Spring naar bijdragen

riley-01

Forum member
  • Aantal bijdragen

    57
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door riley-01 geplaatst

  1. Even voor de duidelijkheid. Ik ben in het bezit van een Wrangler van '89 (sinds 1995 in bezit, ben de 2e eigenaar). In de in 2012 ingestelde overgangs regeling voor oldtimers zou deze bij een leeftijd van 28 jaar als oldtimer worden aangemerkt. Nu moet ik nog 16 jaar wachten totdat deze aangemerkt wordt als oldtimer. Daarnaast ben ik ook in het bezit van een Landrover 109 series III die nu 31 jaar oud is. De Landrover is een diesel (95% van alle Laro's zijn diesels, omdat van oudsher de diesel de verkochte uitvoering was). Alletwee de auto's gebruik ik hobbymatig, want daarnaast heb ik een auto voor dagelijks gebruik. Dus er zijn voldoende oltimers die voorzien zijn van een dieselmotor, want er zijn er ook talloze mensen die er plezier aan beleven om een oude vrachtauto, bestelauto, camper enz. bezitten. Denk maar aan de mannen en vrouwen die "Keep them rolling" levend houden. Door de nieuwe regeling ben ik nu twee keer "het haasje". Dus in feite heb ik nu een totaal van 3100kg aan schrootwaarde in de garage staan. Maar er is ook een lichtpuntje.......... Als ik met 67jaar met pensioen ga, dan zijn de 16 jaar wachttijd van de Wrangler net voorbij en dan kan ik vol op genieten na de Wrangler (als ik dan tenminste niet al te stijve botten heb tegen die tijd).
  2. riley-01

