Jump to content

PepijnS

Forum member
 • Content Count

  476
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

PepijnS last won the day on October 31 2015

PepijnS had the most liked content!

Community Reputation

33 Good

About PepijnS

 • Birthday 03/04/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Thuis

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  CJ-3A
 • Bouwjaar
  1952

Recent Profile Visitors

1019 profile views
 1. USB stick moet FAT32 geformateerd zijn. Ik had ook problemen met het herkennen van de USB stick bij een Pioneer radio. Na wat onderzoek via google las ik ergens dat autoradio's moeite kunnen hebben met het herkennen van USB sticks. Ik heb had er 3 liggen allemaal op FAT32 geformateerd maar de radio herkende er maar 1 van de 3 1. Eerst juist formateren 2. Check de instellingen van de radio voor input, kan zijn dat je USB apart aan moet zetten. voorbeeld van instelling voor het werkt: https://www.youtube.com/watch?v=U_og9OcZ6po 3. Als dat niet werkt dan een andere stick proberen
 2. Technisch goede roestvrije Cherokee XJ 4.0 Sport van 2e eigenaar.Net interieur in beige met zwarte. De bestuurderstoel is wel versleten maar dat zie je niet als je in deze sterke, fijne en stoere reiswagen op weg bent.Laatste APK zijn de remmen voor vervangen (schijven + blokken) en zijn er 4 nieuwe Cooper AT3 banden gemonteerd.In 2018 heb ik een nieuwe radiateur geplaatst met aluminium core en Flowkooler waterpompAutomaatolie en filter vervangen alsmede de differentieel olie met de juiste sper toevoeging.Goed en fijnschakelende automaat en tussenbakTechnisch zeer goed maar cosmetisch is hij dus niet perfect meer, zie de foto's.Auto gaat weg in verband met een nieuwe, een snelle beslisser met een goed bod is welkom.Whatsapp overdag of bellen na 18:00 06-53689424 (in overleg is bezichtiging overdag geen probleem) vraagprijs E. 7.500,00
 3. Ken de verkoper niet, maar bellen is meestal beter dan @mail en geeft snel duidelijkheid. Het is geen heel groot wereldje en de meesten kunnen niet alleen van de onderdelen rondkomen. Op de paar grote na is het meer een uit de hand gelopen hobby, dus misschien heeft hij het gewoon veel te druk om snel te reageren, geef het een kans voor je het escaleert. Ik woon zelf vlakbij Jemax en daarom voor het gemak en gewoon vanwege de service, af en toe gewoon binnenvallen voor een bakje koffie bestel ik daar altijd, maar ik weet dat hij een deel van zijn onderdelen bij Staman haalt. Ik weet niet waar je in Belgie woont maar Esch is niet te gek ver weg, 15 minuten van Tilburg, en vanuit Belgie goed te doen om zelf een keer langs te rijden. Even de openingstijden op de site raadplagen of van tevoren even bellen om een afspraak te maken.
 4. Is het inmiddels opgelost? het caster heb je dat opnieuw gecontroleerd, dat is het enige dat ik nog kan bedenken? Je caster moet positief staan anders krijg je het winkelwagentjeswieltjes effect, dat is in principe hetzelfde als deathwobble. Verstelbare/langere onderste draagarmen zodat je het caster verder positief kunt stellen, 6 graden is niet heel veel.
 5. Meetkundige rijas? Is dat hoe de vooras ten opzichte van de achteras staat? iets naar links of rechts zeg maar? In dat geval als je de Jeep verhoogt hebt moet je een verstelbare trackbar instaleren om de as weer recht onder de wagen te krijgen. Bij het liften blijft de trackbar even lang en trekt de as in zijn geheel iets naar links. Hoeft geen probleem te zijn, maar al je het goed wil doen. De originele trackbar is ook wel verstelbaar maar niet makkelijk.
 6. Ik zou voor een XJ die je ook dagelijks gebruikt een setje stalen velgen op de kop tikken en daar de maximale maat mudband opleggen. Als je een beetje natte offroad rit hebt gehad met flink wat modder en diepe plassen moet je na de rit toch je velgen eraf halen om de remmen schoon te maken. Althans als je het goed wil doen, dan maakt het niet uit of je dezelfde velg met band weer terug legt of je straat set. Als je de ruimte niet hebt om de banden op te slaan of geen zin hebt in het steeds wisselen dan raad ik een goede All Terrain band aan en geen Mudband. Zelf heb ik de goodyear wranglers onder de XJ liggen en, afgezien van de hoogte van de wagen en niet kijken wat er precies achter een heuveltje ligt, , door de juiste lijn te pakken zelden problemen. Ik heb zelf alleen ervaring met de BF Goodrich AT band op de Wrangler en was daar zeer tevreden over en doen eigenlijk alleen in de diepste modder, of een spoor proberen uit te rijden onder voor een mudband. Ze staan er ook om bekend dat ze een van de meest slijtvaste AT banden zijn waar je veel kilometers op verhard uit kunt halen, al met al denk ik dat je op evenementen en tijdens toertochten uiteindelijk allround meer profijt hebt van AT's dan Mudbanden op de XJ. Uiteindelijk rij je toch het meeste op een zand ondergrond in Nederland en alleen op terreinen zoals bijvoorbeeld de Landsard waar het eigenlijk altijd nat is, is een Mudband een echt voordeel. Voor 90% van de andere ritten heb je die echt niet nodig. Blijft eigenlijk alleen de "Looks" vraag over.
 7. Is hij daarmee zover klaar dat we hem volgende week zaterdag in Heerde mogen bewonderen ? Heerde is toch niet zo gek ver van Maarkel?
 8. PepijnS

