Spring naar bijdragen

sander_jeepiewj

Forum member
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door sander_jeepiewj geplaatst

  1. oplossing: MIL motor controle lampje door garage laten uitzetten, resetten, en een obd-diagnose apparaat aanschaffen; deze heb ik gekocht; Actron PocketScan OBD II Code Reader http://www.obd-onboarddiagnostics.com/ daarmee kan je zelf foutcodes niet alleen uitlezen, maar ook uitzetten en resetten. ook het motorcontrole lampje, en engine-check controle lampje uitzetten.
  2. weer na 3 maanden hetzelfde verhaal. morgen nieuwe accu halen. auto rijdt harstikke perfect, maar dus weer een noodloop (houd in dat motormanagement lampje brandt, en er geen contact is met de automaatbak, oftewel ik kan alleen in zijn 1e versnelling rijden, hij schakelt niet meer, dus kan niet harder dan 55km/h) wat ik morgen eerst ga doen is een andere accu erin zetten, dit hielp de vorige keer ook. klinkt vreemd maar het is zo. jullie tips hoe ik dit lampje weg kan krijgen? hoe dit uit het motormanagement te resetten is? of hoe foutcodes te resetten zijn? ikk laat jullie even weten nog hoe dit afloopt.
  3. onjuist. als het motorlampje brand dan is dat soms tijdelijk, bijv. 100 km of een paar dagen lang. bij mij is het als ik even ervoor flink hard heb gereden of heb opgetrokken. oplossing: gewoon 100 km doorrijden en dan gaat het lampje uit, wat je ook kan doen is even de accu kabel 10 sec. los halen en dan is het lampje soms weg. maar ga niet bij elk lampje naar de garage, of van de motor, tenzij je denkt dat er werkelijk iets mis is.
  4. aangezien je meer dan 30000km jaarlijks rijd raad ik aan. 1. lpg, of 2. diesel maar dan de 2.7 CRD uitvoering, rijd makkelijk 10,5km per liter.
  5. ja, die van mijne is ook gekoeld, dashboardkastje, zal er eens een blikje in doen kijken of ie koud blijft op koelkasttemp. het voelt wel koud aan in het dashboardkastje, terwijl het in het interieur dan 20 graden is. (wj '02)
  6. me too.. mijn bijrijder klaagde erover.. die merkte het ook op, tijdens het rijden,afgelopen zaterdag. wj 2002 crd
  7. meer dan de helft van de wj grand cherokee's hebben dat is moeilijk in zijn p gaat. tenminste wel best veel volgens mij. de mijne ook maar toch binnen 5-10 seconden lukt het meestal wel. als ie niet direct werkt, trap dan even van de rem af, dan weer opnieuw goed de rem intrappen en dan in p zetten. controleer dit eens. en dat bedrag is wel veel geld. je kan hem toch ook ergens anders laten bekijken? bijv. bij een niet jeep dealer maar een merkloze garage. tja als het alleen een kabeltje is..
  8. hallo, ik heb het niveau van de waterkoelvloeistof (niet de ruitensproeier-reservoir) gecontroleerd (bij het expansievat) en hij is gewoon helemaal vol. dus dat het lampje met 'laag niveau' is gaan branden vd waterkoelvloeistof (+ in boordcomputer waarschuwing coolant low) kan dus geen kwaad zolang de motor niet warmer wordt dan normaal? ik denk nl dat het gewoon een technisch storinkje is, zal niet de 1e keer zijn anders gaat soms zonder reden even het gloeilampje van de motor branden. en soms weer tijden niet. al met al alles werkt wel perfect verder.
  9. hallo, ik heb sinds 3 maanden een jeep grand cherokee uit 2002. 2.7 CRD Diesel. welke helemaal perfect bevalt. alleen het koelvloeistoflampje gaat zo nu en dan branden. vaak na bijv. 1 km rijden. maar soms ook wel eens niet. ik maak veel korte ritten van 2-3km waarbij de motor amper echt opwarmd. uiteraard maak ik ook weleens lange ritten maar vooral van 2-3km. het koelvloeistoflampje gaat af en toe dus branden, ik ga morgen checken of het niveau niet te laag staat. dat ten 1e. het kan ook een technische storing zijn daar ik weet dat de auto hiervoor gevoelig is. --->maar hier mijn vraag, zolang de watertemp.meter niet warmer aanslaat dan normaal dan kan er toch ook geen schade of dergelijke aangericht worden (door een dus evt. te laag niveau van de koelvloeistof) . dus dit zou betekenen dat ik de koelvloeistof pas hoef laten bijvullen als de watertemp. meter aanzienlijk hoger gaat aanslaan dan gebruikelijk. ik stel deze vraag omdat als ik voor iedere keer dat een vd waarschuwingslampjes gaan branden naar de garage zou gaan , dan zou de auto me erg veel geld kosten. maar dat heb ik tot heden nog niet gedaan. de auto is verder perfect, alleen lampjes gaan wel eens snel branden terwijl er niets aan de hand is. groeten van een.. beginnende jeep rijder
  10. sander_jeepiewj

