Spring naar bijdragen

smelt

Forum member
  • Aantal bijdragen

    65
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door smelt geplaatst

  1. Een klein maar lastig niet werkend lampje in mijn verder perfecte dashboard. In de schakelaar vd richtingaanwijzer zit een klein lampje dat niet in de boeken en in het electrisch schema staat. Ik krijg het ondanks allerlei pogingen niet werkend. Aan de achterzijde vd schakelaar zitten 2 aansluitingen voor de draden die naar de richtingsaanwijzers lopen. Er zit een aansluiting op de achterzijde van de fitting van het lampje, er zit een aansluiting voor (naar ik aanneem) de voeding van de schakelaar die komt vanaf de schakelunit met alle andere schakelaars. Deze aansluiting wordt aangeduid met een + . Als laatste zit er een aansluiting met nummer 54. Toen ik de Nekaf kocht liep de voeding naar de plus en vanaf aansluiting 54 een heel klein draadje naar de achterzijde van de fitting. Maar dat werkt dus niet. Wie weet hoe die handel wel moet worden aangesloten?
  2. Ietwat kort door de bocht van JeePee. Kijk ff op: http://nimh-beeldbank.defensie.nl/ trefwoord: Nekaf en dan foto 114. Het is bepaald niet algemeen maar daar is een Ambu Nekaf met een rode kruisvlag te zien.
  3. Toch ff een berichtje voor de lezers. Na heel lang zoeken heb ik het gevonden: Heel simpel: een rotte bougiekabel. Het gekke is dat ie bij doormeten goed is en er ook aan de buitenkant niets te zien is. Een verslag van mijn zoektocht met foto's van carburateurrevisie, brandstofpomprevisie etc staat op www.knutseljeep.blogspot.nl (voor de amateurs die ook aan het zoeken zijn)
  4. Vraag voor de experts: Mijn Nekaf loopt slecht. Hij smoort en loopt soms (steeds vaker) op 3 poten. Het maakt niet uit of de motor warm of koud is. Ook stationair loopt ie niet goed. Bij het afstellen loopt ie een tijd als een zonnetje en begint dan plotseling een paar tellen te stotteren en de ploffen. Het brandstofsysteem is goed. Ik heb alle leidingen, verbindingen, filters en benzinekraan schoongemaakt en alles is open. De carburateur en de brandstofpomp heb ik gereviseerd en nagemeten met de REDex meter. De druk is goed en er komt voldoende benzine in de carburateur. Contactpuntjes etc zijn goed en de bougies zijn schoon. De gewichtjes in de stroomverdeler en voorontsteking zijn goed en langzaam denk ik dat het vacu
  5. De belangrijkste is vraag is: heeft die klep, als die kapot is, zoveel invloed op mijn carburateur dat die niet meer goed werkt waardoor de motor slecht loopt?
  6. Vanmiddag sprak ik met een Jeepveteraan. We raakten in gesprek over de motoren van Nekafs en ik vertelde hem dat mijn motor smoort en dat ik met de benzinepomp aan de gang wil. Hij vertelde mij dat in de buurt van de benzinepomp een klep in de vacu
  7. Heb jij knipperlichten achterop of de originele aan de zijkanten? Bij de originele uitvoering komen de draden van de knipperlichten pas in het dashboard in de buurt van de draden van de achterlichten en remlichten. Ik denk dat het in je dashboard zit. In je knoppenunit.
  8. @Nekafchiel. Hartstikke goed om zo'n contact op dit forum te hebben. Krijg je de antwoorden uit de eerste hand. Dus, bij voorbaat dank voor je antwoord. Maar wat je zegt dacht ik al. Ik heb inmiddels ook zo'n kistje en er zit enkel een handvatje aan
  9. gaat die brandstof er aan de andere kant ook weer uit of is ie verstopt? hoe zijn je bougies? en de bougiekabels?
  10. @nekafchiel. Ok, bedankt voor de info maar de vraag is nog niet beantwoord: wat is de bevestigingsplaats van de EHBO kist?
  11. Ik ben ook wel benieuwd naar de plek van de verbanddoos. Bij deze twee foto's van mijn Nekaf: Naast de bestuurdersstoel zit een beugel waarvan ik voor 99% zeker weet dat ie er origineel hoort. Naast de bijrijderstoel zit het fabrieksplaatje van Willy's- Overland met daarin het chassisnummer. Dat is de originele plek voor dat plaatje.
  12. @Chris. Ongelooflijk. Ik moet zeggen dat ik een hard hoofd had in het foefje met het rubbertje maar binnen 10 seconden had ik de claxon er in! Geweldig. Volgens mij heb je inderdaad gelijk dat dat huis maar voor de helft vol hoeft te staan. De olie komt er uit rondom de stuurstang aan de bovenzijde. Ik haal 'm er tzt wel eens af. Met het bewegen van de stuur stang bedoel ik van links naar rechts en van boven naar beneden. Maar ik weet niet of het echt de stuuras is of de buis daarom heen. Dat zou ik dus wel graag willen controleren. maar zoals ik eerder zei: een andere Nekafbezitter heeft er in gereden en vond 'm prima sturen. In ieder geval bedankt voor het foefje. Het stoort me als iets het niet doet.