    Guido's J10

    Staat deze nu te koop ?? http://vernieuwd.marktplaats.nl/a/auto-onderdelen/jeep-onderdelen/m619669210-jeep-j10-project.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
  3. Ik heb wel interesse, heb je een PB verstuurd.
  4. De Bobine heb ik vorig jaar uitgewisseld voor een volledig nieuw exemplaar, dus die sluit ik uit. De toe- en afvoerslangen zijn 100% in orde (is voor 99% metalen leiding), dus daar zoek ik het ik niet in. Maar ik heb een TBI uitvoering. Dat is dus een "enkelvoudige" inspuiting, een mengeling tussen een carburateur en een inspuiting. Hierdoor heb ik dus geen injectorrail.
  5. Filter is besteld maar komt pas volgende week binnen. Hier begin ik inderdaad mee. Maar ik heb geen apperatuur om de druk te meten, dit moet ik denk ik laten doen in de garage. Maar voor het geval dat het toch de pomp is wil ik alvast weten welke ik moet hebben voor dat ik een bestelling ga plaatsen.
  6. Ik heb het volgende probleem ; Mijn Wrangler loopt sinds een aantal dagen vrij slecht. Het is al een hele tijd geleden begonnen met het volgende fenomeen. Als ik een constante snelheid reed dan leek het net alsof hij af en toe geen (of te weinig) brandstoftoevoer had waardoor deze gewoon snelheid verloor. Als ik dan het gaspedaal even los liet en weer opnieuw intrapte, dan pakte hij weer op. Soms hoefde ik dat maar een of twee keer te doen, en dan liep die weer als een zonnetje (op een lang stuk van +/- 200km), maar de laatste tijd lijkt het wel als of die niet meer gewoon wil lopen. Nu verdenk ik de brandstofpomp ervan dat deze zijn beste tijd heeft gehad. Maar nu komt het PROBLEEM........... Mijn Wrangler is van 1989 met een 2,5L 4 cyl. met TBI systeem (throttle body injection). De auto is geproduceerd in Canada, en is voorzien van een 20 gallon (80liter) tank. Nu zie ik op mijn speurtocht naar onderdelen, dat de Wrangler is uitgerust met twee verschillende soorten tanks, n.m. 14,5 gallon en 20 gallon. En de brandstofpomp van deze twee zou ook verschillend zijn van elkaar. Is er op dit forum iemand die hier meer over weet, of hier ervaringen over heeft. Zijn er experts die weten welke pomp ik zou moeten hebben. Want ik kom genoeg verwijzingen tegen op internet van benzinepompen welke zogenaamd geschikt zou zijn voor zowel de 4.0L en de 2.5L Maar als ik ga kijken in het Jeep specbook naar de OEM nummers dan is er bijvoorbeeld verschil, het nr. voor een 14,5 gallon is 8350 2994, en voor de 20 gallon is dat 8350 2995. Maar ik heb ook al gelezen op het forum dat er mensen zijn die b.v. hun 2.5L 4cyl. hebben gewisseld voor een 4.0L 6cyl. en de brandstofpomp hebben laten zitten. Dus welke pomp zou ik dan moeten hebben, of kan ik b.v. ook gewoon een pomp gebruiken voor een 4.0L Wie weet hier meer over ????
  7. Helemaal mee eens. Lijkt zeer goed over nagedacht, en onderbouwt. Gelukkig zijn er al de eerste positieve berichten naar buiten gekomen vanuit den Haag door de lobby van de KNAC / FEHAC. Wie weet kunnen ze het akkoord nog bijschaven, zodat voor veel mensen hun hobby behouden blijft.
  8. Sorry als ik de verkeerde indruk had gewekt in mijn eerste post, mea culpa. Hope we are good, na mijn uitleg want het was beslist niet bedoeld om leden te kwetsen P.S. Die mensen...... krijgen ze dat, of zijn ze echt zoveel geld waard.
  9. Hard werken voor je geld is geen graai salaris !!!!! Ik betaal zelf ook 52% aan inkomsten belasting. Ik bedoelde die mannen die naast een vorstelijk salaris, daar ook nog eens een bonus voor zichzelf regelen, ongeacht of ze hier een prestatie voor hebben geleverd die het bedrijf ten goede is gekomen. Want Michel, als jij als eigen ondernemer het "verkloot", zul jezelf de gevolgen hiervan moeten dragen. Maar dit soort mensen krijgen ondanks hun wanprestaties gewoon een bonus vari
  10. Waar de politiek helemaal niet over gedacht heeft, is dat door alle oldtimers MRB plichtig te stellen, de waarde van deze auto's in elkaar zal donderen als een plumpudding. En voor veel mensen is een oldtimer een hobby, welke al behoorlijk wat geld kost. De enige troost voor deze investering is dat je bij eventuele verkoop een deel van je geld terugkrijgt mits je jouw oldtimer goed hebt onderhouden c.q. gerestaureerd. Op deze manier ben ik bang dat voor velen de hobby niet meer betaalbaar is, en zodoende alleen nog kan worden uitgevoerd door de happy few, welke met hun graai salaris nu ook weer de dans zullen ontspringen. Want was er mis met de onlangs gepresenteerde overgangsregeling ? Volgens mij had je de mensen die de gewraakte diesels uit het buitenland haalden al behoorlijk ontmoedigd. Want de leeftijd optrekken tot 30 jaar was prima, en voor diesel en LPG moest je de opcenten betalen. Waarom niet deze regeling aanscherpen door de diesels gewoon de volle MRB te laten betalen, en daarnaast om de import te ontmoedigen iets in de geest dat de auto eerst 5 jaar lang op Nederlands kenteken moeten staan alvorens in aanmerking te komen voor de oldtimer regeling. Natuurlijk is geen enkel systeem "fool proof", maar ik denk dat de gewraakte oldtimer misbruikers behoorlijk zullen teruglopen, omdat het niet meer zo lonend is. Want iemand die een oldtimer bezit rijdt gewoon geen 10.000 of meer per jaar. Want wie dat wil, daar hebben we in Nederland ook een alternatief voor, dat zijn namelijk de auto's die BPM vrij zijn, en daarnaast ook nog eens wegenbelastingvrij vanwege de lage CO2 uitstoot. Het is jammer dat het er nu naar uit ziet dat voor de echte liefhebbers hun liefde voor oude auto's om zeep wordt geholpen, en dat deze oldtimers langzamerhand zullen verdwijnen uit het straatbeeld. Een stukje cultureel erfgoed wordt gewoon de nek omgedraaid, heel erg jammer. Want mijn dag is altijd een stukje beter geworden als ik een mooie oude auto tegenkom, in plaats van al die Aygo's en soortgenoten (lees eenheidsworst). Misschien kunnen we op zijn minst de petitie tekenen van de KNAC, of het helpt geen idee, maar niet geschoten is altijd mis.
  11. ( Mijn YJ weegt 1400kg, en ik mag 62 euro per maand betalen. Hoe doe jij dat, dat wil ik namelijk ook wel......... :lol:
  12. Laatste hand gelegd aan het passend maken van het Wilderness roofrack. Was namelijk geschikt voor een TJ, en ik heb een YJ.
  13. Beste forumleden, Hier zit zoveel technische kennis op het forum, dat er vast wel iemand is die een goede tip heeft voor het volgende probleem. Ik heb tijdens demontage van de bout van de achterste body mount, deze afgebroken. De boutkop is afgebroken (+/- 1cm vanaf de kop van de bout), en het restant zit uiteraard nog muurvast in de body mount, c.q. de body. Heeft iemand dit al eens meegemaakt, of heeft iemand een idee hoe ik het restant kan verwijderen ? Ik kan de andere body mounts wel lossen, deze zijn allemaal gangbaar. Alvast bedankt voor het meedenken. P.S. Heb al een advertentie geplaatst in de rubriek te koop gevraagd, dus als iemand nog zo'n onderdeel heeft houdt ik me aanbevolen,
  14. Wie kan mij helpen ? Ik heb tijdens demontage een van de bouten van de body mounts achter afgebroken. Is er hier op het forum iemand die een body mount met de bijbehorende bout heeft liggen.......... Het gaat hier om een (orginele) body mount voor een YJ. Thankx.
  15. Dat lijkt me wel. En voor het bedrag van de lampen kun je het op zijn minst proberen. Succes.
  16. Ik heb vorige week LED lampen geplaatst in mijn achterlichten. (Wrangler met europese achterlichten). Tot mijn verbazing hebben de LED lampen een hogere lichtopbrengst (ook overdag), dan de orginele. Ik heb dus 1 lampje voor achteruitrijlicht, 1 lampje voor knipperlicht, en 1 combi lamp voor remlicht / gewoon licht. Voor de combi heb ik deze aangeschaft : http://www.ebay.nl/itm/110953071979?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_5971wt_1189 En voor de andere ; http://www.ebay.nl/itm/280933992679?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_7843wt_956 Hopelijk heb je hier iets aan.
  17. Dat ziet er weer SUPER strak uit. :D Very nice.....
  18. riley-01

    Gespot!

    Zojuist Kenzo gespot bij Shamrock Gronsveld.
  19. Hoi de Jeeper, Ik heb je een PB gestuurd.
  20. riley-01

    Kenzo's YJ

    Kenzo, Mooi stukje werk, zit er zeer goed uit.
  21. riley-01

    Kenzo's YJ

    Kenzo, Ik had eerst 6 graden spie
  22. riley-01

    Kenzo's YJ

    Kenzo, Op de foto lijkt de hoek van de aandrijfas nog niet helemaal idiaal. Je kunt de achteras toch ook nog een aantal graden draaien door er spie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...