    de kosten per jaar

    nee.ik rijd er zowel zakelijk en prive mee. MAAR om een auto als 'zakelijke bestel/bedrijfsauto' op kenteken te zetten op naam dien je wel een bedrijf te hebben, maar dient de auto NIET verplicht op de balans te worden gezet (bedrijfsbalans) en zo hoeft er dus niet VERPLICHT bijtelling te worden betaald, indien voertuig ook prive wordt gebruikt. Ik heb dit zeer duidelijk nagevraagd bij de balastingdienst. dus kentekenbepaling = geen gevolg voor evt. bijtelling direct. voor vragen kan je naar een speciale afdeling van de belastingdienst bellen, afdeling voertuig fiscaliteit of dergeljike..
  11. sander_jeepiewj

    de kosten per jaar

    nog een tip. als je een gr. cherokee neemt met high roof betaal je bij diesel 120 ipv 160 EUR per maand als particulier zijnde. high roof = namelijk model met grijskenteken. staat op grijskenteken. overigens ik heb hem erin staan op kenteken als zakelijke bedrijfsauto, mijn grand cherokee uit 2002. ik betaal 35 EUR per maand wegenbelasting. (ipv 165 EUR). zonder dat ik bijtelling hoeft te betalen.
  12. 3x snel contact aan en uit doen met de sleutel. even hannesen maar na een minuutje moet er wel wat tevoorschijn komen in het digi dagkm-teller display.
  13. oplossing door garage: er bleek een verkeerde accu in de auto gezet te zijn. van 50 ampere, ipv 120 ampere. garage heeft er nu een 120 ampere accu in geplaatst, en de auto is nu uit zijn noodloop stand (foutmeldingslampje, niet over kunnen schakelen)
  14. ik een jeep wj gr. cherokee 2002 gekocht op 09 oktober 3 wkn terug. 2.7 crd uitvoering. ..en staat nou bij de garage maar dat valt gelukkig onder de garantie.. staat er al een week dus jammer voor de garage (deze keer) dat ze garantie op de occasion hebben gegeven.. (auto heeft noodloop, schakelt zodoende niet meer, en foutm. lampje brandt)
  15. ik heb het nu net even uitgelezen, 2 codes: P1652 P0702 ik denk dat hij een noodloop heeft. in dat geval kan er iets zijn met de turbodruk, of LMM luchtmassameter. de cherokee heeft geen turbodruk toch dus dat in ieder geval niet.. dus ik moet de luchtmassameter vervangen?? NIEMAND VERDER IDEEEN? IK GA VANMIDDAG EVEN ADVIES VRAGEN BIJ GARAGE, EN EVEN DE JEEP-DEALER BELLEN.. (goedkoper dan gelijk langskomen en laten maken haha..)
  16. hallo, ik heb sinds 3 weken een grand cherokee WJ van 2002. CRD 2.7 (limited) enkel vandaag is het foutmeldingslampje gaan branden, en hij schakelt opeens ook helemaal niet meer.. ik kan dus niet harder meer dan 40-50 rijden anders komt het toerental boven 2500rpm uit wat niet zo gezond is voor de motor op lange duur. wat kan dit zijn, slechte diesel (ik tank goedkope diesel met vermoedelijk lager octaangehalte) olie in automaatbak in slechte toestand (hiervoor werkte de automaat volledig perfect) niet de juiste olie? elektrische storing? -de oliedrukmeter wijst bij warme motor precies in het midden naar het noorden toe uit bij stationair, is dit oké? dacht dat dat lager moest bij stationair maar dan staat ie exact in het midden recht naar boven wijzend. alvast erg bedankt. kan ook het forum doorzoeken maar daar zal ik niet zo'n specifiek antwoord vinden.
  17. je bedoelt dat de cherokee's wj zijn teruggeroepen om de stoelverwarming te 'fixen/verbeteren'. de stoelverwarming aan bijrijderszijde werkt wel. -hoe kan ik dat zien of hij daarvoor geweest is , teruggeroepen? (anders ben ik een kwartier weer op het forum aan het zoeken).. -bij mij werkt het lampje ook niet.. zal ook eens uitzoeken waar de zekeringkast zit (dat kan ik wel zelf uitzoeken:) )
  18. ik heb sinds vrijdag mijn eerste grand cherokee. het is een 2.7 CRD uit 2002. mijn tip: maak gewoon eens een proefrit in 3-4 verschillende cherokee's, en probeer per verkoper 30-45 minuten te kijken bij de auto, anders moet je weer naar dezelfde terug om dingen te vragen etc. die je niet duidelijk waren. nog een tip: controleer of alles werkt: bij mij blijkt nu de cd-speler niet te werken, en de stoelverwarming niet aan 1 kant (kan iemand me missch. uitleggen welk stappenplan ik moet volgen om dit evt. zelf te fixen?) , en zit er een klein tikje in de achterklep. maar vooralsnog heb ik een super koop gedaan. maar anders had ik wellicht toch iets van de prijs kunnen afkrijgen. .. en de 2.7CRD is veel beter dan de 3.1 , stiller, zuiniger, sneller
  19. hallo, ik heb ook een radio, de originele die erin zit, dezelfde. maar zonder werkende cd-speler.. fm ontvangst interesseert me totaal niets..cd juist wel. cd-speler is goed werkend? en de code vd radio krijg ik er dus bij?.. het is voor mijn wj van 2002 2.7 CRD limited.. voor 40 EUR mag je hem naar me toesturen... stuur even een pm.. of reply hieronder even je emailadres..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...