Spring naar bijdragen

Donders

Forum member
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Donders geplaatst

  1. Nee, er zit geen lpg in. Wel een trekhaak eraan. De auto heeft Leiden als locatie.
  2. Nog niet verkocht. Ik zal vandaag wat foto's maken en hier een linkje daarnaartoe plaatsen.
  3. Ach jee, ik ben wel erg onvolledig geweest ja. Het bouwjaar is 1995 en de kilometerstand is 227807 km.
  4. Mijn Jeep is te koop. Ik heb hem twee jaar geleden gekocht voor 1600 euro, met het plan hem volledig te restaureren, maar ik ben nooit ver gekomen. Ik heb wel een lek in het dak grepareeerd en heb een probleem met de stroomvoorziening verholpen. Een probleem dat ik niet verholpen heb is de loslatende lak aan de voorkant en op de motorkap. Motorisch is hij helemaal goed. In juni moet hij weer gekeurd worden, maar ik verwacht geen enkel probleem. Banden, remschijven en vering zijn nog goed, maar hij moet waarschijnlijk een keer uitgelijnd worden, aangezien hij een beetje naar rechts trekt bij het rijden. Reden voor verkoop: ik heb twee auto's, doe hier te weinig mee en ik vind het zonde dat hij staat te verpieteren. Mag weg voor een redelijk bod.
  5. Donders

    APK keuring

    Via vrienden werd ik verwezen naar garagebedrijf ATS in Valkenburg (ZH) en daar hebben ze vandaag in rap tempo mijn XJ gekeurd. Er moest een kapotte ruitenwisser worden vervangen, wat zo gebeurd was. Ze hebben zelfs nog even geholpen bij de voorbehandeling van een flinke roestplek, zonder daar moeilijk over te doen. Ik was uiteindelijk voor 50 euro klaar. Een aanrader, die garage. Mijn XJ is weer goed voor een jaar en als het goed is gaat hij eerdaags het nihiltarief in met de wegenbelasting. Lekker.
  6. Donders

    APK keuring

    De recensies daarover zijn niet zo goed.
  7. Donders

    APK keuring

    Mijn XJ moet gekeurd worden. Ik heb hem zelf al nagekeken en verwacht geen problemen. Alleen de uitlaat zal niet heel lang meer mee kunnen - roestige knalpot, maar nog zonder gaten of iets dergelijks. Om gedonder te voorkomen ben ik op zoek naar een neutraal apk station, maar die hebben we niet in Leiden. Daarom hoop ik dat iemand een betrouwbare garage voor mij weet in de omgeving van Leiden. Ik wil niet op kosten gejaagd worden, als je begrijpt wat ik bedoel. Iemand ervaringen in de omgeving van Leiden?
  8. Donders

    Planking

    Zo te zien gaat autowassen wel erg traag op deze manier.
  9. Geweldige dag gehad. Goed georganiseerd, mensen, bedankt. Ik heb veel geleerd en de smaak goed te pakken nu. Dus zeker tot een volgende keer. Gr. Don
  10. YES - ik kan er zowaar ook een keer bij zijn. Ik ben erg benieuwd. De wagen staat helemaal klaar en ik heb er zin in. Groet, Don
  11. In het voorjaar kocht ik mijn Cherokee, bouwjaar '95. Ik had al meteen problemen met de stroomvoorziening - de accu was steeds leeg als de wagen een paar dagen stilstond. Wat best wel vaak voorkomt, aangezien mijn auto als vrijetijdsvervoer best vaak stilstaat. Na een nieuwe zwaardere accu te hebben aangeschaft, was het probleem nog steeds niet verholpen, dus het was wel duidelijk dat er een sluiting in de electra zat. Een paar weken geleden heb ik met een vriend het dashboard helemaal losgehaald, wat verbazend makkelijk ging. We ontdekten de overblijfselen van minstens drie carkits - een bundel draden, microfoons en een condensator die als een kacheltje lekker bleef opgloeien ook als de auto uitstond. Na verwijdering van al die nuttelose restanten is het probleem volledig verholpen. En gelukkig werkt alles verder naar behoren, dus we hebben niets teveel weggehaald. Weer een probleem minder...
  12. Gemiddeld rijdt mijn Cherokee uit 1995 1 op 7. Stad en snelweg maken inderdaad veel verschil. Dat zal wel met herhaaldelijk optrekken te maken hebben, want dat kost bij zo'n zware auto natuurlijk meer energie.
  13. Die had ik nog niet aangekondigd gezien hier. Gaan daar nog Jeepers van dit forum heen? Ik zou zelf graag meedoen met mijn Cherokee, maar heb nog nooit off-road gereden en denk dat het dus nog te hoog gegrepen is. Maar ik ga wel kijken om er wat van op te steken. http://www.oranjeverenigingkatwijk.nl/index.php?p=22⊂=44
  14. Donders

    Even Voorstellen..

