Spring naar bijdragen

Zwanenp

Forum member
  • Aantal bijdragen

    53
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door Zwanenp geplaatst

  1. Mijn CJ-7 is van 1 juli 1978. Ik zou dus komend jaar nog tot 1 juni kunnen rijden zonder Mrb? Nog even de tijd dan om er een nieuwe benzinetank in te bouwen dan.
  2. Zwanenp

    Nick's Cj7

    Goed reinigen met hoge drukspuit met rioolontstopper, daarna als hij goed droog is inspuiten met RX5. Later nog nabehandelen met RX7.
  3. Inmiddels weer wat verder. Chassis omgebouwd en nu bezig geweest met de body.. Slechte staal weggeslepen en opnieuw gelast Weer lekker stevig en gelijk goed behandeld met RX5 en RX10 Chassis nog nagelopen, en echt helemaal als nieuw. Wle wat anders dan het oude chassis, was net een lappendeken Body gemonteerd en weer het een en ander aangesloten. Moet nu nog buitenkant body strak maken. Zag wel na montage stuurstang dat er olie lekt via de pitmanarm. Dus stuurpomp er weer af en kijken voor een revisiesetje.
  4. Zwanenp

    Ab's CJ7

    Ik betaalde ook ongeveer 23 euro. Durfde het niet aan om mijn APK te lang te laten verlopen( 7 mei )
  5. Zwanenp

    Ab's CJ7

    Mooi dat ie weer rijdt. Succes met de APK, had je hem nog geschorst?
  6. Heb inmiddels een Mig lasapparaat kunnen lenen. Even wat (hoek)staal halen en dan doe ik alles vervangen. Eerst behoorlijk wat wegslijpen......
  7. Is ook een goed idee zal eens kijken voor een mooi stukje hout, wil ook gordels maken op de achterbank. Hiervoor heb ik een vierkante alu buis van 3 bij 1cm. Deze plaats ik over de gehele lengte van de bak, zodat ik genoeg "vlees" heb om de gordels aan vast te maken. Als ik teflon of rubber tussen de alu en de stalen bak plaats, heb ik dan genoeg bescherming tegen contact erosie?
  8. Nee, blok en nieuwe assen komen op het nieuwe chassis. Besteed dat maar even uit, of ik moet de oprit van mijn buren inpikken.
  9. Chassis inmiddels klaar voor transport, wordt zaterdag opgehaald. Alvast begonnen aan onderkant body Zitten wat slechte stukken aan, maar denk dat ik hem wel weer netjes krijg. Zoals ik nu zie is er aan de buiten en binnenzijde polyester/glasvezel en ertussen zit plaatstaal. Het plan is om op de slechte stukken aluminium te plaatsen en dan versterken/opvullen met glasvezelmatten. Daarna (veel) schuren en verven met double coat van ijssel coatings.
  10. Ben inmiddels al vrij ver met de Jeep. Ging best goed, hoefde maar 2 bouten te slijpen bij het voorspatbord naar de body. De rest ging gelukkig goed los. Morgen nog wat kleine dingetjes doen, eind deze week komt mijn donor chassis met de brede assen. Ben benieuwd of ik het ga merken later in het stuurgedrag.
  11. He dat is makkelijk, die carmovers. Moet je wel een vlakke vloer hebben.
  12. Gevonden!!! Volgende week is hij klaar, een goed chassis van een cj7 uit 1985. Zitten ook gelijk breedspoorassen bij. Dus heb nu een kleine week om mijn body ed eraf te halen. Daarna ophalen , zodat Kees het goede chassis kan opbouwen. Ondertussen heb ik dan mooi de tijd om de body weer mooi te maken, kan er tenslotte nu goed bij. Post wel wat fotos zodra ik ga beginnen, probeer zoveel mogelijk te verwijderen voordat hij naar Kees gaat.
  13. Zwanenp

    Chassis Cj7

    Bedankt voor je reactie Sinjo. Heb contact gehad met Nico, en als alles goed gaat heb ik hopenlijk volgende week een nieuw chassis met breedspoorassen.
  14. Zwanenp