  102 Competition

  Hoe hoger het octaan getal (of was het gehalte, ben het ff kwijt op de vroege morgen :-) ) hoe hoger de klopvastheid van de benzine. Zoals al gezegd heeft alleen nut als je de compressie gaat verhogen door andere zuigers, koppen bewerken, grotere injectoren andere nokkenassen of een turbo of compressor gaat monteren. Waarbij gezegd moet worden dat LPG een nog hogere klopvastheid heeft dan 102 octaan en je op gas een nog hogere compressie en meer vermogen kunt halen, zo ook op E85 maar dan gaat het verbruik in beidde gevallen nog drastischer omhoog (20-30%). Daarbij ga je dus helemaal niets van het verbruik merken want al die aanpassingen vragen simpelweg om meer brandstof die geinjecteerd moet worden dus je originele brandstofverbruik gaat altijd omhoog. Tunen om de motor zuiniger te laten lopen en meer vermogen sluit elkaar zowat altijd 100% uit. Wat ze bij diesels doen waarbij ze minder verbruik en meer vermogen claimen geen idee, volgens mij schroeven ze enerzijds de turbodruk gewoon op en anderzijds minder brandstof of de moter dat lekker vind!? Je tuned een motor als je het goed doet op een bepaalde brandstof en merkt dan wel performance verschil tussen de verschillende brandstoffen en iets in het verbruik als het goed geregeld is, op bijvoorbeeld euro95 (als je die nog kunt gebruiken na een flinke tuning) zal dan nog meer brandstof gebruikt worden dan op euro 98 of 102 maar dat gaat in ordes van grote hooguit van 1 op 3,5 naar 1 op 4 met kans op motorschade door pingelen. In een standaard motor is het verbruik helemaal niet te meten op de inhoud van je portomonee na, je zult het misschien wel wat merken in soepelheid afhankelijk van de staat van de moter, maar niet in verbruik, standaard motor heeft het ook helemaal niet nodig en gebruikt de helft van wat er in duurdere benzine zit niet. Als je het verbruik naar beneden wil brengen/binnen de perken houden zorg dan dat je motor optimaal is verzorgd, juiste bougies, kabels, ontsteking staat goed tot en met het luchtfilter aan toe moeten in uitstekende staat zijn. Wil je nog meer dan zit het voornamelijk in je Rechtervoet, gewone banden, niet verhogen, lier er af. Wil je dan nog meer verbetering dan interieur eruit, de flex erin en gatenboor om zoveel mogelijk kilo's gewicht kwijt te raken ? Als je zonder dat alles dan toch een hoger octaan gehalte wil proberen kun je beter tolueen bij de Euro 95 mengen.
 9. Maar hoe rijd hij, last van een slippende koppeling? Meest voor de hand liggende dat een gierend/schurend geluid maakt is het druklager
 10. PepijnS

  APK keuring

  Als het er op zit moet het werken toch? Zelfde als met verstralers, je mag ze officieel niet aan hebben, maar ze moeten wel werken. Affijn dat ruitenwissertje was het enige dat niet goed was aan de XJ niet eens het vrijwel standaard rem verschil achter :-)
 11. PepijnS