    Ik kijk al een paar weken rond hier op het forum, maar heb me nog niet voorgesteld. Mijn naam is Don, ik woon in Leiden en ik ben sinds een paar weken eigenaar van een Cherokee XJ uit '95. Een Jeep bezitten is een jeugddroom (mijn eigen bouwjaar is '64) van me en die is eindelijk uitgekomen. Zou ik veel geld hebben (of over genoeg technische vaardigheden beschikken), dan zou ik mijn Cherokee helemaal opnieuw spuiten, verhogen en geschikt maken voor het ruigere off-road werk. Maar ik heb mijn doelen bescheidener gesteld, namelijk dat ik deze auto op de weg wil houden en er nog jarenlang van wil genieten. Op zich ook een mooi doel, want het is een hele fijne auto en ik vind het een erg mooi model auto. En laten we wel wezen, als ik veel geld zou hebben, zou ik toch een M38A1 kopen
  15. Dat je steeds excuses zoekt om een ritje te maken... dat je er niet aan kan toegeven omdat je geen geld meer voor benzine hebt... maar dat dat het eerste is wat je doet als je weer loon hebt ontvangen... en dat je er dan van baalt dat als je terugkomt, iemand anders je plekje vlak voor je deur heeft ingepikt zodat je je mooie uitzicht kwijt bent.
  16. Donders

    Jeep reclame

    Ik zag deze er nog niet bij staan.... <object width="480" height="385"><param name="movie" value=" name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" " type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
  17. Linkerbuitenspiegel vervangen. Viel gelukkig erg mee: half uurtje werk.
  18. Erg grappig: ik heb nog niet zolang een Jeep en heb nog nooit meegemaakt dat mensen aan mij vragen of de auto al een naam heeft. Kennelijk roepen dit soort auto's dat soort associaties op. In eerste instantie vond ik dat onzin en de suggestie (door een vriendinnetje gedaan) om hem (haar?) Cher te noemen, vond ik niet toepasselijk. Ik zie mijn Jeep kennelijk meer als een jongetje. Gister betrapte ik mezelf erop dat ik hem 'het monster' noemde. Misschien is het aanstekelijk? Anyway, ik vraag me dus af hoe jullie dat zien. Is je Jeep een jongetje of een meisje en heeft hij/zij ook een naam?
  19. Update 2: Het bleek dat het lampje bij het sleutelcontact bleef branden. Verder hebben we geen stroomlekken kunnen vinden. Stekkertje losgehaald, aangezien ik in het donker ook wel kan vinden waar het contact zit. Hopelijk is het daarmee verholpen.
  20. Update: de accu blijkt goed en was makkelijk op te laden. Er is dus inderdaad een lek-probleem. Ergens wordt stroom getrokken als de auto uitstaat en wel zoveel dat de accu in vier dagen helemaal leeg is. Vandaag ga ik alles doormeten.
  21. Onlangs een Jeep uit '85 gekocht en vanavond zou ik bij Boris wat onderdelen gaan ophalen. De kar start echter niet meer - niets reageert meer, wat er volgens mij op duidt dat de accu helemaal leeg is. Vier dagen geleden werkte alles nog prima en nee, ik heb de lichten niet aan laten staan. Het lijkt me best aannemelijk dat de accu oud is en vervangen moet worden. Alleen vraag ik me af waarom hij nu opeens na 4 dagen stilstaan er zo volledig mee ophoudt. Kennelijk lekt er ergens stroom, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen met zoeken. Alle elektrische zaken (zoals licht, radio, ramen en zelfs de uitschuifbare antenne) werkten tot afgelopen weekend naar behoren. Ook maak ik me zorgen of de accu wel oplaadt tijdens het rijden. Is de dynamo een berucht probleem bij een Cherokee? Komend weekend ga ik met een vriend het een en ander doormeten en uitproberen. Iemand nog een tip voor me?
  22. Ik had die website al bekeken, maar zag deze onderdelen niet vermeld. Ik heb Boris een mailtje gestuurd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...