Spring naar bijdragen

HendrikJan

Forum member
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door HendrikJan geplaatst

  1. Ik heb waterlekkage aan de rechterkant. Het enige wat ik zie is dat het van rechts komt. Ik heb het rooster van mijn ruitenwissers weggehaald en hier onder gekeken omdat ik dacht dat daar de lekkage wel zou zitten. Als ik daar nl. de tuinslang in zet begint het gelijk binnen te lekken. Echter daar ziet alles er perfect uit. Daarom denk ik dat het dan via de rechterzijkant naar binnen loopt.
  2. In verband met waterlekkage moet ik het rechtervoorscherm loshalen. Kan ik dit scherm losschroeven en verder alles laten zitten of zijn er nog bijzonderheden waar ik op moet letten, Vriendelijke groet Hendrik
  3. Oke, bedankt, weet je misschien ook hoe de emblemen vastzitten?
  4. Vervolgvraag, Nu ik toch bezig ga wil ik eigenlijk gelijk de folie vernieuwen, ik heb het toch liggen. Hoe zitten de Grand Wagoneer en 4 x 4 emblemen. Zitten die alleen geplakt, zitten daar pinnetjes aan de achterkant zodat ze precies op hun plaats komen. Ik denk dat ik de folie het makkelijkst kan verwijderen door het eerst warm (niet je warm natuurlijk) te maken met een verfstripper. Ik hoor graag van de ervaringsdeskundigen of dit klopt. Vriendelijke groet,
  5. Hallo Robert, Bedankt voor je bericht. Wat voor kit is Sikaflex, ik heb daar nog nooit van gehoord en kun je dat ook bij de bouwmarkt kopen. Vriendelijke groet, Hendrikjan.
  6. Kan iemand mij vertellen hoe ik op een makkelijke manier de woodgrain sierstrippen verwijder. Ik wil ze er af halen omdat er een paar niet netjes zitten en ze dan opnieuw met dubbelzijdig tape wil plakken. Ik weet alleen niet hoe ik de plugjes er op een fatsoenlijke manier uit krijg en wat daar dan onder zit. Zitten er schroeven onder waarmee ze op de schermen zitten, of zitten ze daar vast met popnagels. Graag hoor ik van jullie hoe ik te werk moet gaan. Alvast bedankt.
  7. Hierbij wat foto s. Ze zijn syntetisch, korte strakke lus, met speciale onderkant waardoor ze nauwelijks verschuiven. Ook al is het tapijtstof kun je er gewoon de tuinslang op zetten om schoon te maken en hier kunnen ze tegen. http://i174.photobucket.com/albums/w103/Hendrik_2007/Stoffering/IMG-20111213-00536.jpg http://i174.photobucket.com/albums/w103/Hendrik_2007/Stoffering/IMG-20111213-00534.jpg http://i174.photobucket.com/albums/w103/Hendrik_2007/Stoffering/IMG-20111213-00534.jpg
  8. Ik wil hem graag voor je maken maar vraag er ook 450 euro voor.. Hierbij een link zodat je kunt zien wat ik maak. Vriendelijke groet http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/amerikaanse-onderdelen/511713142-stoffering-suburban-blazer-wagoneer-dodge-chrysler.html?return=eJwtjFEKgzAQBe8i6KcxhrYQCcXeJJhUgzFZsiuWlt69W9q%2FmXnLWi31K%2BhuQC1PF12ht2VahoUItBBrBp%2FazZaVIFpL2KYofictLHB9RCMbh4ZyrUZZq1skhmcARrw7%2FFf41o5h42FM%2B%2BZLmFjXg%2FWwc07eF%2FaMgUPfhJnfAuymayAjTdl5o%2FqzrIb3B9WzOGA%3D&fta=eNpFkNFuwyAMRf%2BFhz6DIYEY9Rf2C5UTmy5a2kQlXaNN%2B%2FcR2mlvx9f2tXUJPX5nDKjut%2Bn0SVNWsZQNqm06mgPn4zqjidOKX%2BMSc%2BJcqmVFHS8LXu8XuY1D%2FHjgg87zVeQW5zwiHMZzWV6W%2B1Efljmvw8xytNCa3dyhWugsKo7FKqNFNXK9CsGjsj0xdRw223fsHDUVrDdmh9QY1z%2BVxPxSgt3qlsjeoo4stdvLx9Xhoe3kTxk2IyCOki8QtEm%2BLaBhkGQL%2BNQnPTwhtFIhON9UaIB1BVeOVDAOzP8%2FRRH2Az2h1alCMNxvhlmAB18VHfpqKOCpnmBnoLQ4Qdh%2F3hXooQ4z9c5UsALNnpMpka3zQpxPk1zP63uNEkqnQ3Wh7bTHWxJlhF0EVPRQ8e2FnyoSavz%2B%2BfkFxcWeng%3D%3D&fta_ind=13&fs=1&thumb_click=1#photo
  9. De banden zijn van Golden Fury 235/75/15 en kosten ongeveer 125 euro per stuk. Ze rijden prima en zijn erg comfortabel. Vriendelijke groet,
  10. Ikzelf heb een hele goede garage voor onze Grand Wagoneer gevonden. De naam is Boy Huizer Motorsports in Oud-Beijerland. Hij heeft voor mij een paar problemen feilloos opgelost. Andere zogenaamde experts kregen die niet voor elkaar, maar hij wel. Het is een soort willie wortel op autogebied. Als je googled vindt je hem wel. En hij heeft ook nog eens normale prijzen en verzint er niet van alles bij. http://www.boyhuijzermotorsports.com/
