Spring naar bijdragen

jeep valt spontaan uit


Recommended Posts

nou had gehoopt dat de storing weg was maar gisteren had ik hem weer na ongeveer 65km in 1keer uit ff wachten en hij deed het weer na 12km weer uit en ff wachten en hij deed het weer thui met een simpele obd2 tester computer uitgelezen geen storingen gevonden denk er over om de cranckshaftpositionsensor te vervangen weet iemand of dat een beetje te doen is zelf?anders zal ik mischien toch de brandstofpomp moeten vervangen maar dat lijkt me niet zo,n makkelijk klusje dus hoop maar dat het met die sensor opgelost is mvgr dok

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zo vandaag de crankshaftpositionsensor vervangen was makkelyk klusje met dank aan de haynesbybel nou maar hopen dat de storing over is anders wordt het toch brandstofpomp vervangen heb hem by carwholeparts inde usa voor knap prysje gezien heeft iemand mischien ervaring met die zaak??in amerika ofdat dat betrouwbaar is?ben niet zo erg internethandig! Bvd en met vrgr.dok

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 10 months later...

moge jeepers

het heeft ff geduurd maar afgelopen week brandstofpomp+filter laten vervangen en wat blijkt gisteren na ong.35km zonder enige waarschuwing weer uitgevallen na even wachten starten en nix meer aan de hand tot bestemming was niet ver meer auto heeft 6uur stilgestaan(inde volle zon)terug na ong 20km weer uitgevallen ff wachten en toen na 10km weer uit en kon toen net thuis komen heb dus cps sensor relais brandstofpomp+autoshutdown tankdop brandstofpomp+filter vervangen en het is nog niet over het lijkt wel tovernarij obd2 tester geeft ook geen storing aan iemand mischien nog een idee wat het kan wezen???

mvgr dok

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog steeds? :)

Het nadeel van bijvoorbeeld een los contact van een sensor zou kunnen zijn dat je alléén de foutmelding krijgt als hij ook daadwerkelijk net is stilgevallen..

Heb je al eens alle (echt alle) contacten en draden bekeken en eventueel schoongemaakt? Vooral die rond de pcm/ecu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dus eigelijk gewoon de OBD2 scanner gewoon mee nemen, en als ie stil valt er meteen aan hangen. Dat bedoel je toch Kameel?

exact.

Ik weet niet in hoeverre dat in het geheugen blijft staan.. anders zou de ecu zelf nog wel eens het probleem kunnen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

oke dat zal ik eens proberen alleen vreemd alstie uitgevallen is en je probeert vrij snel weer te starten hij wel aanslaat maar danteweinig benzine krijgt wacht je een paar minuten dan draaidtie vanouds en merk je er nix meer aan tot dat hij weer stil valt endan stuk eerder dan de eerste keer los contact zou toch los moeten blijven?het is erg lastig zoeken omdat het na een paar minuten weer in orde is groet dok

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Zoals je misschien in mijn post heb gelezen had ik hetzelfde probleem:

Eertse keer was me krukassensor kapot, daarna maanden weer lkkr gereden totdat auto weer ineens zomaar stopte op de snelweg.

Weer naar de garage (waarbij ikzelf dacht dat het hetzelfde probleem was want ook nu startte hij weer na een tijdje)

Bleek echter dat het dit keer de ontstekingssensor<_< was.

Groeten Ger

Link naar opmerking
Deel via andere websites

nou hij is bij jeep dealer te rotterdam aan de kast geweest maar niet 1 storing gemeld die wisten het ook niet meer hadden ze nog nooit meegemaakt(zeiden ze)ga nou maar preventief nokkenassensor en ontstekingssensor vervangen hier word je toch byna gek van computer geeft nix aan en toch kaptie er mee nouja we tobben verder

dok

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

hoi,

ik heb dit ook een keer gehad met een volvo daar was het de schuld van rotzooi in de tank.

aan de aanzuig buis zat een zeefje en dat zat dicht en die liep ook hele tijd goed en dan hield hij er mee op wachten je dan een half uur was niks meer aan de hand.

dit kwam om dat het vuil tijdens het rijden tegen de zeef werd gezogen en dan te weining brandstof aanzoog, na half uurtje wachten liet de rotzooi lost van het zeefje en dan begon het weer opnieuw.

ig succes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...