    Chassis Cj7

    Te koop gevraagd: chassis cj7 Ter vervanging van mijn huidige chassis in mijn cj7, er hoeft dus geen kenteken bij te zitten. Geen gelaste lappendeken, die heb ik zelf al...
  15. Probeer zoveel mogelijk los, eruit te halen. Kachel en dash, stuur laat ik denk ik zitten.(als het gaat) Zo kan ik de body en overige delen weer mooi glad maken en verven terwijl het chassis omgebouwd wordt. Wacht nog op telefoontje dat hij een goed chassis heeft gevonden, dan ga ik aan de slag!! Hopelijk klaar voor de zomer?
  16. Nog even de bekende puntjes op de i, en dan klaar?
  17. Weer druk bezig, zodra ik of Kees van Jeepie Center een goed chassis hebben gevonden kan ik beginnen met het verwijderen van de Body. Hoopte dat ik hem nog kon oplappen, maar ga nu toch jullie advies opvolgen. Kost me wel mijn vakantiegeld, maar dan heb je ook wat. Recentelijk mijn oprit gedeeltelijk overdekt gemaakt, dus ik kan nu al wat meer sleutelen.
  18. Hallo allemaal, Vandaag slecht nieuws gehoord, mijn chassis is een stuk slechter dan ik dacht. Had hem voor APK keuring bij Kees gebracht.(Jeepie Center) Daar bleek dat er behalve wat dunne stukken ook een scheur loopt van de versnellingsbak tot aan de voorste veerschommel. Gezien het vele laswerk en tijdelijke oplossing is het beter om er een nieuw chassis onder te zetten. Om kosten te besparen wil ik zelf thuis onder de carport mijn body verwijderen, zodat Kees hem op kan halen en bij hem op de zaak het chassis om te wisselen. Helemaal ombouwen gaat me niet lukken ivm niet genoeg ruimte. Mijn vraag is, is dit erg veel(moeilijk) werk. Dingen waar ik op moet letten? Morgen iig ophalen en dan schorsen, hopelijk kan ik er nog deze zomer mee rijden. Mits de kosten niet te hoog worden.
  19. Zwanenp

    Motor Swap

    Wil zelf ook met de tijd mijn 6cyl vervangen. Is nu al 33 jaar oud en was nieuw ook al met weinig pk's. Ben het ook eens om de jeep zo veel mogelijk origineel te houden. Ook makkelijker voor een type goedkeuring. Heb zelf een t-150 bak en die kan er zo op zonder aanpassingen. Als het goed is kan je zelfs de motorsteunen gebruiken voor de 6cyl. Met een chevy moet je weer met passtukken werken en nieuwe motorsteunen lassen. Maar ja, waar vind je een goede amc 360 of 401? Liefst in Nederland ivm transportkosten.
  20. Spoorverbreders geen optie? Ben je zo klaar, en je banden steken dan maar iets onder je fender vandaan. Nadeel is wel de iets grotere slijtage van je lagers. Maar of dit nu zo heel erg is... Als ik het goed heb zitten je banden met spoorverbreders precies gelijk met de fenders van bushwacker.
  21. Zwanenp

    Toch Weer Cj

    Staat nu weer te koop op marktplaats?
  22. Bedankt voor de duidelijke foto's. @Robin: ik had ze al bekeken, ook de rest van je restauratie. Ziet er echt erg mooi uit. Hoe lang zijn jullie bezig geweest om het chassis weer goed te krijgen? Dus alleen de achterkant: wegslijpen, passtukken maken en lassen?
  23. Zal ik doen Ab, breng hem trouwens pas na oud en nieuw. Heb nog even de tijd om er goed over na te denken, de slechte stukken worden er overigens wel uit geslepen. Daarna worden de passtukken erop gelast, zeg maar een wat grotere koker die over de bestaande komt. Voordeel is dat je niet de nieuwe stukken hoeft te richten, of luistert het niet zo nauw? Ik heb totaal geen ervaring met laswerk, maar het lijkt mij wel een tijdrovend klusje. Zijn 2 balken(ong. 50 cm), en een stuk eruit slijpen onder de pantserplaat en opvullen met een hoeklat. Bij Kees in oosterhout doet hij het op dezelfde manier als die van Ab, voordeel is dat hij veel ervaring heeft. Nadeel is de prijs, 1500€.
  24. Ben bij metaalbewrkingsbedrijf geweest. Heb het in deze topic geplaatst om een beetje overzicht te houden. http://www.jeepforum.nl/topic/23105-lassen-chassis/ Body ook eens goed bekeken, zijn alleen wat slechte stukken bij de wielkast achter om de fender en aan zijkant bijrijders kant. Zit eraan te denken om deze slechte stukken te verwijderen en daarna weer glad te plamuren. (polyester?) Daarna alles opschuren en zelf verven met 2komponenten lak. Net als de Jeep van Michel72. Kan daarna nog een strip alu traanplaat monteren voor de afwerking en extra stevigheid. Kleur zit ik te denken aan mat zwart met daarna nog blanke lak eroverheen.
  25. Ben pas bij een metaalbewerkingsbedrijf bij mij in de buurt geweest. Plan is om aan bijde uiteinden van het chassis een koker om het oude chassis te lassen. Dit is een stuk makkelijker dan de uiteinden helemaal opnieuw te maken richten enz.... Uiteraard behandel ik het chassis eerst met rx7 en buitenkant met rx5,7 Zo zou ik weer een tijd mee voorruit kunnen. Ook een stuk wat onder de pantserplaat zit wat slecht is wordt vervangen met een stuk hoekstaal. De rest van het chassis nog eens goed nagekeken, maar verder is hij gelukkig verder hard. Kosten zijn ongeveer 800€ voor 20 uur werk. Maar goed, dan is het wel goed gelast. Moet er nog even over denken....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...