  APK keuring

  XJ weer met vlag en wimpel door de APK, alleen een nieuwe achterruitwisser :-)
 12. Buiten het feit dat de dollar tov de Euro momenteel te hoog staat en je er dus waarschijnlijk bij inschiet inclusief de verzendkosten en douane kosten. Paar jaar geleden verdiende je nog zo 100 euro inclusief verzend en douanekosten op grote en zware onderdelen vanuit de VS, momenteel scheelt het hooguit een 10-20 euro. Als dan ook nog eens blijkt dat het verkeerde is geleverd of je moet de garantie aanspreken dan is wat meer betalen bij een Nederlandse leverancier handiger in het algemeen. Als hier dan toch niet precies dat te krijgen is wat je perse wil gebruik dan usa2you, heb ik goede ervaringen mee, vraag vrijblijvend een offerte bij hen aan voor de shoppingservice en verzendkosten. Je maakt het geld over naar een Nederlandse rekening (als je zelf geen creditcard hebt ook handig) en zei bestellen voor je in de VS (en kunnen dan ook gebruik maken van aanbiedingen die alleen in de VS gelden), controleren voor je of het juiste onderdeel ook naar hen is verzonden, herverpakken het en verzenden het dan goedkoper dan de leveranciers in de US meestal direct doen.
 13. Leuk en aardig deze actie en ik steun hem, maar niet met een handtekening om de doodsimpele reden die jezelf al neer gezet hebt: " (zoals het referendum voor de toetreding EU, waarbij ruim 60% tegenstemde toentertijd, en eea toch gezellig doorging)" Dat was helemaal geen referendum voor toetreding, maar een referendum voor een Europeesche grondwet. Nederland is een van de grondleggers van de EU en van begin af aan in de jaren 70 al lid van de EEG wat later de EU is geworden.dat hele referendum is door een meerderheid van de stemgerechtigden aangegrepen om de al dan niet terechte onvrede over het toenmalig kabinet Balkenende uit te spreken. Lekker tegen stemmen want dan zetten we het kabinet een hak in plaats van door hebben dat het over een grondwet ging. Nu precies hetzelfde, het xenofobe zooitje van Geenstijl doet iets en gooit daar zelf elk democratisch principe bij overboord door in te spelen op de onderbuik en niet de echte informatie aan het gepeupel te geven waar dat hele verdrag met de Oekraine eigenlijk over gaat. Dat is gewoon een handelsverdrag en overeenkomst waarin nergens staat dat de Oekraine daarmee ook maar enigzins kans maakt op lidmaatschap van de EU. Enige is dat handel tussen EU landen en Oekraine makkelijker wordt en minder bureaucratie bij die handel. Nergens staat dat ze kans maken op een lidmaatschap van de EU. Dat het een opmaat is, is iets anders, voor lidmaatschap zullen ze aan andere voorwaarden moeten voldoen die ze voorlopig nog niet kunnen halen zoals ook Turkije nog lang niet is aan lidmaatschap. daar gaan nog veel onderhandelingen en andere verdragen overheen. Pas als de Oekraine klaar is en de voorwaarden echt gehaald zijn, een 2e Griekenland gebeurd echt niet meer met een nieuw lid, kunnen ze lidmaatschap aanvragen. Dit alles staat ook los van de fouten die gemaakt zijn bij de oprichting van de EU zoals de overduidelijke fraude van Griekenland met de boekhouding. Dat is het in een notendop, we hebben als stemmer nog steeds de macht in handen door niet te stemmen op de gevestigde partijen en zelf voor verandering te kiezen. Enige probleem daarbij is dat er geen enkele competente politici zit in Den Haag. Geen van de 150 volksvertegenwoordigers is een stem waard, maar geen van de 16,8 miljoen Nederlanders voelt zich geroepen daar iets aan te veranderen door zelf de politiek in te gaan en wel te doen wat ze zeggen. Als dat referendum van Geenpeil over een fundamentele verandering in de Nederlandse politiek was gegaan dan hadden ze mijn stem gehad, maar nu gaat het nergens over en zijn ze geen haar beter dan wat er nu uit Den Haag komt. Een referendum om bijvoorbeeld van Blanco stemmen geldige stemmen te maken had mijn volle steun gekregen. Op die manier kun je de politiek namenlijk pas echt wakker maken. Waarom hebben 6 miljoen mensen een blanco stem uitgebracht en hebben we nu X lege zetels in de kamer?? Dat is pas een boodschap aan de politiek, dit referendum is gewoon PR en zelfbevrediging en zelfverijking van een paar Geenstijl ego's. Doe zelf de optelsom, 400.000 handtekeningen van 12,7 miljoen stemgerechtigden waarbij nog maar de vraag is hoeveel van die 400.000 daadwerkelijk stemgerechtigd zijn. Als het nu om een fundamenteel onderwerp ging en er eerlijke informatie werd gegeven, maar dit hele initiatief is gewoon een poging een tegenstem te geven die geen inhoud heeft, geen zoden aan de dijk zet en populistisch geneuzel.
 14. De bak moet er zeer waarschijnlijk gewoon onderuit en gereviseerd worden, is een bekend probleem bij de T90 versnellingsbak: 1. Versleten Pilotbushing in het vliegwiel 2. Versleten lagers van de in-en/of output shafts 3. Versleten lager van de 2e versnelling 4. Versleten syncromeshes 5. Versleten schakelvorken Het zijn veel onderdelen maar de rebuild is op zich heel goed zelf te doen:
×
×
 • Create New...