile&hash=item336f5d008d
×
×
 • Create New...