  11. Hallo Frans, De stugheid komt volgens mij omdat er rondom bladveren onder zitten en dat krijg je volgens mij niet veel soepeler. Je zou het aan iemand moeten vragen die echt verstand van wielophanging heeft, ik heb dat niet, maar heb mij ooit laten vertellen dat dat komt omdat er rondom bladveren onder zitten. Wij hebben zelf ook een grand wagoneer en ik vind (maar dat is persoonlijk) dat onder een grand wagoneer banden met witte zijvlakken horen en zeker geen banden met witte letters of hele zwarte banden. Het is een klassieker en die kun je volgens mij het best zo laten en vooral niet te brede banden. Maar nogmaals dat is natuurlijk puur persoonlijk. Hierbij een foto van onze wagoneer. http://i174.photobucket.com/albums/w103/Hendrik_2007/Wagoneer/DSC_0211a.jpg
  12. De vraag is volgens mij ook of de meter wel goed is. Ik heb wel eens een meter gehad die een verkeerde waarde aangaf, dit terwijl de feitelijke motortemperatuur wel goed was.
  13. Hallo Mario, Ietewat laat, maar door drukte kon ik niet eerder reageren. Hoe krijg je op een normale manier het kartonnen dashbord er uit. Hij lijkt mij alleen te lukken als ik het karton kapot maak. Vriendelijke groet.
  14. Je moet het gehele huis losscroeven, maar voor je dit doet, eerst de naald van je versnelling aanduiding er uit schuiven, anders breek die waarschijnlijk. Ik heb zelf het tellerhuis er half uit getrokken en eerst alles aan de achterkant losgeschroefd, let op je amperemeter en gooi voor de zekerheid de accupolen beiden los, ik was als de dood dat ik sluiting zou maken. De glaasjes er alle drie uithalen en polijsten met koperpoets, lijmen met 2k en gelijk zwaardere lampjes voor de dashbordverlichting. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Vriendelijke groet.
  15. In onze Wagoneer zit de originele radio uit 84. Dit is wel de voor die tijd luxe uitvoering met digitale aflezing. Hoe haal ik de radio uit de Wagoneer. Ik wil nl kijken of er een schakelaar op zit waar je de frequenties mee van halve naar hele kan zetten. De FM-ontvangst is nu gewoon slecht en ik wil proberen de originele radio er in te houden. Ik heb het dashboardkastje bekeken en dat is karton. Moet die er misschien op een speciale manier uit?
  16. Ik heb deze auto gezien en hij zag er van buiten en binnen uit als een plaatje. Ik denk dat je er niet veel aan hoeft te doen. Hoe hij rijdt weet ik niet.
  17. Nou als dat er allemaal op zit dan heb je in ieder geval wel het belangrijkste en zou ik zeker een proefrit maken. Dat bedrijf staat wel redelijk goed bekend en heeft over het algemeen geen troep staan.
  18. Als je eisen redelijk hoog liggen moet je denk ik aan deze auto (die van MP) niet beginnen. Er zit gewoon nog veel werk in en als je eisen redelijk hoog liggen is het niet zo van kopen en rijden. De witte wagoneer die bij Zijlstra staat is een hele nette auto. Wij hebben deze auto ook bekeken, maar niet mee gereden. Of het bouwjaar klopt weet ik niet, ik weet niet of dit model in 70 gebouwd werd. Het nadeel van die auto is dat er nauwelijks opties op zitten. Ik heb begrepen dat ook het rijgedrag heel anders is dan van een jongere Wagoneer ui begin 80. Volgens mij zit op deze Wagoneer geen stuurbekrachtiging, elektrische ramen, deuren en achterklep. Of er airco op zit weet ik niet. Met name het ontbreken van stuurbekrachtiging kan voor de vrouw lastig zijn. Ook een auto zonder airco zou ik nooit meer kopen. Een Amerikaan zonder airco vind ik in de zomer net een magnetron. In ons geval viel deze auto af omdat de vrouw eigenlijk de enige is die er in rijdt en zij graag een beetje een luxe auto heeft.