  13. Hallo Chris, Bedankt voor je foefje met de claxon. Ga ik deze week proberen. Met het afnemen van het stuur zijn we gestopt omdat het te gevaarlijk werd. De steeksleutels stonden op knappen en de Tie rips waren ook al aan het oprekken. Ik waag nog wel eens een nieuwe poging omdat het stuurhuis gewoon niet deugt. Het lekt olie waardoor het peil niet hoger wil dan halverwege en de stuuras met de buis erom heen kan ik 2cm van links naar rechts en op en neer bewegen als ik hem losmaak van het dashboard. Verder wil ik dan ook controleren of er corrosie in zit. De schroef op het stuurhuis staat goed: als ik hem strakker draai gaat mijn stuur zwaarder en als ik hem losser draai heb ik veel te veel vrije slag in het stuur. Die vrije slag is nu al teveel maar acceptabel en is een beetje de gulden middenweg. By the way, 6 uur slaap is meer dan genoeg.
  14. Bij deze de foto. Overigens heb ik bij een andere Nekaf op die plek een nucleaire ontsmettingsblusser gezien.
  15. Ik heb die verbanddoos bij een originele, niet opgeknapte Nekaf zien zitten in dat beugeltje naast de bestuurdersstoel. Links van de rugleuning. Ik zal zien of ik er een foto van kan maken.
  16. @PepijnS (ea) Twee dagen met stuurinrichting bezig geweest. Caster OK (origineel zoals het hoort) alles gesmeerd, toespoor gedaan, schroef stuurhuis gecontroleerd. Nekaf doet het nu beter. Stuurhuis niet kunnen repareren. Dat @X%^& stuur wilde er niet af. Claxon wil er nu niet meer in. Enfin, heb een paar foto's en een stukje op www.knutseljeep.blogspot.nl gezet
  17. Mijn Nekaf draait stationair als een zonnetje. Onder het rijden doet ie het ook prima. Maar als ik gas geef na het schakelen in 1e, 2e of 3e versnelling rijdt ie heel even een seconde of 5 op drie cilinders en daarna pakt ie de 4e er weer bij. Als ik heel voorzichtig gas geef doet ie dat soms niet. Vanavond heb ik de bougies er uit gedraaid. Die zijn alle 4 schoon. Ik heb de hele carburateur er af gehad inclusief de accelaratiepomp (of zoiets. Zit aan de voorzijde van de carburateur en staat nergens in de handleiding) Daar zat wel wat vuil en dat heb ik helemaal schoon gemaakt. Alle kanaaltjes in de carburateur zijn schoon. Toch is het euvel niet over. Iemand enig idee??
  18. http://www.crosswolf.nl/m38a1_nekafdownloads.html Alsjeblieft, als je deze naar je adresbalk kopieert krijg je allerlei schema's.
  19. Hoi, Ik heb een originele 1958 Nekaf. Defensie heeft zowel bodem als spatborden vervangen voor polyester exemplaren. Inderdaad te zien aan de schroefjes zoals Chris zegt. Bevalt mij uitstekend. Net zo sterk als staal en nooit meer roest en rotte plekken en wanneer je je spatborden goed verft ziet niemand dat het polyester is. Overigens maakt dat laatste niet uit want ook de polyester exemplaren zijn originele van defensie. "Wees maar blij dat je polyester hebt want het blik is van pisbakkenstaal. Dat houd je niet of nauwelijks goed." (Die laatste 2 zinnen zijn een citaat van een gepensioneerde legermonteur die veel ervaring had in het 2e en 3e echelon.) groet Kees ps: voor foto's van mensen die met Nekafs bezig zijn: zie de site van Chris: www.jeepfan42.nl of mijn blog www.knutseljeep.blogspot.nl
  20. @PepijnS: probleem is er nog omdat ik er nog amper iets aan gedaan heb behalve smeren. Wil zolang het mooi weer is in de Nekaf rijden, daarvoor heb ik 'm tenslotte en ach, het went. Volgende week ga ik er mee bezig. Ik houd het forum op de hoogte
  21. Altijd mooi, onmiddellijk die vele nuttige antwoorden op deze site. Die autobeitserij is niks voor mij omdat ik daarvoor alle onderdelen los moet halen. Dat is nog meer werk dan zelf de verf verwijderen. In het zelf zandstralen ga ik me verdiepen. Heel erg bedankt voor de hulp.
  22. Ben al een tijd bezig met het restaureren van mijn Nekaf. Heel veel losse delen heb ik al kaal gemaakt, behandeld en opnieuw gespoten. Dat kaal maken kost heel veel tijd en moeite met schuurpapier en afbijt. Ik zie als een berg op tegen het kaal maken van de body. Nu kijk ik regelmatig naar American Restauration waar ze vaak met een soort brandslang met groot gemak een body zandstralen. Weet iemand waar ik dat in Nederland kan (laten) doen zonder dat ik de hele carrosserie hoef te demonteren. Of is er een andere methode?
  23. Alles begint met de juiste papieren om dat wapen NL binnen te krijgen. Je moet dus beginnen bij de douane. Die helpen je met de papierwinkel en verwijzen je door naar de politie voor de wapenvergunningen. Vroeger noemden ze dat een concent van invoer. Voor "gewone" wapens is dat nog wel te regelen maar je praat in dit geval over een militair wapen en die mag je als particulier in principe niet hebben. Kijk samen met de douane en de politie naar uitzonderingen ivm historische wapens. Elke politie eenheid in NL heeft wel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...