  19. Hallo ik bekleed oa autointerieurs en zoek voor een wagoneer (84 tot 91) een stoel en bank om te proberen een exacte kopie te maken. Heb je nog een compleet kapot stel liggen dan hoor ik dat graag. Vriendelijke groet.
  20. Ik ik heb deze auto bekeken en wij vonden het niks. Voor mij moest er te veel aan gebeuren. Misschien liggen jou eisen lager en vindt je het prima. Nogmaals ik zou als ik jou was zelf even gaan kijken, dan kun je zelf oordelen.
  21. We hebben het hier gewoon over een omgekatte auto, althans de papieren doen anders voorstellen dan het werkelijk is. Niks nieuwere carrosserie op een oud chassis. Ik heb nog nooit gezien dat dit daadwerkelijk gebeurd is, simpelweg omdat dit veel te veel werk is. Er is waarschijnlijk gekloot met de invoerpapieren. Dit lijkt natuurlijk handig voor de wegenbelasting, maar de problemen beginnen pas echt als je een behoorlijk ongeluk krijgt en de auto met een stofkam nagekeken wordt. Dit gebeurd dan niet door het RDW maar door de pleisiemeneeren. Vervolgens moet je er dan niet gek van opkijken als je gezeur krijgt van de verzekering en je moet er al helemaal niet aan denken dat er letselschade om de hoek komt kijken. De vincode/chassisnr. kan eventueel uitsluitsel geven. Zit het originele vinplaatje nog op het dashboard dat verwijst de code naar het juiste bouwjaar en dan kun je er bijna zeker van uitgaan dat dat het werkelijke bouwjaar is. Nou is dat hele omkatgedoe persoonlijk. Ik houd er niet van en moet er niet aan denken dat ik in zo'n ding zou moeten rijden, maar ieder zijn meug. Even over de auto zelf. Ik ben al bij talloze auto's wezen kijken die er op de foto goed uitzagen. Kom je bij de betreffende auto dat blijkt echter maar al te vaak dat het bagger is. Deze auto ziet er op de foto redelijk netjes uit, het tegendeel is echter waar. De auto is in matige staat. overal zie je kleine roestplekjes en scheurtjes in de lak waar roestvorming zichtbaar is. Het chroomwerk is matig. Het interieur is vergaan en op sommige plaatsten compleet verrot. De motorprestaties zijn beneden peil. Het rijgedrag van de stuurinrichting vond ik zelf stuurloos. Achterruit met handbegeleiding, Slowmotionwindows etc. Nou moet ik toegeven dat ik een zeikerd ben en van Wagoneers nog niet zo veel afweet, ik ben zelf anderhalf jaar op zoek geweest naar een goede en wij hebben er pas een sinds 2 maanden. Deze auto is volgens mij niet meer waard dan 7000 euro, dan moet je er nog eens 10.000 euro een een jaar werk in steken om hem een beetje mooi te krijgen. Spuitwerk 4000,- totale interieur en rubbers 3000,- overige snuisterijen 3000,- Als je eenmaal bezig bent kom je nog van alles tegen wat dan weer extra kosten zijn.. Ik kan het weten want ik heb een Suburban compleet gerestaureerd en kwam natuurlijk ook van alles tegen wat dan net weer wat duurder was dan gepland. http://www.brokske.nl/CHEVYTRUCKSFORUM/viewtopic.php?f=14&t=824 Als je dan toch zoveel geld uit wilt geven voor een auto kun je er volgens mij net zo goed een kopen die gewoon al netjes is, bv. Een auto van Zijlstra uit Damwoude. Dat scheelt je heel veel tijd en ergernis. Voordeel van deze auto is dat je weet wat je koopt. De boel is niet even snel weggewerkt om kopers te misleiden, dus wat dat betreft is het een eerlijke auto. Ga vooral zelf kijken en proefrijden en neem zelf de beslissing. Misschien liggen jullie eisen niet zo hoog en ben je gewoon tevreden met deze auto. Ik zou toch iemand mee nemen die er echt verstand van heeft, want ik ben op Wagoneergebied een beginneling en misschien zie ik het helemaal verkeerd. Succes met je speurtocht.
  22. Voor de wetenschap. Heb met veel geduld het slotje uit de behuizing gekregen en vervolgens naar de slotenmaker. Deze vertelde mij dat er met het slot niets mis is, maar ik gewoon de juiste sleutel niet heb. Hij heeft op mijn verzoek een passende sleutel bij het slot gemaakt. Ik wist niet dat dit kon, maar nu ben ik geholpen en alles werkt weer perfect.
  23. Ik zou eerst eens kijken of je uberhaupt vacuum hebt. Volgens mij gaan vacuumschakelaars niet zo snel kapot. Ik moet wel zeggen dat ik alleen maar gm-ervaring met vacuum heb, dus ik kan wat betreft Jeep vast nog een hoop leren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...